110 Sw 2.5 Duz Dızel Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Agirabi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,554
Ynt: 110 Sw 2.5 Duz Dızel Bakım

burakuysal' Alıntı:
Harika cenk. Darısı başımıza. Güle güle kullan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çok teşekkürler. Araba gitmiyor diye üzülüp dert ediyordum. Motor arayışlarına girmiştim. İnan artık puma veya benzer bir motor atma düşüncelerini tamamen kafamdan attım. 1234 anında 80-90 km süratlara çıkıyor. Ben bununla çok rahat Afrika' ya bile giderim.

İzalasyon, yaylar, amortisör ve yeni lastikler ile bekle beni dünya turu :D

Etiketler
bakım

Sem sürekli kullanacaksan hiçbirşeyden kaçma. Ben makinayı yolda bırakmayacak hale getireyim biraz makyajlayayım yeter. Yarış koltuklarım da geldi bu gün. Emniyet kemerlerini de arıyorum. Onu da hallederiz inşallah.

ImageUploadedByTapatalk1402763543.283608.jpg

Çok şahane gözüküyorlar. Güle güle kullan. Benimkiler çok orjinal ben değiştirmeye kıyamıyorum.

Malum baktım normal koltukla arabaya sığamayacağım ayaklarım direksiyona deyiyor çözümü bunda buldum.

Bugün biraz temizlik ve kontrol amaçlı incelemeler yaparken bir de ne göreyim arka yolcu koltuk halıların altında minicik karıncalardan oluşan bir koloni yaşıyor. Daha önce bu kadar ufak karınca hiç görmemiştim. Hem şaşırdım hem de hoşuma gitti aslında :smiley: bu aracı alma sebebim zaten doğa da olmaktı. Doğa zaten içimizdeymiş :D

Üzülerek onları evlerinden başka bir yere taşımak zorunda kaldım. Bütün halıları sökmeye başladım.

ImageUploadedByTapatalk1402859107.027632.jpg

ImageUploadedByTapatalk1402859122.325382.jpg

Bu durumdan çok memnun kaldım. Ciddi bir temizlik ve yalıtım dışında içerde hiç bir şey yapmak gerekmiyor.

Yolcu koltuğu altında yedek mazot deposunu görebilirsiniz. Koltuğun hemen önünde bir minik kol var. Ucu şu an yukarı bakıyor ama bu pozisyonda ve aşağı pozisyonda neye yarıyor bilmiyorum. Öğrenmek gerekecek.

ImageUploadedByTapatalk1402859333.538631.jpg

ImageUploadedByTapatalk1402859350.083335.jpg

Ucu yukarı bakan minik siyah depo kumandası burada gözüküyor.

ImageUploadedByTapatalk1402859558.532014.jpg

ImageUploadedByTapatalk1402859703.774386.jpg

Epey bir vaktimi aldı söküm işlemi. 4-5 saat uğraştım. Önce sökeceğim vida ve somunlara wurth ün bir sökücüsünü sıkıp bekledim.

Çünkü vidalar fabrika çıkışından beri hiç sökülmemiş. Çok nazik ve dikkatli bir şekilde hiç bir vidaya zarar vermeden söktüm.

ImageUploadedByTapatalk1402859869.619851.jpg

ImageUploadedByTapatalk1402859890.174284.jpg

umut401' Alıntı:
O kol elektrik kesici şalter olmasın?

Yok değil Umut, kablolar aküye gitmiyor. Yedek rezerv depo ile alakalı zaten tepeden dikkatli bakınca kolun ucu yedek depo üstünde bir kolu hareket ettiriyor. Büyük ihtimal rezervi açıyor ve kapıyor. Mantık olarak yukarı pozisyon rezerv açık, aşağı pozisyon rezerv kapalı anlamına geliyor olmalı. Ama dediğim gibi net bilmiyorum.

Çok yoruldum ama değdi. Şimdi sırada iyi bir temizlik var. :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR