.merhaba , panelleriniz kaç watt ve monokristal mi pollykristalmi ?
teşekker ederim blgilendirme içinSelam. Üç adet 100'er watt monokristal. Her biri ortalama 3 A veriyor.
.
Karavancılar için solar panellerin çeşitli kristal yapılarının randıman farkı, teorik bir değer olarak algılanmalı.
Reimo’ya bakın ikisinden de sunmakta.
Karavanda randımanda; bina kullanımlarına göre önemli sorun olan kısmi gölgelenme yüzünden hücre sayısı ve hücre şekli daha önemli faktörler..
Eğer yeriniz varsa ve zaten güneşli günlerde yollarda olacaksanız bunlar dışındaki diğer faktörlerle de kafanızı yormadan herhangi birini alıp takabilirsiniz. İçiniz rahat olsun..
Yetmezse ilave sorun değil.
Fakat baştan regülatör uygun kapasitede seçilmeli.
Regülatörün MPPT olmasına bile gerek yok.
...
Umarım istenmeden bilgi vermiş durumuna düşmedim..
.
.
Solar konu olunca klavyemi tutamıyorum.
Bu gün buraya biraz detaylıca yazacağım.
Şu an biraz sıkışığım.
Eğer bu ara vakit ve ilginiz varsa aşağıda imza bölümündeki “Solar hesabı”nı indirip olası tüketiminizi hesaplarsanız, daha isabetli konuşabiliriz sanırım.
.
.
Tuhaf bu güne kadar paneller için bir kere sorun olabileceğini duymuştum ama sakın abartılı işgüzarlık yahut şahsi yorum olmasın.
Bir keresinde tuvaleti olmayana karavan denmez diyen bir memurdan bile bahsedildiğini duymuştum.
Bence bu yoldan geçenlerin yorumunu almak en uygunu olmalı. Daha sonra ilginiz devam ederse tekrar konuşabiliriz.
.
100+20+20 watt pollykristal. Geçikme için özür dilerimmerhaba , panelleriniz kaç watt ve monokristal mi pollykristalmi ?
.
Haklısınız. Panellerin sabitlendiği profiller tavan barlarına kelepçelerle (10 ad) sabitlendi, kablolar arka kapaktan içeri alındı. Ciddi civata var. Bununla beraber, panellerden gelen amper değerini nasıl ölçerim (şarj kontrol cihazından önce /sonra) .Basit bir çizim yardımıyla..
“Gereği yapıldı.
Paneller bağlı olarak yerlerini aldılar “
Bilmem yaşınız uygun mu ?
Bana Salim Başoğlu’nu hatırlattınız..
...
Sanırım portatif, fakat ciddi civatalı ?
Tavanı delmemişsiniz de.
.