17 Metreküp Camper'lere Alternatif Çekme Karavanlar Hakkında Düşüncelerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,025
Ynt: 17 Metreküp Camper'lere Alternatif Çekme Karavanlar Hakkında Düşüncelerim

Ön ve arkaya lamba.Münkün ise arka lamba yanıp sönen led olsun.

foto?raf 2 (13).JPG

foto?raf 5 (9).JPG

Etiketler

Yine benim en çok sevdiğim aksesuar gövdeye monte ufak çanta.Cüzdan cep telefonu ve anahtarlarım rahatça sığıyor.

foto?raf 3 (6).JPG

foto?raf 3 (7).JPG

foto?raf 4 (5).JPG

Keyfinize bağlı aksesuar yumşak sele örtüsü ve yol sayacı.

foto?raf 1 (12).JPG

foto?raf 2 (11).JPG

foto?raf 3 (10).JPG

Yine önemli aksesuarlardan olarak suluk ve kilit.

foto?raf 1 (14).JPG

foto?raf 4 (4).JPG

Eğer bisiklet kullanma işini geliştirmiş iseniz yanınızda yedek lastik ,alyan takımı ve minik bir evye buludurabilirsiniz.
İki sene önce gezdiğimiz Almanyadaki Füssen-Würzburg arasındaki 350 km lik Romantik Strabe rotasını boydanboya geçen özel bisiklet parkurunu ve bu rotayı kullanan bisikletçileri görünce içim erimişti doğrusu.Bakalım nasip diyorum.....

foto?raf 1 (11).JPG

Konumuza devam edelim bana göre ortaboy çk- camper kıyaslamasında çekme karavanların önemli bir artısının mutfak tezgahının kullanışı olmakta.Özellikle ducato camperlerde kayar kapının arkasına konumlandırılan tezgah hem açıkta kalmakta hemde kışın iç sıcaklığın kapı açıldığında kaçmasına sebep vermekte.
Yazın ise yemek pişirirken kapının açık olması içeride oturanlar için bir handikap teşkil etmekte.Ancak burada camperin bana göre en önemli artısı büyük hacimdeki temiz su ve atık su deposuna sahip olması.

y1.jpg

Westfalia.jpg

Avrupa'da camper deyince iki marka öne çıkıyor Westfalia ve Pössl.Oldukça kalitli bu iki markanın araçlarının içini iki kez Almanya Sulzemoos ta görme fırsatım oldu.Bu iki markanın tezgah fotolarını ve Hymer 450 ÇK tezgah görüntülerini paylaşıyorum.

kl.jpg

wesfalia.jpg

CAMPER-POSSL-2-TWIN-IMPECABLE2.jpg

74_1910890300.jpg

ÇK karavanın bir diğer dezavantajı özellikle yurt dışında navigasyona güvenip dar sokaklara girmenizdir.Çünkü navigasyonun mantığı sizi en kısa yoldan hedefe götürmektir.En kısa yol dar bir mahalle arasından olabilir ancak camper tarzı bir araç buradan kolaylıkla geçebildiğiniz halde ÇK için tecrübe gerektirir.Bu durumda biraz tecrübe biraz öngörü problemi halledecektir.Bu sene Cenova 'da geri dönmenin zor olduğu dar bir sokakta(aslında sokak çok dar değil idi sağlı sollu park eden araçlar problemdi)karavanı arabadan ayırmak zorunda kaldım.
Teknoloji geliştikte karavancılık kolaylaşıyor.Tom tom navigasyon firması bu zorlukları azaltan bir yazılımı bu sene Avrupa'da piyasaya sundu.Cihaz çekme karavan ve Camper'ler için ayrı ayrı yol planlıyor.

http://youtu.be/Sq5ANAVE3rY

image.jpg

image.jpg

ÇK karavan ile kamp yerine konuşlandıktan sonra dört ayağı teraziye getirip sabitlemeniz gerekir.Bu biraz oyalayıcı bir iştir.Halbuki camper de yanlızca ihtiyaç halinde aracı teraziye getirmek gerekir ve kolaydır.
Ancak ÇK teraziye getirip ayakları sabitlediğinizde iç yaşam konforu dört lastik üzerine binen camper ile kıyaslanamaz.Camper de karavan içinde en ufak harekette araç sallanır.
ÇK da dört ayağı sabitlemek yeni sistemler ile artık çok rahat.Kumanda ile karavan dört ayak üzerinde sabitleniyor.Bu sene İtalya'da gezdiğim karavanmarketin rafında satıldığını gördüm.Ancak kamplarda henüz ÇK da kullananı canlı olarak görmedim.

İşte videosu http://www.youtube.com/watch?v=5J5IuBOyO-4

XX3.jpg

XX2.jpg

XX4.jpg

XX1.jpg

mustafayetim' Alıntı:
ÇK karavanın bir diğer dezavantajı özellikle yurt dışında navigasyona güvenip dar sokaklara girmenizdir.Çünkü navigasyonun mantığı sizi en kısa yoldan hedefe götürmektir.En kısa yol dar bir mahalle arasından olabilir ancak camper tarzı bir araç buradan kolaylıkla geçebildiğiniz halde ÇK için tecrübe gerektirir.Bu durumda biraz tecrübe biraz öngörü problemi halledecektir.Bu sene Cenova 'da geri dönmenin zor olduğu dar bir sokakta(aslında sokak çok dar değil idi sağlı sollu park eden araçlar problemdi)karavanı arabadan ayırmak zorunda kaldım.
Teknoloji geliştikte karavancılık kolaylaşıyor.Tom tom navigasyon firması bu zorlukları azaltan bir yazılımı bu sene Avrupa'da piyasaya sundu.Cihaz çekme karavan ve Camper'ler için ayrı ayrı yol planlıyor.

http://youtu.be/Sq5ANAVE3rY
Güzel bir noktaya dikkat çekmişsin Mustafa kardeş,Tomtom bizede bir kıyak yaptı Camperla olmamıza rağmen,Floransa Michelangelo meydanından Bologna yazdık ,öyle bir yola soktu ki bizi ,karşıdan araç gelse kaldırıma çıkmadan geçemeyiz,Tom tom 'un yeni yazılımından haberdar olmak faydalı oldu.Çekme karavanda araçtan ayırıp dönme benimde başıma geldi,mover olmadığından sana göre biraz daha yorucuydu bizim işlem.

Enver abi ilk motokaravan ile yurt dışı tecrübemde navigasyonun azizliğine uğrayıp Floransa'da dar İtalyan sokaklarına girip Ebru'nun yardımı ile geri geri çıkmış idim.
Bu seferde çekme karavan ile ilk İtalya deneyimimizde Ancona'da yine dar bir sokağa girip ancak evinin önüne kaldırıma park eden aracın sahibi aracını çektikten sonra geçebilmiş idim.
Konu başlığım ÇK ile otoban konaklama tesislerine giriş çıkış hakkında olacak.Camper ile geziyorsanız özellikle yurt dışı otobanlardaki dinlenme tesislerinin küçük araç bölümüne park edebilirsiniz.Halbuki ÇK kullanıyorsanız bunu kesinlikle yapmayın derim.Dinlenme tesisilerinin uzun araçlara ayrıılan kesimini kullanın ve karavanınız ile göz temasını hiç kaybetmeyin.Bu seneki yol hallerimizden bir kaç görüntü paylaşmak istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=5uyN3pLPUHg&feature=youtu.be
.

IMG_6172.JPG

IMG_5218.JPG

IMG_5291.JPG

IMG_5097.JPG

IMG_1118.JPG

Sevgili karavansever dostlar:konu başlığındada belirttiğim gibi camper'lere alternatif olarak ortaboy çekme karavanlarla ilgili düşüncelerimi genel hatlarıyla paylaşmak istedim.Tercihlerine saygı duyduğum bütün dostlara gönüllerine uygun araçlar ile yollarda keyifli geziler diliyorum.
Karavan seçme aşamasında olan arkadaşlara da bir nebze yardımcı olduk ise ne mutlu bize.Bu başlığa katkıda bulunan tüm dostlarda selamlar...

gözümden kaçmış yeni gördüm ve bir çırpıda okudum,her zamanki gibi akıcı,detaylı,keyifli bir anlatım ve faydalı bilgiler karavan heveslisi birisi olarak çok teşekkür ediyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR