17 Metreküp Camper'lere Alternatif Çekme Karavanlar Hakkında Düşüncelerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,021
Ynt: 17 Metreküp Camper'lere Alternatif Çekme Karavanlar Hakkında Düşüncelerim

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Çekme karavanın motokaravana göre özgürlüğü üzerine söylenenler özellikle türkiyede uygulamada ne durumda?

Çekme karavan icin çok az istisna dışında kampinge ihtiyaç duyulduğu bir gerçek.
Bu durumda:
* türkiyede kac kamping var?
* bunlardan kaç tanesi sizlerin ücret donanım v.s. açısından isteklerinize cevap veriyor?
* emekli değilseniz herkezin beraberce tatil yaptığı zamanlarda da yer bulabiliyor musunuz?
* özgürlüğünüzü daha da yaşamak isterseniz herzaman ayni yerlere gitmemek üzere yeteri kadar olanaklarınız var mı?
Sevgili Mesut abi: siz emekli Nevzat ile ben halen çalışmakta olan üç diş hekimi olarak bu konu bize kaldı gibi gözüküyor.Şaka bir yana çekme karavanlar için söylediğiniz zorlukların hepsi memleketimiz de mevcut.Camperlerin bu avantajları göz ardı edilemez.

Etiketler

nevzat' Alıntı:
http://youtu.be/VW-jfuruvOk Söylemek istediğim buydu.

Nevzat hocam bu harika.Benim Nissan X Trail'e bir ay önce sulu Eberspaecher ısıtıcıyı birazda bu heves ile taktırdım.Benim arabanın arkası iki kademe dizayn edilmiş arka koltuklar yattığında zemin bagaj ile aynı seviyeye gelip tam iki kişilik yatak oluyor.Yani içinde iki kişinin yatacağı gece ısıtmalı değişik bir camper'im benimde var.Ama videodaki harika biliyorsun beş sene wv multivan minibüs kullandım.Doğuş otoya da defalarca telefon edip wv California modelini neden getirmiyorsunuz diye sormuştum .Benim için en güzel ufak camper modeli.

Sevgili Mesut abi: siz emekli Nevzat ile ben halen çalışmakta olan üç diş hekimi olarak bu konu bize kaldı gibi gözüküyor.
mustafayetim

;D Ha ha ha bu dişhekimi milletininde burnunu sokmadığı konu yok zaten.

Hüseyinin grafikleri aldığı web sayfasından alman karavancıların toplam ev kazançları için 2010 yılında yapılmış grafiğin adresini gönderiyorum.
Bakalım düşündüklerinizle ne kadar uyuşuyor? (Kamp dışı konaklamalarla kamp alanlarının ayakta duramayacağı bir gerçek ancak gelir düzeyi aynı olmayan Avrupa insanı ile aynı kamp ücret ödememizi istemelerinin abesliğide gerçek enverdede . enverdede'ye taş atma baabında gönderiyorum :D )

http://www.civd.de/uploads/pics/caravaning_haushaltsnetto.jpg

En solda net kazanç, yukarıda soldan sağa sırası ile
* kazancın toplam almanya itibari ile dağılım yüzdesi
* motokaravan sahibi
* çekme karavan sahibi
* çekme karavan kiralamaya ilgi gösteren kişi yüzdesi
* motokaravan kiralamaya ilgi gösteren kişi yüzdesi

En solda yaş olmak üzere ayni sıra ile karavancı yaşlılık grafiğinin adresi de:

http://www.civd.de/uploads/pics/caravaning_altersgruppen.jpg

En alttaki veri yaş ortalaması.

;D Ha ha ha bu dişhekimi milletininde burnunu sokmadığı konu yok zaten.

Benim camperdaki su deposunun yerini beğenmiyorum, dolaplardan birinin iç ölçüsüne göre kendim soğuk akril yardımıyla bir depo yapmayı düşünüyorum . Belki dolabın iç köşe dönüşlerinin ölçüsünü aljinantla alırım. Aslında kompozitten yapmak lazım daha sağlıklı olurda biraz masraflı olur.

Benim camperdaki su deposunun yerini beğenmiyorum, dolaplardan birinin iç ölçüsüne göre kendim soğuk akril yardımıyla bir depo yapmayı düşünüyorum . Belki dolabın iç köşe dönüşlerinin ölçüsünü aljinantla alırım. Aslında kompozitten yapmak lazım daha sağlıklı olurda biraz masraflı olur
nevzat

;D Ha ha ha

Nevzat bey bende kışa girmeden dışdan evin ahşap bölümlerini temizlerken muayenehaneden kalan maskeleri yine lastik eldivenlerle kullanıyorum. Tamir edilecek yerleri ekskavatörle açtıktan sonra israil tutkalını şırıngaladığım gibi, büyük boşlukları spatül ve bol kullanarak alçı ile dolduruyorum. Karavandada emekli olmadan önce bolca ısmarladığım (vergiden düşürülmüs ;) 3000 adet) plastik bardak tan herzaman yeteri kadar var. Su deposunu temizlemek için kanal tedavisinde kullandığım sodyumbikarbonat, inatçı lekeler için H2O2 her halukarda zulamda. Sağlam baglayıp yer kaplamayan en iyi sicim, katküt. Bereket kerpetenleri heryerde kullanmak pek olanaklı değil, yoksa halleri yamandı köftehorların. ;D

Karavan seçimindeki çarpıklıkları ve düzensizliği ortodentist dostlarımıza havale edelim :D

Harikasınız,sevgiler

Bence diye başlayıp 3 tip karavanı da kullanmış biri olarak diye bilirim ki bu işin son noktası motokaravandır..... Şöyle ki zamanımızın ekonomik sıkıntıları içerisinde ya tek başına bir Camper le yetinmek ki en boş olanları bile net te 30-40 bin aralığında satılmaktadır ...yada zaten var olan aracınızın arkasına 5 ile 20 bin TL arasında bir çekme karavan alıp su-ekmek istemeden işiniz bittiğinde bir dahaki sefere kadar bir kenara koymaktır...Bu da aslında tam emekli olmadan (çoluk çocuğu işe güce kavuştırmadan :smiley: ) ve imkanlarınızda normal se yapılacak en mantıklı karavan şeklidir....Motokaravan ve Camper e göre en büyük avantajı ferah bir iç hacmi ve emrinize amade bir arabanızın olmasıdır.....Tartışılamaz bir nimettir kamptan çıkıp her tarafı aracınızla gezmek...

camper ise aralarındaki en sportif olanı her an kalk gidelim olanıdır...ama içinde 2 kişi dönemez fenalık gelir....kısa geziler ve kısa duraklamalı uzun geziler için olmazsa olmazdır....

Motokaravan ise geniş hacmi ile en son ve bu işin son noktasıdır....Ama fiyatları 50 bin den başlayıp sonsuza doğru gitmektedir buda bütceyle doğru orantılıdır.Büyüklüğü hep sorun edilmiştir...ama ferahlığı bir başka olup hep konuşulan park problemi ise biraz abartıdır...Arkadaşlar hep mi şehir içinde kamp yapıyoruz....yada şöyle diyelim aracınızla mahalleye girdiniz park yeri yok 2 arka sokağa park edersiniz.....bu böyle bir şeydir....

Gelelim zurnanın zırt dediği yere ....kg ve kaç para yaktığına...en büyük sorun ülkemizde yakıttır...Aracın az ve çok yakmasına göre tercihlerimiz değişmektedir.....Bizi kamp alanlarına verdiğimiz paralar rahatsız etmese eminim çoğumuz çekme karavancı oluruz....Onun tartışılmaz bir ferahlığım vardır....Ama kamp dışı konaklama dediğimzde camper ön plana çıkıyor......Avrupadaki camperlarla aramızdaki farkda onların kamplarda genellikle konakladığından dolayı çoğunda güneş enerji paneli bile yoktur....

Çekme karavan konusunda ise Mustafa beyin yorumlarına katılıyorum....Tek sıkıntı yerli karavanların çok ağır hantal ve donanımsız olmaları..........en küçük karavan bile nerdeyse 1 ton geliyor....Birde sıkıntı şu yeni başlayanlar arkalarında koca bir kütleye alışık olmamaları...yeni başlayanlar çekme karavanda 5,20 karavanı bile küçük bulup camper alıyorlar :smiley:
Sonrasında ise gezilecek karavanın küçük ve hafif bir çekme karavan olduğunu anlıyorlar....

Amaç çok önemlidir ..herkes kendi amacına uygun karavanı almalı ve kullanmalıdır....Herkes yollarda olmalı yeni yerler keşfetmelidir...UNUTMAYINKİ EN İYİ KARAVAN SAHİP OLDUĞUN KARAVANDIR :smiley:

Ben bakkal hesabına bakarım Mesut bey :D En düşük gelirli alman,1500 eurosunun 20 Eurosunu (iki kişi + camper,elektrik hariç) veriyorsa,bende 1500 tl nin,20 tl sini vermeliyim,20 euronun karşılığı 55 tl değil . :D

mustafayetim' Alıntı:
Hüseyin beyin avrupadan verdiği rakamsal bilgiler aslında ülkemiz içinde geçerlilik göstermiyormu? ne kadar vergi o kadar
karavan, vergi sarmalını aşabilmiş insanlarımızda hakkıdır motokaravanda karar kılıyorlar

Yine Levent abi'nin bu fikirlerine ise katılamıyorum.İşte tam bu nedenle;yüksek vergiler sebebiyle türk karavancılığının geleceğini çekme karavanda görüyorum.Yüksek vergi nedeniyle yerli üreticilerin fahiş fiatlarla ürettikleri camper ve motokaravanlar yerine 50- 60 bin lira gibi bir rakama çok güzel avrupa malı bir çekme karavana sahip olmak mümkün.
İmkanı ölçüsünde kendi aracının içini yapıp camper'leri ile bu güzel camiaya katılanlara sözüm yok saygı duyuyorum.Ancak yerli üreticilerden bazıları biliyorsunuz 5 yaşını aşmış ducato camperleri 120 ila 150 milyara satıyorlar.Ve bunu alabilecek maddi imkana sahip arkadaşlarımız da mevcut.
Bu imkana sahip arkadaşalarımızın da alternatif olarak bu paraların yarısına çok güzel bir avrupa çekme karavan alabilirler önünede yine sıfır bir araba koyabilirler.Benim dikkatleri çekmek istediğim yer burası yoksa herkesin doğruları kendine ve saygım.var
Ayrıca karavan camiasında çekme karavanlara olan bu soğukluğun temelinde yıllarca kalitesiz çekme karavanları bizlere mahkum eden yerli üreticilerin olduğunu düşünüyorum.Bu konuda veballeri büyük.Ortalama bir camper harcanan 50 bin lira gibi bir rakama alınabailecek bir avrupa çekme karavan ile bu ön yargılar kırılacaktır.
tok açın halinden anlamaz misali..mustafa bey kusura bakmayın ama herkese kendi yaptığı doğru geliyor,doya doya sergilemişsiniz 100 bin tl den fazla eden ikilinizi,size göre doğru,50-60 bin ciğe avrupa bir çekme karavan alıp birde 40-50 bin ciğe onu çeken sıfır bir 4x4 almak mantıklı,ama bu para çoğumuzda yada belki bir kaç kişi hariç hiçbirimizde yok,diyelimkii yemedik içmedik bu parayı biriktirdik ve bu dediklerinizi aldık,o zamanda geri kalan hayatımızı o borçları ödeyerek geçireceğimiz için yurtdışlarında sizler gibi ha bire gezecek paramız olmaz,Allah daha çok versin size,ama bizim gibi fakirlere de bir yol gösterin...

Murat Bey,

Bu ay butce acik verecek herhalde.
Biraz asabi, sitemkar yazmissin:(

Ben de ogretmenlik doneminde ara ara boyle olurdum
Sizi cok iyi anliyorum
Bende gecen ay ofroad bolumunde bir yazi okudum
Dogu illerinden biriydi , arkadas 150bin euroya amerikan jip almis modifiye ettiriyordu
Arazide gezecekmis. Ulen dedim nasi bi zevk nasi para
Sonra dusundum, parani haram yoldan , hirsizlikla. Yetim hakki yemeden kazandi ise nasi yiyecegi ona bagli
Simdi, hamdolsun altimizda bir araba var binip geziyoz
Sabah ise arabayla giderken belediye otobusunde itis tikis gidenler camdan bakip, ulen diyolardir.
Otobuse dahi binmeyenler var. Onlarda otobustekilere bakip ulen diyolardir:smiley:
Bu kisir dongu insanlik var oldugundan beri var
Onemli olan emeginle kazandigini keyifle yemek
Bunun siniri yok
Muhtemelki Mustafa bey avrupada gezerken arkasina kucuk ucak baglamis karavanciyi
Gordugunde ahhh cekmistir.
Ha altinda 200bin euroluk hymer olmazda 6-7 bintltlik pejo j9 olur
Onemli olan saglikla huzurla binmek. Gerisi hikaye

Saglicakla kal

Bulent
Emekli Biyoloji Ogrt

Mustafa ile ikimizde çekme karavancı olduğumuz ve karavancılığa bakış açılarımız benzer olduğu için omnitemporal'in açılan başlık hakkındaki düşüncelerinin yanlış bir algı sonucu şekillendiğini düşünüyorum.
Mustafa'nın konuyu açarken ana düşüncesi camper'a 80-100 bin lira vermenin hiç de rantabl bir düşünce olmadığı bunun yarı fiyatına nitelikli Avrupa bir çekme karavana sahip olunabileceğiydi.
Yoksa 3-5 kuruşu biriktirip ikinci el bir karavan alıp gezmeyi düşünenler için tabii ki yukarıda ki düşünceler gerçekçi olmaz. Bizim söylemek istediğimiz 5 yaşından büyük yaşlı bir aracın üzerine yapılan karavana en az 80-100 bin lira istenmesi ve bunun da Türkiye'de satılabilmesi üzerine akıllarda bir soru işareti yaratılabilmesiydi.

bulent kocoglu' Alıntı:
Murat Bey,

Bu ay butce acik verecek herhalde.
Biraz asabi, sitemkar yazmissin:(

Ben de ogretmenlik doneminde ara ara boyle olurdum
Sizi cok iyi anliyorum
Bende gecen ay ofroad bolumunde bir yazi okudum
Dogu illerinden biriydi , arkadas 150bin euroya amerikan jip almis modifiye ettiriyordu
Arazide gezecekmis. Ulen dedim nasi bi zevk nasi para
Sonra dusundum, parani haram yoldan , hirsizlikla. Yetim hakki yemeden kazandi ise nasi yiyecegi ona bagli
Simdi, hamdolsun altimizda bir araba var binip geziyoz
Sabah ise arabayla giderken belediye otobusunde itis tikis gidenler camdan bakip, ulen diyolardir.
Otobuse dahi binmeyenler var. Onlarda otobustekilere bakip ulen diyolardir:smiley:
Bu kisir dongu insanlik var oldugundan beri var
Onemli olan emeginle kazandigini keyifle yemek
Bunun siniri yok
Muhtemelki Mustafa bey avrupada gezerken arkasina kucuk ucak baglamis karavanciyi
Gordugunde ahhh cekmistir.
(Ha altinda 200bin euroluk hymer olmazda 6-7 bintltlik pejo j9 olur
Onemli olan saglikla huzurla binmek. Gerisi hikaye)

Saglicakla kal

Bulent
Emekli Biyoloji Ogrt

Konuyu güzel toparlamışız hocam....Hele parantez içine aldığım sonuç bölümü tüm paylaşımcıların ortak çıkış noktası bence....Tarafsız,konuyu özetlediği için beğendim ...teşekkürler.

Sevgili doktorum:hiç polemik yaratmadan bir samimi arkadaş tavsiyesinde bulunayım.Halinden memnun değil isen sabit doktor maaşını bırak devlete arkanı yaslama kendine güven ve serbest çalış.Risk alıp birde kaliteli iş yaptığında Allah rızkını bol bol veriyor.
Sende biliyorsunki sağlık sistemi değişti eskiden vatandaş devlet hastehanesine gittiğinde diş tedavisi için malzeme yok denir yanlızca diş çekilir ve gönderilir idi.Şimdi ağız diş sağlığı hastahanelerinde diş tedavileri büyük oranda halka ücretsiz yapılıyor.
Yine biliyorsunki devlet çoğu sağlık branşında özele sevk verdiği halde diş hastalıklarında özele sevk vermiyor.Yani özetle vatandaş bir diş dolgusunu devlette ücretsiz yaptırabildiği halde bize gelip üstüne 100 lira gibi bir ücret verip yaptırıyor .
Devletten bir sevk almıyoruz tam tersi devlet benim verdiğim hizmeti bedava verip benle rekabet ediyor.
Böyle bir ortamda üç hekim üç yardımcı personel dört teknisyen çalışıyoruz.Tam sekiz kişiye ekmek veriyorum.Kimseyide yoldan çevirmiyorum benim verdiğim hizmeti bedava veren bir rakibin var karşım devlet.
Çık piyasaya kendini bir kantara vur iyi ve kaliteli bir hizmet verir isen para kazanırsın arkadaşım .Ben böyle yirmi seneden beri özel çalışıyorum çok şükür iyide kazanıyorum.Tavsiye ederim sanada hayırlı bir meslek hayatı diliyorum selamlar.(Lütfen cevap yazıp konuyu bölme senden rica ediyorum)

Tifa' Alıntı:
Mustafa ile ikimizde çekme karavancı olduğumuz ve karavancılığa bakış açılarımız benzer olduğu için omnitemporal'in açılan başlık hakkındaki düşüncelerinin yanlış bir algı sonucu şekillendiğini düşünüyorum.
Mustafa'nın konuyu açarken ana düşüncesi camper'a 80-100 bin lira vermenin hiç de rantabl bir düşünce olmadığı bunun yarı fiyatına nitelikli Avrupa bir çekme karavana sahip olunabileceğiydi.
Yoksa 3-5 kuruşu biriktirip ikinci el bir karavan alıp gezmeyi düşünenler için tabii ki yukarıda ki düşünceler gerçekçi olmaz. Bizim söylemek istediğimiz 5 yaşından büyük yaşlı bir aracın üzerine yapılan karavana en az 80-100 bin lira istenmesi ve bunun da Türkiye'de satılabilmesi üzerine akıllarda bir soru işareti yaratılabilmesiydi.
Aslnda konunun ne amaçla açıldığını anlamak çokta zor değil. Konu net; madem 100 milyar harcayacaksınız, bilmem kaç senelik değerinin üstü fiyata satılanlar yerine aynı fiyatlı sıır çekme alın....
İnsanların alınteri ile kazandığı parayı istediği gibi harcama lüksü var. Üstelik bizle aynı maddiyata sahip bir çok kişi parasını karavana yatırmayı cazip bulmuyor. Ehh bizde devlette çalışacağımıza risk aldık ve işyerimizi kurduk. İşte durumu yetmeyene bir öneri....en azından mesleğinin başında olanlara...

''Karavan kullanmadaki tercihler ise hep tartışıldı tartışılacaktırda bu konuda birkaç başlık ve konu aralarıda cabası ancak
yapacak çok fazla birşey yok, dostların sohbetleri atışma ve tartışmaları azda olsa benim yöntemim daha doğru kabilinden
yazıları olacaktır olmalıda ancak önemsediğim dikkatle takip ettiğim detaysa karavan yaşamına müdahaledir.

Bu konuda dostların sağduyu ve nezaketlerine sonuna kadar güvendiğimide belirtmeliyim.''

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=98954.20#ixzz2kF2Pt6hr

Moderatörümüz Levent beyin ,konu başlığı hassasiyetine binaen,önceki deneyimlerine dayanarak öngördüğü bu durum maalesef tekrarlandı...Bu tarz konularda , yüzyüze yapılan görüşmelerdeki fikir alışverişi veya tartışmalar gibi kolay yumuşatılabilir olamıyor yorumlar maalesef.O sebepledirki kaygan zemin saydığım bu konuya girerken kendi deneyimimi,sebeplerini açıklayarak beni ilgilendiren yönüne dikkat çekerek,başkalarının nedenine ,niçinine karışmadan dahil olmak istedim. Polemik unsuru olarak gördüğüm son bir kaç mesajı kendimce yok sayarak ,taraf kişileri olgun karavancı ruhlarına geri dönmeye davet ediyorum,haddim olmayarak.... Sağduyulu yaklaşımlarınız moderatörümüzün olduğu kadar bizimde beklentimiz...Dedenizi Üzmeyiniz lütfen...Güzel günlere....Hep birlikte.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR