Yapımına kısa süre içinde başlayacağım, şuan malzemelerini tedarik sürecinde olduğum karavana dönüştürmeyi planladığım 2006 Otokar sultan marka aracım için buzdolabı bakmaktayım.. Öncelikli olarak Uğur un UES 273 D2K A++ 210 LT 220 v çift kapılı buzdolabını almayı düşünüyordum. Ancak forumdaki 220 v ile çalışan buzdolapları ve anlık yüksek enerji sarfiyatları daha doğrusu ani akım artması yüzünden akülerde vereceği hasarlar konusunda yazılan yazıları okuyunca 220 v yerine 12 v ile çalışan buzdolaplarına bakmaya başladım. ya sonradan 12 v değişim yaptıracağım veya hazır 12 v buzdolabı alacağım.. Ancak yurtdışı kaynaklı dolaplar ciddi pahalı.. Bu sebeple 12 v yurtiçi üretimi buzdolaplarını araştırmaya başladım.. Yukarıda belirtilen 2 firma dışında bir firmada Ankara'da yeralmakta.. Ankaradaki firma diğerlerine göre biraz daha kurumsal görünümünde.. Bana en yakında olsa da Manisa'daki firma web sitesi diğerlerine göre daha kurumsallıktan uzak gibi bana geldi.. Tabii aslında en iyisi gidip yerinde görmek ve ürünlerini değerlendirmek, ürünlerini alanların deneyimlerini dinlemek.. Ürünlerinin arkasında olup olmadıklarını görmek..
Şimdilik 3 firmaya rastladım. Şehirler ve firma isimleri şu şekilde..
1-Manisa-Coollife Uzman Soğutma
Cool Life – Cool Marine
2-Mersin Erdemli-Cıkcık Enerji
CIKCIK ENERJİ SAN. VE TİC. AŞ
3-Ankara-Depar Dayanıklı Tüketim Malları San Tic Ltd. Sti. Fridgers ve Depar Solar
Türkiye’nin Buzdolabı Merkezi - 37 Yıllık Güvence!
Benim bulabildiğim firmalar bunlar.. Başka firmalar varsa lütfen onları da ekleyelim.. en azından 12 v ile çalışan buzdolabı arayanlara yol göstermiş oluruz.. Yukarıda yer alan firmaların ürünlerini kullananlar var mı? Kullanan varsa hangi buzdolaplarını kullanmakta.. memnunlar mı? Bir sorunla karşılaştılar mı? Firmaların ürünlerine verdikleri destek yeterli mi?
Aracımda mümkünse 200 LT ve üzeri buzdolabı kullanmayı düşünüyorum.. 220 veya 12 v buzdolabı seçimi konusunda görüş ve önerilerinizi bekliyorum..