110 ile tekrar aranizdayim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguzhan3434 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,549
Ynt: 110 ile tekrar aranizdayim

Aracin son hali boyle bf mud lastik orjinal sac janti beyaza boyadik tavan ile ayni renk oldu.kasa icine tekrar siyah boya yaptim arac icindeki paspasi komple attim icine once hamerit boya sonra putur attim bu sekilde kullanicam kir pas gozumun onunde olsun :smiley: arazi sonrasi yikamada da buyuk kolaylik oluyor hortum ile temizliyorum.kasanin disindaki tente iskeletini soktum bugun detayli resimleri yarin yukleyecegim :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

ImageUploadedByTapatalk1412875816.191127.jpg

Ynt: 110 İle Tekrar Aranizdayim

Oguzhan bey; aracınız gerçekten çok güzel, maşallah. Malum sitedeki ilanınız güncel mi?

Guncel ilan,
Proje araci yapmak istiyorum aslinda ama bu hali de arazide tatmin etti bi sure bu sekilde devam etmeyi dusunuyorum umut abi,birazda sade ve sik olsun istedim fazla oynama yapmicam su aralar

Bide bugun aracinda bd30 olan biri kullandi arabami bu resmen ucuyo dedi benimkine pek bi sevindim acikcasi :smiley: son hiz denemesi yaptim 130 a kadar ciktim duz yolda 140-150 yokus assagi yapar gibiyim.telefonu cepten cikarip resim cekmek yemedi ama :smiley:

Standart var duz dizel.binenler hayret ediyo gercekten

0-60 km
60-100
100-120 yapalim :smiley: 2 ser kere yapalim biseye benzesin :smiley:

oguzhan3434' Alıntı:
Standart var duz dizel.binenler hayret ediyo gercekten

Dişli oranı yanlış biiniyordur . 200 ps motor bağlasanız da 1.61 oranlı arazi grubuyla 130 140 yapamazsınız.

Aldigim arkadas sadece arazi nin dislisi farkli dedi.kendi topladigi araba.nasil ogrenebiliriz disli oranini ? Varmi bir yolu ?

Bu arada yarin detayli resimleri ekliycem.onumuzdeki hafta icinde isi ve ses izolasyonu isine basliycam.arac ici komple sokulerek once bituself sonra thermaflex yapilacak.motor kaputunun icine sadece bituself kis aylarinda yeterli olur diye dusunuyorum tek kabin zaten.

Abi aracin altina yation arazi sanzumanin yag konulan yerinde etiketi var ise . Orani yazar . Ratio 1.22 . 1.66 vs diye yazmasi lazim . Ama o hiza cikmasi 1.66 ile zor motorun yerinden ciimasi lazim

ibrahim IPEK

Rampa kalkışlarında sorun yaratmıyorsa , sürekli debriyaja yüklenmek gerekmiyorsa hiç bir sorun yoktur. Benim arazi grup dişlim 1.22 idi , rampa kalkışları ( high de iken) sorunluydu 130 ps puma bile yetmiyordu . Araçla 140 yaptım ancak baskı balata bitirmemek için elimdeki 1.66 gruplu şanzımanı takdırdım , kalkış sorunum düzeldi . Son hızım 90 a düştü , 1.41 dişli satın almaktan da vaz geçtim , 90 bu araçlar için yeterli sürat.Yakıt tüketimim birazcık arttı gibi ancak dağ bayır 600 km yapıp geldim yüz km de 10.5 litre yakmışım yine de çok iyi .
130ps puma da turbo gecikmesi var özellikle ilk kalkışta hissediliyor , 1.66 yı çıkarıp 1.41 takarsam kalkışta yine sıkıntı çıkaracak diye endişe ediyorum . Sonuçda böyle devam etmeye karar verdim. 1.22 grup sanırım sadece v8 motorlara veya rampasız düz yerlerde araç kullananlara uygun.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR