100 Watt Lık Güneş Paneli Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan a.adalioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,943
......kablolar arka kapaktan içeri alındı....

Kabloları profil boyunca klipsle(kablo bağı) tutturarak geçirseniz daha iyi olmazmıydı?
Araç hareket halinde ; oluşan titresim ve rüzgardan panel bağlantıları tarafında gevşeme veya içten kopma durumu oluşma riski azalırdı.(resimden kabloyu sabitlenip sabitlenmediği belli olmadığı için yazdım)
Panel kablosun arka kapıdan geçirdiğinizde; kablo ezilmiyormu ?
Kablo geçtiği yerde ,kapı contasında kablo baskı nedeniyle aralık oluşmadımı ( yağmur suyunun araç içine akıntı yapmasına sebeb verebilmesi açısından)

Etiketler
Kabloları profil boyunca klipsle(kablo bağı) tutturarak geçirseniz daha iyi olmazmıydı?
Araç hareket halinde ; oluşan titresim ve rüzgardan panel bağlantıları tarafında gevşeme veya içten kopma durumu oluşma riski azalırdı.(resimden kabloyu sabitlenip sabitlenmediği belli olmadığı için yazdım)
Panel kablosun arka kapıdan geçirdiğinizde; kablo ezilmiyormu ?
Kablo geçtiği yerde ,kapı contasında kablo baskı nedeniyle aralık oluşmadımı ( yağmur suyunun araç içine akıntı yapmasına sebeb verebilmesi açısından)
Kabloların profil ve barlara plastik kelepçe ile daha sabitlenmesi fikri güzel, uygulayacağım. Arka kapağın contaları kalın ve yumuşak içine gömülüyor,, yağmurdan etkileşim görmedim henüz. Ama saç delmek te istemiyorum.

Egsoz muayenesinin tekrarına gittim geçen gün, sıra beklerken çay molası vermiş bir muayene görevlisinin iskelesine yanaştım hafiften "benim bir panelvan var, eskiden karavanmış, tavanında güneş paneli var ama sökemedim, muayenede bir sıkıntı olur mu" dedim önce olur herhalde dedi, sonra ben "e ama bazı minübüs ve panelvanlarda tavanda bagaj var" farkı ne ki deyince "evet haklısın, sıkıntı olmaz" dedi bu kez. Peki yanda birde 220v giriş şeyi var, onda sıkıntı olur mu dedim, yok olmaz dedi priz içinde. Biri 10 gün önce paneller için proje ister derken bir başkası istemez deyince anladımki iş şansa kalıyor gibi.
Bu arada tavanda klimanın önünde 100x60 ve klimanın arkasında da 140x120 boşluk ölçtüm. Öndeki 100x60 boşluğa koymayı düşündüğüm paneli ile resimdeki 12v 150w resistans için kullanmayı, bu resistans ile taş yünü ile yalıtılmış su deposundaki suyu "ılıtmayı" amaçlıyorum. Sizce resistansı panele direkt mi bağlamalıyım, araya regülatör koyup regülatörden mi beslemeliyim? (bu su ılıtma projesinde kesinlikle akü kullanmak istemiyorum) .

ae_1545657261459.jpg

Egsoz muayenesinin tekrarına gittim geçen gün, sıra beklerken çay molası vermiş bir muayene görevlisinin iskelesine yanaştım hafiften "benim bir panelvan var, eskiden karavanmış, tavanında güneş paneli var ama sökemedim, muayenede bir sıkıntı olur mu" dedim önce olur herhalde dedi, sonra ben "e ama bazı minübüs ve panelvanlarda tavanda bagaj var" farkı ne ki deyince "evet haklısın, sıkıntı olmaz" dedi bu kez. Peki yanda birde 220v giriş şeyi var, onda sıkıntı olur mu dedim, yok olmaz dedi priz içinde. Biri 10 gün önce paneller için proje ister derken bir başkası istemez deyince anladımki iş şansa kalıyor gibi.
Bu arada tavanda klimanın önünde 100x60 ve klimanın arkasında da 140x120 boşluk ölçtüm. Öndeki 100x60 boşluğa koymayı düşündüğüm paneli ile resimdeki 12v 150w resistans için kullanmayı, bu resistans ile taş yünü ile yalıtılmış su deposundaki suyu "ılıtmayı" amaçlıyorum. Sizce resistansı panele direkt mi bağlamalıyım, araya regülatör koyup regülatörden mi beslemeliyim? (bu su ılıtma projesinde kesinlikle akü kullanmak istemiyorum) .

Ekli dosyayı görüntüle 509353
Öncelikle muayenede tavanda ki ile ilgilenildiğini sanmıyorum benimde barlar var. Tatta tavana heki yaparsam sorun olurum diye sormuştum tuvtürk te daha yeni bizim kontrol listemizde yok dendi.
Fakat rezistans olayından hiç anlamam. Sıcak su için kücük kombi düşünebilirsiniz

..... resimdeki 12v 150w resistans için kullanmayı, bu resistans ile taş yünü ile yalıtılmış su deposundaki suyu "ılıtmayı" amaçlıyorum. Sizce resistansı panele direkt mi bağlamalıyım, araya regülatör koyup regülatörden mi beslemeliyim? (bu su ılıtma projesinde kesinlikle akü kullanmak istemiyorum) .

Ekli dosyayı görüntüle 509353

12 volt 150 W ısıtıcının çekeceği akım 12,5 A olur.
sizin panel kaç amper çıkış veriyor ?
Normalde; panel ile akünün şarj edilmesi ,akü üzerinden ısıtıcınızı beslemeniz gerekiyor.
Isıtıcıyı su deponuzun hacmine göremi seçtiğiniz.

12 volt 150 W ısıtıcının çekeceği akım 12,5 A olur.
sizin panel kaç amper çıkış veriyor ?
Normalde; panel ile akünün şarj edilmesi ,akü üzerinden ısıtıcınızı beslemeniz gerekiyor.
Isıtıcıyı su deponuzun hacmine göremi seçtiğiniz.
100-150 wattlık bir panel düşünüyorum, depo en fazla 100L olacak, henüz alınmadı. Sistem Sadece yazın kullanılacak ve amaç suyu kaynatmak değil, maksat duş ve lavaboda "ılık" su kullanmak. Redresör ile düşük voltajlardaki denemelerimde 7,5 voltta dahi sonuç aldım. İş yapacağını umuyorum.
Henüz panelde almadım, aldığımda da deneyeceğim, olmadı bir termostat ekleyip ana sistemden besleyebilirim. Ama tekraren belirteyim ki amaç suyu ısıtmaktan ziyade ılıtmak.

100-150 wattlık bir panel düşünüyorum, depo en fazla 100L olacak, henüz alınmadı. Sistem Sadece yazın kullanılacak ve amaç suyu kaynatmak değil, maksat duş ve lavaboda "ılık" su kullanmak. Redresör ile düşük voltajlardaki denemelerimde 7,5 voltta dahi sonuç aldım. İş yapacağını umuyorum.
Henüz panelde almadım, aldığımda da deneyeceğim, olmadı bir termostat ekleyip ana sistemden besleyebilirim. Ama tekraren belirteyim ki amaç suyu ısıtmaktan ziyade ılıtmak.

güneşten faydalanılarak sıcaksu elde etmek için yapılan aşağıdaki çalışmaya linkine göz atınız belki başka fikirlerde verebilir.
SICAKSU LİNK

Basınclı su yerine tabii akışlı su kullanmayı tercih ederseniz hava kompresörü kullanmak yerine sıcaksu kollektörünü çıkış ucuna doğru biraz eğimli yerleştirmek te yeterli olabilir.

Water-1.jpg

güneşten faydalanılarak sıcaksu elde etmek için yapılan aşağıdaki çalışmaya linkine göz atınız belki başka fikirlerde verebilir.
SICAKSU LİNK

Basınclı su yerine tabii akışlı su kullanmayı tercih ederseniz hava kompresörü kullanmak yerine sıcaksu kollektörünü çıkış ucuna doğru biraz eğimli yerleştirmek te yeterli olabilir.

