26 litrede bile 1 amper değeri göremedim ayrıca fiyat 9.000 küsür değer mi sizce.
https://www.hepsiburada.com/dometic-coolfreeze-cfx-28w-pm-HB00000L6NIO
uzun bir cevap olacak . çünkü hayatta bildigim çok az şey var. ama bildiklerimi de takıntı seviyesinde araştıran bi yapım vardır ondan dolayı en azından temel konularda şu an iddaa ediyorum karavan için buzdolabı işini baya araştırdığım için türkiyedeki satıcıların %90 nından iyi biliyorumdur . bir ara kendi dolabımı yapmayı bile düşündüm hatta. ama keşke ben analmsız yere bunu araştırmak zorunda kalacagıma gelişmiş bir ekonomi olsaydık ve istedigim gibi alışveriş yapabilseydim. neyse uzun hikaye ama içinde ülkemize ve maalesef üretim odaklı olamamıza veya olmamaıza dair eleştirilerde olacak vaktini alacagım için şimdiden özür dilerim. bu arada atla deve değil kesinlikle araç buzdolabı yapmak karavan ve tekne için satılan satılan hiçbirşeyin atla deve olmaması gibi. verimli bir kompresör gerekli devreler ve poliüretenle yalıtım bu kadar basit aslında.
benim aklıma gelen ürüne dair teknik detaylar ve üreticinin kendi sitesi altta ekte ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. geleyim yorumuma, aslında baya dolu ve üzgünüm bu konuda bu vesileyle paylaşmış olacağım. ondan da uzun yazmak istedim.
arkadaşın arkadaşından aldıgı ikinci el ürüne dahi 48 lt oldugu halde ödediği fiyatı yazdı. benim düşündügüm dometic ürün ondan 7 lt daha fazla kapasiteli 55 litre. dışarısı 32 derece iken içerisini 3 derecede 1.1 amper tüketerek yaparım ben diyor. ki bu ürün teknik boyutları dısında cep telefonu ile kontrol edilip. aynı zamanda reddot 2020 ödülü almış bir ürün. bu ödül endüstriyel ürünlerin oscarı diye biliyorum ayrıca.
teknik konulardan sonra gelelim değermi meselesine .
evet fazlası ile değer param olsa 9000 değil 90.000 bile vermeye hazırım ben bu ürüne. ve bu ürün fiyatlandırması neden oluyor onuda anlatmaya calısayım dusundugum kadarı ile. neden veririm çünkü dometic bu işin rolls royce si. bu bir zevk meselesi. kimisi murat 131 de beni götürür der onu tercih eder. veya fiyat performansa bakar. benim için mesela reddot ödülü sanattır. sırf çalıştıdıkları tasarımcı için bile 3-4 kat para kazanmayı bence hakediyordur o firma (tabiki teknik ve işlevsel olarakda ürünün kusursuz oldugunu varsayarsak) .
fiyatlandırma kısmına dair de düşüncelerim var ama yoruldum
birgün tanışma şansımız olursa uzun uzun sohbet ederiz.
son olarak ben ne alacagım. değer mi dediniz değer dedim. ama o değeri verebilecek gücüm var mı? orası soru işareti dedigim gibi almanyada buldum aradıgım buzdolabını. ama ordandan lojistik sorunları var heleki böyle corona günlerinde. ondan ötürü hala karar veremedim. ki bundan dolayı özellikle kullanmıs olanlara soruyorum. saolsun türk firmalarımızın en temel tüketim değerini paylaşmak gibi bir kaygıları yok çünkü. mesela sırf bana ve bize şu işkenceyi yapmaları bile işte diğer firmayı tercih etme sebebi olur benim için. ben bi iş başvurusunda bulunuyorum mühendisim diyelim iş basvurumda hangi üniversite ve bölüm oldugu yazmıyor sadece mühendislik yazıyor. acaba bu türk firmasına böyle bir cv ile basvuran olsa nasıl tepki verirdi merak ediyorum
bilmiyorum umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi. teslaya rakip elektrikli araç yapmıyoruz burada özellikle belirtmek istiyorum.
sevgiler
bu arada arkadaşın ürününü bulamadım ama dedigine hacim olarak en yakın olan ürün sitesinde ninkasinin bu ;
Ninkasi Araç Buzdolapları
sadece üst üste olmasını istedim iki ürünün ve ürünler dısında. iki sitenin tasarım farkı ve aradaki firmaların bilgi verme farkıda görülsün istedim.
Dometic CFX3 55 - Tragbare Kompressorkühl- und -gefrierbox, 48 l
PERFORMANCE
Kältemittel, Typ R134a
GWP 1430
Kältemittelmenge 45 g
CO2-Äquivalent 0.064 t
Energieverbrauch 12 V DC (Umgebung@32 °C, intern@4 °C) 1.10 Ah/h
EU-Energieklasse (1060/2010/EC) A++
Klimaklasse (EN62552) N/T
Isolationstyp PU (Polyurethane)