Dün hedefimde karsel plastikten almış olduğum ducatolara özel üretim diye satılan 105 lt lik şase altı gri ve siyah atık tankı monte etmek, dış su, elektrik girişi, dış duşu kaportaya yerleştirmek, elektrik tesisatını tamamlamak, döner koltuk mekanizmasını takmak idi.
Bunun için arkadaşımın atölyesine gittim. beraberce depoları bağlamak ve darbelerden korumak için 3cm lik köşebentten yapmaya başladığım çerçeveyi bitirdim. Bu arada Serdar elektik ve su giriş çıkışlarını kaportaya montaj yaptı. Depoların giriş çıkış bağlantı aparatlarını depoya taktı.
Ekli dosyayı görüntüle 518687
Ekli dosyayı görüntüle 518688
Ekli dosyayı görüntüle 518689
Ekli dosyayı görüntüle 518690
Depoları şaseye montaj için bir egzoscunun kanalına çıktık.Ama tam bir hayal kırıklığı yaşadık. zira biz bu hazır depoları ön ve arka teker arasında egzos arkasındaki alana yerleştirmeyi düşünüyorduk.
Ekli dosyayı görüntüle 518691
hatta depo ortasındaki çukurluk kısımda şase altında ortadaki tel için planlanmış sanıyorduk fakat bu depo 110x38 cm ebatında. resimlerden görüleceği üzere 38 cm lik kenara giriş çıkış montajı yapılınca depo şase altına maalesef sığmıyor. o tarafa çevirdik, bu tarafa çevirdik, çıkışları uzun kenara koyalım dedik ama kesinlikle buraya oturmuyor. depo 10 cm kıs olsa (ki bu durumda 10 lt kadar küçülür) hiç bir sorun kalmayacak. Üretici karsel plastiği aradık. nerede yanlış yapıyoruz diye. verdikleri cevap bu depoların "iki teker arası alana değil, arkada stepnenin iptal edilip bu bölgeye uzunlamasına yanyana monte edilir" şeklinde oldu. bize mantıklı gelmese de bu alana da yerleştiremedik. ki burada depoların darbe alma ihtimalleri çok yüksek.
Ekli dosyayı görüntüle 518692
peki stepne ne olacak dediğimizde "artık kimse stepne kullanmıyor." cevabı aldık.
ve gün bitti. başka hiç bir iş yapamadan.
bu araçlara bu depoları monte eden var mı? biz mi bir yerde hata yapıyoruz.
ducatoya özel olarak üretim diye satılıyor ama uymuyor. yorumlarınız ihtiyacım var.