17 Metreküp Camper'lere Alternatif Çekme Karavanlar Hakkında Düşüncelerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,022
Ynt: 17 Metreküp Camper'lere Alternatif Çekme Karavanlar Hakkında Düşüncelerim

Güzel bir toparlama olmuş Enver abi birbirimizi üzmeye gerek yok .Karavanseverlik ortak paydamız ne mutlu bize böyle güzel ve keyifli bir hobimiz var .

Etiketler

Birbirimizi üzmeye gerek yok .Karavanseverlik ortak paydamız ne mutlu bize böyle güzel ve keyifli bir hobimiz var .

mustafayetim

Doğru söze ne denir ? :D

Allah daha çok versin,kimseyi üzmek gibi bir niyetim yok,kötü bir şeyde söylemediğimi düşünüyorum,size katılmadığımı ifade ettim,sadece daha sınırlı bütçeler için olan alternatifleri de konuşalım diyorum

Sağduyulu yaklaşımlarınız moderatörümüzün olduğu kadar bizimde beklentimiz
enverdede

Benim de :D

Deneyimlerimiz, görüşlerimiz örtüşmese de hepimizin amacı bilgilenerek güzel hobimizi en iyi şekilde değerlendirmek.

Avrupa´da kampçılık ve karavancılığın daha uzun bir geçmişi var. Ama artık burada sistem kurulmuş, hem kamping hem de karavancılık insanların ihtiyaçlarını karşılama yarışında.

Konuya Avrupa´da (Almanya) yaşayan bir karavancı gözüyle biraz yaklaşmak istiyorum.
Bizlerin çoğu burada Euro´nun sağladığı maddi olanaklardan ziyade, karavancılığın kurulmuş düzeninden istifade ediyoruz. Avrupa karavancılarının da büyük bir kısmı yola çıkmadan benzin, kamping ve yiyecek masraflarını iyi hesaplamak zorunda. Çünkü çalışanların da emeklilerin de önemli bir kısmının maaşlarında yıllardır azalma var. Karavanlarımız bütün diğer motorlu araçlarda olduğu gibi emisyon değerlerine göre vergilendirildiği için bir çok karavanın vergileri yükseldi. Biz 7-8 yıl önce yılda 172 € vergi öderken şimdi 500 € civarında ödüyoruz.
Yollarda gördüğümüz bir çok güzel karavanın her ay taksitlerinin ödenmesi gerektiğini de hesaba katmak lazım.

Burada karavancılığın yerleşmiş düzeninin getirdiği faydalara gelince:
Karavan/karavancı çokluğu nedeniyle geliri sınırlı olanlar da kendi olanaklarına göre rahatlıkla ikinci el bir karavan bulabiliyorlar. Almanya´da 2013 itibariyle 579.546 çekme karavan, 353.663 motokaravan var. Aşağıdaki linkte şu anda bir internet sayfasında satılık Hymer karavanları görebiliriz. Ikinci el karavanla yola çıkmayı kolaylaştıran bir etkende Alman Otombil Kulübünün üyelerine sağladığı olanaklardır. Arıza ve kaza halinde hemen yardımınıza gelir, gerekirse Almanya´dan yedek parça gönderir.
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-wohnwagen-mobile/hymer/k0c220

Motokaravan tüv ve sigorta bakımından sınıflandırılmıştır. Iki yılda bir Tüv´e gideriz ve sigortası en ucuz motorlu araçlardan birisidir motokaravan.

Ikinci el bir panelvan alarak karavan yapmak Türkiye´den daha kolaydır.

Buralar kamping ve karavanpark dolu. Son yıllarda motokaravanlar karavanparklara yöneldi. Karavanparklar motokaravana eğilimin artmasına, artan motokaravan sayısı da karavanparkların çoğalmasını tetikliyor.

Bence en önemlisi de buradaki farklı zihniyettir. Gerek kamping gerek karavancılık kısa vadede rant edinmek yerine uzun vadeli bir planlamayla, ülke insanına gezeceği, dinleneceği olanaklar sağlanırken yüzbinlerce insana da işyerleri sağlanmaktadır.

Biraz konu dışına çıktım ama Türkiye´deki durumu değerlendirirken bu bilgiler faydalı olabilir diye düşündüm.

Enver bey, :smiley:

İlk yazınızı tekrar okudum, sanırım sizi yanlış anlamışım. Af ola ! :(
Sizin "avrupadan gelenlere göre biz daha az, onlar daha çok versin" dediğinizi zannetmişdim.
Aslında şikayetiniz benimde katıldığım gibi türkiyedeki çoğu kamping fiatlarının akla uygunluğu konusundaydı galiba. :-[

İşletmelerin içine girip, normal yada anormal kar marjları için sıhatli bir yorumda bulunmak oldukça zor olsada, yinede sizlere bir örnek vereyim.

Bu yaz yolculuğumuzun bir bölümünde 6 hafta kadar ispanyada idik. Aşağıda sadece bir gün için girip de 14 gün kaldığımiz bir kampingin adresini gönderiyorum.
Resepsiyonunda 3-4 kişi çalışan tuvalet , banyo v.s. binaları arasında çalışanların golf arabaları ile taşındığı, tenis sahaları ve 8-9000m2 lik yüzme havuzu alanı, ayriyeten kapalı spa sı (bizim kaldığımız ön sezonda hafta sonları hariç parasızdı) lokanta, cafe, marketi yanında 6A elektrik ile ücretsiz interneti olan, 90m2 özel kanalizasyon bağlantılı yerleri için, 2 kişi olarak bu kampinge, 25 € ya aldığımiz bütün avrupada 2014 yılı için gecerli ACSİ kartı ile, sadece 14 € (yazı ile :D : ondört yuro ) ödedik.

Zarar ettiklerini ise, hiç ama hiç sanmıyorum (Yoksa sizce mafia parasını mı aklıyor dersiniz ? :D)

http://www.marjalcostablanca.com/en/ 38° 10' 45" N 0° 48' 36" W

Bu kampingten uzak olmayan mesafede ikinciside var.

http://www.campingmarjal.com/en/ 38° 6' 33" N 0° 39' 17" W

Koordinatlarıda yanlarında, google a bakarsanız büyüklüğü ve yapısı hakkinda fikriniz olur sanırım. İber yarimadasına doğru, kötü kötü baktığınızı söylemişdiniz de. :D

Not. Yukardaki koordinatları googlea kopyalarken mapi tıklamadan önce, fazla harf ve yazıları atmayı unutmayın.

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Enver bey, :smiley:

İlk yazınızı tekrar okudum, sanırım sizi yanlış anlamışım. Af ola ! :(
Sizin "avrupadan gelenlere göre biz daha az, onlar daha çok versin" dediğinizi zannetmişdim.
Aslında şikayetiniz benimde katıldığım gibi türkiyedeki çoğu kamping fiatlarının akla uygunluğu konusundaydı galiba. :-[

İşletmelerin içine girip, normal yada anormal kar marjları için sıhatli bir yorumda bulunmak oldukça zor olsada, yinede sizlere bir örnek vereyim.

Bu yaz yolculuğumuzun bir bölümünde 6 hafta kadar ispanyada idik. Aşağıda sadece bir gün için girip de 14 gün kaldığımiz bir kampingin adresini gönderiyorum.
Resepsiyonunda 3-4 kişi çalışan tuvalet , banyo v.s. binaları arasında çalışanların golf arabaları ile taşındığı, tenis sahaları ve 8-9000m2 lik yüzme havuzu alanı, ayriyeten kapalı spa sı (bizim kaldığımız ön sezonda hafta sonları hariç parasızdı) lokanta, cafe, marketi yanında 6A elektrik ile ücretsiz interneti olan, 90m2 özel kanalizasyon bağlantılı yerleri için, 2 kişi olarak bu kampinge, 25 € ya aldığımiz bütün avrupada 2014 yılı için gecerli ACSİ kartı ile, sadece 14 € (yazı ile :D : ondört yuro ) ödedik.

Zarar ettiklerini ise, hiç ama hiç sanmıyorum (Yoksa sizce mafia parasını mı aklıyor dersiniz ? :D)

http://www.marjalcostablanca.com/en/ 38° 10' 45" N 0° 48' 36" W

Bu kampingten uzak olmayan mesafede ikinciside var.

http://www.campingmarjal.com/en/ 38° 6' 33" N 0° 39' 17" W

Koordinatlarıda yanlarında, google a bakarsanız büyüklüğü ve yapısı hakkinda fikriniz olur sanırım. İber yarimadasına doğru, kötü kötü baktığınızı söylemişdiniz de. :D

Not. Yukardaki koordinatları googlea kopyalarken mapi tıklamadan önce, fazla harf ve yazıları atmayı unutmayın.
Hepimizin ara sıra tekrar gözden geçirdiğimizde ,nasıl atlamışız bunu dediğimiz durumlar oluyor,af dilenecek bir durum yok ancak nezaketiniz için teşekkürler.Koordinatlarını verdiğiniz kamp alanı bilgilerini navigasyon cihazıma kaydettim hemen,Kısmetse iki alternatif var kafamda Kruvaziye gemilerde çalışırken deniz yolu ile gittiğim Barcelona veya beyaz geceler bahanesi ile san Petersburg...bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek....

Linkte yeralan görüntüler tartışmayı yumurta tavuk arasındaki ilişkiye benzer hale getirerek daha da karmaşıklaştırıyor:smiley:
kalın sağlıcakla

http://www.youtube.com/watch?v=uiG3GVLkLRI

Sevgili karavan sever dostlar bu başlığı açma niyetimi kısaca özetleyerek toparlamak ve topiğimize devam etmek istiyorum.Öncelikle amacım kısa,net ve samimi olarak :genelde kullanım şekli ile karı koca emekli olup imkanları ölçüsünde bütçelerine uygun olarak camper'lerini kendi yapan veya uygun maliyetler ile imal ettiren benden yaşça büyük karavanseverlerin bu tercihlerini sorgulamak değil.Böyle bir niyetim olsa camper kullanan kamplarda karşılaşıp dostluk kurduğumuz sevgili Bülent,Levent,Mehmet abi,Ersin abi,Enver abi yine Almanya münih'te ziyaret ettiğimiz sevgili Hüseyin abi ve şu an İspanya'yı gezmekte olan Şirinler muhabbetimiz olamaz idi.
Benim amacım bütçeleri 75-100 lira arası karavan almaya müsait olupta camper almaya niyetlenen arkadaşlara avrupa malı bir çekme karavanı hatta önüne birde çekici arabayı aynı bütçeler ile alabileceklerini hatırlatmak.Zaten konu başlığıda 17 Metreküp Camper'lere Alternatif Çekme Karavanlar yani alternatif bir seçenek.Alternatif karavan olarak paylaştığım resimlerde benim karavan ve aracım değil dikkatinizi çekmek istiyorum.
Niyetim halisane en azından bu fiatlardaki camperleri almak için üreticiler ile pazarlık yapıldığında kardeşim bu fiatları istiyorsun ancak senin beş yaşında ticari aracanın üstüne yaptığın yat tuvaletli beko arçelik 220 volt buzdolaplı camperin yerine Thedford kasetli tuvalet, Dometic üç sistemli buzdolabı.camlar,ıaydınlatması, ocagı orjinal, mobilyası ergonomik mükemmel izolasyonlu fabrika imalatlı bir avrupa çekme karavanı bu fiatın yarısına alıp önünede sıfır bir araba koyabiliyorum gel sen bu maliyetleri düşür diyebilme alternatifinin olması.

Konunun dışında oluşan Avrupada karavanparklara ulaşmak için kullanılabilecek programı kamp alanları başlığında devam
edilmesi için ayırdım. Avrupaya çıkacak gezginlerimizin çok işine yarayacağı ümidiyle

selamlar

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99023.0

Sevgili Mustafa, (sen abi'yi kaldırırsan bende şimdiden bey'i kaldırdım ;) :D )

Buradaki yazımı Levent beyin yeni actığı yeni baslığa taşıdım.
Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz :D

Sevgili Mesut:gezenbilir sitesinin bilgisayar ve koordinat uzmanı olduğunuz her halinizden belli oluyor çok teşekkür ederim.

Orta boy çekme karavan ile camper kıyaslamasında camper hanesine yazılacak eksi hanelerden biri olan ikinci bir araç ihtiyacı üzerine biraz değinmek istiyorum.
Çekme karavan ile kampa adım attığınızda arabanızı ayırdıktan sonra sizden keyiflisi yoktur.Halbuki camper ile kampa veyahutta karavanparka park ettiğinizde şehre veya yakın mesafeler için ya toplu taşıma araçlarını kullanacaksınız yada motorsiklet veya bisiklet kullanacaksınız.
İşte benim esas girmek istediğim ister çekme karavan kullanın ister camper bir bisikletiniz olsun derim.Bir bisiklet sevdalısı olarak her karavanseverin kullanmasını arzu ettiğim bisiklet ve zorunlu aksesuarlarından bahsetmek istiyorum.

fotoğraf 1 (15).JPG

Çekme yada camper'inize Thule yada Fiamma aparatlar ile monte edeceğiniz hafif bir bisiklet ile ortalama bir kondisyona sahipseniz düz engelsiz bir yolda city sınıfı bir bisiklet ile karavanınıza 10 km bir mesafeye karı koca rahatlıkla gidip gelebilirsiniz.Özellikle avrupa da göreceğiniz özel bisiklet yolları pedal basma iştahınızı kabartacaktır.Ön önemli kuralımız tekrar tekrar söylüyorum GÖRÜNÜR OLMAK FARK EDİLMEK.
Şimdi gelelim fotoğraflar eşliğinde bisiklet kullanırken kullanmamız gereken aksesuarlara.
Öncelikle güzel bir kask alın mümkünse kaskın arkasında özellikle gece yolculuklarında farkedilmeniz için yanıp sönen ışık olsun.
Sonrasında yine özellikle gece kullanımı için reflektörlü yelek edinin.

foto?raf 1 (13).JPG

foto?raf 2 (12).JPG

foto?raf 2 (12).JPG

foto?raf (7).JPG

Yine benim için olmazsa olmaz bir aksesuar:yere düştüğünüzde elleri korumak için yazlık ve kışlık eldiven.

foto?raf (8).JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR