malumunuz bahar geliyor uzun kamplara çıktığımdan soğutma önemli. peltiyerli buzdolapları çok elektrik harcadığı gibi sıcaklarda yeterli soğutma da sağlamıyor. 2 tane haşat ettim. artık paraya kıyıp kompresörlü almak istiyorum. aklımda iki model var biri mobicool diğeri parago ikisi de alman malı parago daha ucuza daha çok alan sağlıyor. sizce hangisini alayım? bunlardan farklı marka tavsiyeniz varsa dikkate alırım. Parago PG45 12/24Volt 45 Litre Outdoor Kompresörlü Oto Buzdolabı
Araçlarınızdaki yer durumunu bilmiyorum ama üstten kapaklı sandık tipi olan dolapları tercih etmenizi öneririm, bu dolaplar daha çok ürün koymanızı sağlar, büyük çoğunluğunda eksi derecelerde kullanma imkanı vardır. İçinden ürün alırken ısı kaybı çok olmaz tek dezavantajı içi karmaşık yerleşirse ürünü bulmak zor olur.
Ninkasi nin dolaplarına bir bakın isterseniz, ben fuarda inceleme şansım olmuştu gayet başarılı duruyor, hemde ürün çeşidi çok. Forumdan @drtayfun almıştı ilk izlenimlerinde gayet memnundu. Ankara da bayisi var mı bilmiyorum.
malumunuz bahar geliyor uzun kamplara çıktığımdan soğutma önemli. peltiyerli buzdolapları çok elektrik harcadığı gibi sıcaklarda yeterli soğutma da sağlamıyor. 2 tane haşat ettim. artık paraya kıyıp kompresörlü almak istiyorum. aklımda iki model var biri mobicool diğeri parago ikisi de alman malı parago daha ucuza daha çok alan sağlıyor. sizce hangisini alayım? bunlardan farklı marka tavsiyeniz varsa dikkate alırım. Parago PG45 12/24Volt 45 Litre Outdoor Kompresörlü Oto Buzdolabı
Sağda solda yaptırıp randıman alamadığı için satan çok oluyor bu link fabrikasyon yapılıp satıyor galiba 6 yorum var satış sitesinde 100ah Akü ile 5gün çalışıyor diyor doğruysa negatif yorumda bulamadım burda alıp kullanan varmı acaba
Sağda solda yaptırıp randıman alamadığı için satan çok oluyor bu link fabrikasyon yapılıp satıyor galiba 6 yorum var satış sitesinde 100ah Akü ile 5gün çalışıyor diyor doğruysa negatif yorumda bulamadım burda alıp kullanan varmı acaba
bu dolaba dair hiçbir bilgi yok. fabrikasyon diyorsunuz ama daha tanıtımı bile ahmet aga usulu 100 amper aküyle 5 gün calıstı. alırsınız en düşük ısıya 15 derecede calısır ki amonyaklı buzdolapları bile o derecelere sogutuyor.
yıllık tüketim yok. - kaç dereceye kadar sogutuyor o bilgi yok.
ayrıca altusu alup kompresörünü değiştirerek bir ürün nasıl fabrikasyon olsun?
bu konuyu 1 yıldır araştırıyorum.
kendi buzdolabımı yapmak dahil her şeyi dşündüm ama bu örnek kanıtları olana kadar benim için cezbedici degil.
dedigim gibi almanyada buldum istedigimi ama nasıl gelir buraya onu bilmiyourm. acelem de yok bekleyebilirim 6 ay.
Arkadaşlar 220 volt buzdolabına 12 volt kompresör taktırabilirsiniz. Sorun olmaz. Mümkünse dönüşüm yapacağınız dolap R134 gazlı olsun çünkü 12 volt kompresörler R134 gazlıdır.
Şu anki yeni dolapların çoğu R600 gazlı bunların kılcal borusu biraz ince uzun vadede tıkama riski var ama yine de kesinlikle olmaz değil.