12m3 Camper Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,409

Sizin tercihiniz Hangi plan.?

• 1 nolu Plan

Kullanılan: 30 62.5%
  • 2 nolu Plan

Kullanılan: 9 18.8%
  • 3 nolu Plan

Kullanılan: 3 6.3%
  • 4 nolu Plan

Kullanılan: 6 12.5%

• Kullanılan toplam oy
    48

Etiketler
Ynt: 12m3 Camper Yapalım

Koridor 45 cm..

özellikle ölçüleri yayınlamıyorum, yoksa hiç kafa yormadan, soru sormadan, foruma gir herşeyi bul, armut piş ağzıma düş olacak..Arzu edenlere 100/10 çizimlerini adobe illustrator veya freehand formatta verebilirim, bu programları kullanabilenler, dizaynları kendi istedikleri şekilde revize edebilirler..

Sn.oğuz yeni imaj foto yakışmış..

Atilla bey, bu gezenbilir'e ilk üye olduğum zaman kullandığım avatar. 2007 Haziran, o zaman Can karavan yapımı 2001 Ducato kullanıyordum. Size önerim, şu anda evde kullandığınız yatağın
kenarına aralarında 45 cm kalacak şekilde 2 enli tahta parçası koymanız ve yataktan kalkmaya çalışmanız. Ne kadar zor olduğunu göreceksiniz.
Oğuz

Geçmişden destek alıyorsunuz...

Dediğinizi denememe gerek yok, çünkü o ranzada kayınbirader ve hanımı yatacak....

Şaka bir yana darlığın farkındayım, kullanımda kısıtlamalar yaratıp konforu yok edebilir, ben şahsen 2 nolu planı geliştirmeye çalışıyorum....

atiladi' Alıntı:
Geçmişden destek alıyorsunuz...

Dediğinizi denememe gerek yok, çünkü o ranzada kayınbirader ve hanımı yatacak....

Şaka bir yana darlığın farkındayım, kullanımda kısıtlamalar yaratıp konforu yok edebilir, ben şahsen 2 nolu planı geliştirmeye çalışıyorum....

Plan 2...
İstanbula gelip senin bir çayını içmek bana farz oldu abi... :D

Atilla bey, biraz eleştiri gibi oluyor ama 2 nolu planın da sakıncaları var. Muhtemel ölçülerle konuşuyorum. Oturma grubu 190 + duş/wc 70 geriye 67cm mutfak tezgahı kalır, ki arkadaki eğim nedeni ile 70 cm duş/wc yi 75 gibi düşünmekte fayda var. Mutfak tezgahı 60 cm ye iner. Sıkıntılı...
Koridora gelince oturma grubu eni 80 cm gibi, ranza en az 70 cm olmak durumunda. Toplam en 180- ( 70+80) = 30 cm koridor kalır. Şunu biliyorum ki benim göbeğim geçmez.
Üzerinde çalışmaya devam :smiley:
Oğuz

4.plan benim 2001 Ducato'nun ilk planına benziyor, (duş/wc- yatakla, mutfak tezgahı arasında olmak koşulu ile). Onun üzerinde fikir jimnastiği yapılabilir. Tek sıkıntı yatak yapma/toplama derdi.
Oğuz

Yatak mutfak arası 50 cm, mutfağa yakın koltukla yatak arası kuş bakışı 40 cm ama koltuk sırtının köşesi kırılmış düşünün (göbek için), benide zorluyor ama çalışıyorum, ama sizde bizi 15m3'e iteliyorsunuz...Mal bu öyle yap olmuyor ,böyle yap olmuyor, mutlaka bir şeyden fedakarlık yapmak gerekiyor, ben yinede Kayınbiraderimden fedakarlık yapmıyacağım, konforumdan fedakarlık yapacağım..

Sn.Oğuz
Aslında biraz iyimser bakarsanız 3 noda Enteresan, Ranzalar gündüzleyin duvara katlı duruyor, dekoratifliği zorluyor ama bana ilginç geliyor. Bu tip duvara katlanan ranzalar hakkında kişisel estetik ve ergonomik fikrinizi duymak isterim...

Atilla abi sanırım sizede semaver gerekecek yapım aşamasında eviniz tekkeye dönecek ben dahil çokca ziyaretciniz olacak hani ben biraz kara takım çalıştım ama sizin ve Levent abinin bilimsel matematiksel çalışmanız sonucu daha güzel şeyler çıkacak.

arkadaşlar ben önce planı açıkladım ve sizlere sundum, tartışa tartışa proje son şeklini buldu, bu bitmiş projeyi araç içine uygulamaya kalktığımda ufak tefek rutuşlar gerektiğini gördüm, dün akşam bile arabanın içinde elimde metre bant iki saat yerleştirmeyi yaptım, giriş koridor 50cm yeter diye plan yaptık ben 60cm çıkardım zayıf ve göbekli olmama rağmen, 60cm giriş olunca plandada değişiklikler oluyor, 50cm koridorda az olacağını düşünüyorum ve ona göre iyileştirme yapıyorum, akşam ikinci şok tuvalet taşını oturtacağım yere şase traversi geliyor şimdi ona proje geliştireceğiz, şöför koltuğunu dönerli ve yandaki yolcu koltuğunu tekli ve dönerli yapacağım, alttaki bağlantı yerine göre yolcu koltuğunu ayarlayacağım, muayeneye gideceğim zaman ikili orjinal koltuğunu takacağım muayene biitiğinde tekli koltuğu koyacağım montaj yerleri aynı olunca sorun kalmayacak, Bursa'da döner mekanizmayı imal eden arkadaş sağolsun bu konuda yardımcı olacak, benim projenin son şekli aşşağıda, projeyi uygularken bir sürü detayı çözmeniz gerekecek
(UYARI:neyi nereye yerleştireceksiniz planını yapmadan, sorun varmı bakmadan sakın işe başlamayın)

ducato_max.jpg

selsun' Alıntı:
Tebrikler Levent,

İşte plan bu, hem de 2+2 veya 2+1+1 kullanılabilir.

Selamlar,
Selçuk...

teşekkürler Selçuk bey, 2+2 kullanımlı olacak, biliyorsunuz bu planı sizlerle beraber geliştirdik

yaybek' Alıntı:
Levent abi güzel görünüyor Allah tamamına erdirsin,sistemin işleyişini artık forum olarak bayağı çözdük sizin ustalığnıda devreye girince sanırım güzel ötesi bir şey çıkacak ortaya.

hata yapmamak için halen neyi nasıl yerleştireceğim diye boş vakit buldummu arabanın içinde metre elimde dört dönüyorum ;D, daha başlığı bile açamadım, elimden geleni yapacağım inşaallah iyi bir şey ortaya çıkar, (ne çıkarsa çıksın benim karavanım olacak)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR