Benim satın almış olduğum model elektriğe bağlı olduğu müddetçe çalışıyor, çoğu model de bu şekilde çalışıyor. Yani aracı kapattığınızda aracınızın özelliğine göre -eğer buzdolabını bağladığınız 12v/24v çıkışı kontak kapalıyken bile aktif ise- hala çalışmaya devam ediyor. Bilmiyorum ben görmedim ancak belki bu şekilde tesisatı olan araçlar da vardır. Paragonun aldığım modeli; bu gibi durumlarda araç aküsünün bitmesini önlemek için akü koruma sistemi ile donatılmış bir buzdolabı, koruma devresinin 3 konumu var, en hassas moduna alıp kullanmaya devam edebilirsiniz, araç aküsü belirli bir voltajın altına düştüğünde marş için gerekli gücü verebilmesi adına buzdolabı kendi beslemesini durduruyor, ancak risk tabii. Tüm bunlar yerine en güvenilir olanı minik bir yaşam aküsü/güneş paneli , ve hareket halindeyken/motor çalışıyorken de yaşam aküsünü araçtan şarj edecek basit bir sistem. En sağlıklısı bu şekilde olur diye düşünüyorum. Tüm bunlar masraf derseniz de en güzeli ve en hızlısı bence şu olur; bir tane 12v yaşam aküsü alınır, kablonun bir ucu akü bağlantısı, öbür ucu 12v araç çakmak girişi olacak şekilde bir kablo yapılır/yaptırılır, bu akü full şarjlı bir şekilde bagaja vb konulur, bir yere gitmek istediğinizde yol boyunca aracın 12v si kullanılarak dolap çalıştırılır, araç park halinde ve/veya durdurulduğunda vb de dolabın fişi araçtan çıkartılıp bu yapmış olduğumuz kabloya takılır. Bu akünün ne kadar süre ile buzdolabnı çalıştıracağı da; dolabın amper/watt sarfiyat değeri ile kullandığımız akünün amper değeri üzerinden basitçe hesaplanabilir, örneğin siz 75A lık bir akü aldıysanız ve buzdolabının saatlik 1A tüketimi var ise o akü o buzdolabını kabaca 75 saat kesintisiz çalıştırır, tabii bunlar kağıt üzerindeki kaba hesaplar, akülerin deşarj rate leri vb falan oluyor, detaylı mevzuları var ancak şu noktada çok önemli detaylar değil sizin için. Haa bu arada ben ne yaptım? kendi parago buzdolabımı bir kere kullanıp buzdolabı olayının rahatlığını gördükten sonra cihazı sattım, daha büyük bir cihaz aldım, acopower x40a(trendyolda indirimdeydi, yine uçmuş fiyatları, zırt pırt değişiyor iyi takip etmek lazım). Bu cihazın da kendi üzerinde küçük bir aküsü var, dondurucu seviyesinde ayarlandığında yaklaşık 6 saat, normal soğutucu şeklinde ayarlandığında da yaklaşık 10 saat kadar akülü kullanımı var, ayrıca aküsü hem araçtan, hem 220V ile, hem de güneş paneli ile şarj olabiliyor, dolap da 12/24V , 220V, güneş paneli, ve kendi aküsü olmak üzere 4 farklı şekilde çalışabiliyor, ilerde yine üç beş kuruş elime geçtikçe ufaktan bir yaşam aküsü , güneş paneli ve küçük bir rüzgar türbininden oluşan, sadece buzdolabı ve bir kaç ufak tefek düşük watajlı aydınlatmayı çalıştırmaya yetecek kadar kompakt bir off-grid sistem de kurmak istiyorum, şimdilik bu çözüm bana fazlasıyla yeterli. Kimisi hiç bunlarla uğraşmıyor, alıyor bir organ mafyası çantası, koyuyor içine 2-3 tane buz kaseti, işine bakıyor, bu da bir çözüm, hem de yukarıda saydıklarıma göre çok daha ucuz bir çözüm, ama ben bu buzdolabı olayının rahatlığını bir kere yaşadım artık bu küçük konfordan kolay kolay vazgeçmem açıkçası...Hem buzdolabının da içine ekstra bi iki tane buz kaseti koyarsanız iyi kötü yine aynı işi görüyor.