Water-1.jpg
Onu inceledim daha önce, bana uygun değil

Merhaba. Bende özenip 220V , sisteme bu 2100W kalkış gücünde olan cihazı bağladım. 400A akü, 3KW akıllı invertere rağmen su ısısı 33 derece kalkış gücü bile maalesef kaldırmadı. Birkaç kullanım sonrası ısıtmamaya başladı. Açar açmaz inverter uyarıya geçiyordu. Şimdi off..

su (2).jpg

Merhaba. Bende özenip 220V , sisteme bu 2100W kalkış gücünde olan cihazı bağladım. 400A akü, 3KW akıllı invertere rağmen su ısısı 33 derece kalkış gücü bile maalesef kaldırmadı. Birkaç kullanım sonrası ısıtmamaya başladı. Açar açmaz inverter uyarıya geçiyordu. Şimdi off..

Ekli dosyayı görüntüle 509371
Onu ancak 220v bulduğunuz yerlerde kullanabilirsiniz, ben 150 watt resistansı bile aküden beslemeyi düşünmüyorum, tabii plan tutarsa :smiley:

Onu ancak 220v bulduğunuz yerlerde kullanabilirsiniz, ben 150 watt resistansı bile aküden beslemeyi düşünmüyorum, tabii plan tutarsa :smiley:

Maalesef benim sistem 220V. Olmadı,olmadı,olmadı. Siz bir çözüm bulursanız bende uygulayacağım. Ali express te siyah plastik şilteler var 20L ile 100L arası torba şeklinde. Asılıyor veya tavana konuyor lakin oda ya 50 derece yakıyor yada sıvı transferi olamayacağından uygulama olmuyor. Genede aldım 5 galonluğu bakalım sezonda kullanacağım...

Maalesef benim sistem 220V. Olmadı,olmadı,olmadı. Siz bir çözüm bulursanız bende uygulayacağım. Ali express te siyah plastik şilteler var 20L ile 100L arası torba şeklinde. Asılıyor veya tavana konuyor lakin oda ya 50 derece yakıyor yada sıvı transferi olamayacağından uygulama olmuyor. Genede aldım 5 galonluğu bakalım sezonda kullanacağım...

Daha önce bahsettiğim gibi benim amacım suyu kaynatmak ya da el değmeyecek derecede ısıtmak değil , suyu ılıtmak , aldığım 12v 150watt resistans ile evde büyük kaplarda 7,5volt ile yaptığım denemelerde amacıma kesinlikle ulaştım , iş su deposunu nereye nasıl koyacağıma kaldı , aracın altını kış günü iyice inceleme fırsatım olmadı , uygun bir yer varsa oraya bir depo alıp koyacağım ya da krom bir depo yaptıracağım , depoyu taş yünüyle bir güzel izole edeceğim ve yine henüz almadığım panele direkt bağlayacağım. Gün içerisinde yeteri kadar ılıtacaktır, izolasyonlu olacağı için sıcaklığınıda epeyce korur diye düşünüyorum. Her ihtimale karşı dijital bir termostat ta aldım , hani panel fazla gelir ılıtmak yerine fazla ısıtır , yada panelden verim alamadım diyelim ana sisteme bağlamak durumunda kalırsam hem aküyü düşürmesin hemde suyu istediğim sıcaklıkta tutsun diye.
Projeyi gerçekleştirdiğimde bir başlık ile veya burada duyururum ancak bu sanırım en erken mart-nisan gibi olacaktır.

Sizin torbaya gelince mutlaka işinizi görecektir o torbaya uygun bir izolatör yaptırabilirsiniz yine torba şeklinde , belli bir süre güneşte tutup daha sonra ısıyı kaybetmemesi için izolasyonlu torbaya koyabilirsiniz ama ne kadar pratik olur orası size kalır. kolay gelsin.

Adsız.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri