12m3 Camper Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,410

Sizin tercihiniz Hangi plan.?

• 1 nolu Plan

Kullanılan: 30 62.5%
  • 2 nolu Plan

Kullanılan: 9 18.8%
  • 3 nolu Plan

Kullanılan: 3 6.3%
  • 4 nolu Plan

Kullanılan: 6 12.5%

• Kullanılan toplam oy
    48
Ynt: 12m3 Camper Yapalım

Yatak topla yatak hazirla zor is. Malum 4 kisiyiz. 1. numarali plandaki gibi yatagin uzerinde iki kisilik bir baska ranza konamaz mi? Ayrica sofor ve yolcu koltugu donmeli olursa arkalarindaki iki kisilik koltuga gerek kalmayacagindan oturma birimleri one dogru daha cok gelir. Neredeyse en az 60 cmlik bir yer kazanilir. Ne dersiniz?
AYrica uyuyanlar varken kalkabilir ve masanizda calisabilirsiniz. Karavanimi satma sebeblerimden biri bu itiraf ediyorum. :D Sabahim 6sinda uyanan ben yatakdan kalkamiyorum.

Etiketler

atiladi' Alıntı:
Sn, Gezmen 2 kişilik olana ikinci bir alternatif isteğiniz vardı, bu size...

İlginiz için teşekkür ederim Atilla Bey..
Benim tercihim, (iki kişi olduğum için) klasik yerleşimden yana. "Arkada sabit iki kişilik enine yatak, arada solda duş-tuvalet, karşısında mutfak, sürücü arkasında oturma grubu ve girişte sağda buzdolabı..."

Cavid Sezen

Sn, İnsel
Aslında herkezin katılımıyla daha ergonomik veya kişisel ihtiyaçları karşılayabilecek tarzda onlarca yerleşim yaratabiliriz, benim ilk verdiğim örnekler, kendi camperim için hazırlık aşamaları, bu yüzden ağırlıklı olarak bana göre şekilleniyor, yazıları takip ederek, uyarılar ve öneriler bazında, tarifi ortaya konulan, planlarıda uygulayarak yayınlayacağım..

2008 yılında sattığım Ducato camper'de yatak aynı zamanda oturma gurubu oluyordu, bu dizaynı çok kullanışsız bulduğumdan aracı sattım.
1 nolu plan yatak biraz genişletilerek ve üste yapılacak tek kişilik ranza ile tek çocuklu ailelere uygun ve kullanışlı olur düşüncesindeyim.
Aliço' Alıntı:
Asıl sormak istediğim, sürücü bölümü de en azından çocuklar için yatak haline getirilebilinirmi?
Sn.Aliço Sattığım Camper'de 2 çocuğum için tasarlayıp imalatını yaptırdığım ön koltukların üzerine demonte yatak 105x182 cm ölçülerinde
ve 10 dakikada monte edilebiliyordu.
[attachment=1]

Resim 120.jpg

Sn.Yaybek, Sn.Güngör Sn. Atiladi ilgilerinize teşekkürler.

Sn. Güngör, sanırım yatağın bir tarafı koltuklara dayanıyor. Öbür tarafı da ön cam yanlarında ki direklere sabitlenmiş desteklere dayanıyor..

Hüseyin bey,
İskelet olarak resim yok elimde,sistem 4 dikey 4 yatay ve yatay parçalara geçen 6 ara parçadan
oluşuyordu.Koltuklara herhangi bir temas yok sistem dikey parçalara monte olan yatay parçalardan
ibaret. Levent

Bu planlarda su tankları nereye/nasıl konuyor, bilgisi olan var mı?

Su tankı, dizaynlar farklı olsada mümkün olduğunca arka ve ön aks arasında, tercih ortaya yakın konulması genel dengeye faydalı olacakdır, fiziksel tercih ise ikili oturma koltuklarından birinin altına su tankı, diğerinin altına akülerin konulması uygun gibi görünmekte..Aşırı zorunluluk olmadıkca en kolay yer gibi görünen arka kapıların hemen önü tercih edilmemelidir, aracın en arka uç noktasında yaratılacak 100 lt'lik yük asvalttaki kasislerde aracın tahteravalli etkisi yaratmasına sebep olabilir, bu bir zaruretse, yolculuk sırasında su deposu boşaltılarak seyahat edilmesi durumu dengeleyebilir, yanlız aküleri aracın en arka köşesine koymayı sakın düşünmeyin, aküleri boşaltmıak işe yaramaz...

Atilla bey,yayınladığınız projeler yeni ilhamlar veriyor.Uğraşınız için teşekkür ederim.Ben de bugünlerde projemi gerçekleştirmeye başlayacağım.Artık yılbaşından sonraya kaldı.Önce Levent beyin gibi cam taktıracağım.İşe koyulunca sizlere danışacağım .Benim için aslında 2 kişilik yeter ancak çocukları arkadaşları ile yapacakları geziler için 4 kişilik olmasını istiyorlar.1 numarayı beğendim.Ancak arka ranza iki kişilik olamaz mı?
Selamlar
Ömer Aktaş

Sn. Ömer
Yanlış hatırlamıyorsam, yenibosna koştaşta görüştüğümüzde siz zaten aracınızı almıştınız galiba, tabiki karavanınızı yaparken bizede ne konuda yardım etmek düşerse hazırız, siz yeterki isteyin...

Atilla bey, su deposunu iki kişilik koltuk altına konulmasını öneriyorsunuz.dediğiniz yerde homojen bir hacim olduğunu görmedim.Nasıl yerleştirmeyi düşünüyorsunuz.

Emeğiniz için teşekkürler Atiila bey. Ölçüler planların üstünde olsa daha iyi anlaşılacak ama, 1. planı ele alırsak, ön oturma grubu 200cmm diyorsunuz. Eğer duş/wc 100 cm ise geriye 35-37cm ranza için kalır. Eğer duş/wc 70 cm ise (ranzalar 65-67cm), bu sefer koridora 100 cm demektir ki karşıdaki dolabın da 40-50 cm olduğunu düşünürseniz, arada koridor olarak 30-40cm kalır. Ranzanın ne üstünden ne altından bu 30-40 cm lik koridora rahat çıkış mümkün değilidr. 2001 Ducato aracımın plan değişikliği için yaklaşık 3 ay kağıt üzerinde çizdim, yapılırken 3 hafta aracın içinde yattım, kalktım ve bu 3 hafta boyunca elimden kalem, kağıt, silgi eksik olmadı. PSA grubu araçlar sadece ve sadece 2 kişi içindir. Zorlamalarla 1 çocuk için yer açılır ama 1 haftadan fazla süreli gezilerde sıkıntı olur, ortalığı topla, aç, sıkıntılıdır. Cavid beyin de belittiği gibi, arkada 120 lik sabit yatak şart. 80 cm lik duş/wc ve önde şöför koltuğu dönmeli oturma grubu, karşıda mutfak tezgahı ve yolcu koltuğu arkası dolap, en uygun yaşam biçimidir. Bunlar da benim tecrübelerim.
Sevgiyle
Oğuz

Kupa ebadı 337x183
1 nolu planda;
Ranza yatak ölçüsü 183x70
Banyo 70x100
Mutfak 100x40
Masa-Yatak grubu 190x100(taşırmalı 120 cm)
Şöför mahallinden kupaya geçiş 40 cm eninde.
Karavana giriş kapısı 50 cm eninde
Buzdolabını tezgahdan sürekli uzaklaştırmaya çalışdım, çünkü 144 lt 12-24v danfoss motorlu standart tip büro buzdolabı kullanmayı düşünüyorum, diğer dolaplar bana küçük geliyor, bu sebeple tasarım buzdolabına göre şekillendi.
Bütün planlarda arka tekerlek davlumbazları göz önünde bulundurulmuştur.

ranza eni 70 cm+banyo eni 70cm+ masa yatak grubu 190 cm =330 cm+7 cm de ara sunta kalınlıkları...
Arka ranzadan iniş aralığı 65 cm..

Ben de aynı şeyi söylüyorum Atilla bey, duç/wc'nn eni 70 ise boyu 100cm. Karşıdaki dolap 40-50 cm olmalı. toplam en 180-(100+40 ya da 50)= 40cm ya da 30cm koridor için kalır.
Oğuz

Atilla bey keşke projelerinizi aşşağıdaki gibi ölçülendirerek yayınlasaydınız çok güzel olacakdı

125.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri