%100 Sürekli Diferansiyel Kilidinin Sürüş Güvenliğine Olumsuz Etkileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdalyaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,112
Ynt: %100 sürekli diferansiyel kilidinin sürüş güvenliğine olumsuz etkileri

sürekli olması zaten faydadan fazla zarar getirir o bakımdan
yoksa istersen sürekli açık da bırakabilirsin ama düz yolda veya arazi kullanımının %90dan fazlasında zaten gerekli değil

Etiketler
Ynt: %100 Sürekli Diferansiyel Kilidinin Sürüş Güvenliğine Olumsuz Etkileri

almirsen' Alıntı:
ARB den başka manuel kontrollu difflock olmadığı için mi önde başka marka kullanma şansımız yok Yavuz Abi? yyoksa ben mi yanlış anladım acaba

Defender için ön diff te sadece 2 seçenek var ama makul ve bulunabilir olanı ARB , Arka diff için seçenek çok.

yavuz kardesım ben bırtane vıtara aldım ve arkaya arb taktırcam pazartesı asfalta ses kasıntı yapmasın dıye 2500 tl verıcem sen ne dıyorsun arb kılıt olarak ıyı degılmı ben hatamı yapıyorum yoksa arb takarak

cem tascıoğlu: vitara arka differansiyele arb taktıracağım demişsiniz. Takdirnız mı? Eğer takdırdıysanı ilk izlenimleriniz nedir?
Teşekkürler.

cemtascioglu' Alıntı:
yavuz kardesım ben bırtane vıtara aldım ve arkaya arb taktırcam pazartesı asfalta ses kasıntı yapmasın dıye 2500 tl verıcem sen ne dıyorsun arb kılıt olarak ıyı degılmı ben hatamı yapıyorum yoksa arb takarak

ben bu mesajı yeni gördüm özür dilerim Cem, sonuç nedir bende merak ettim.

discovery-V8' Alıntı:
ben bu mesajı yeni gördüm özür dilerim Cem, sonuç nedir bende merak ettim.

yavuz cum aldım sonra taktırdım super olduda ıyı bır teklıf geldı land rover dıscovery 2 td5 le takas ettım kursatın arabayla belkı bılırsın sımdı land da on arka arb takıyorum carsambaya arb den cok memnun kaldım

cemtascioglu' Alıntı:
yavuz cum aldım sonra taktırdım super olduda ıyı bır teklıf geldı land rover dıscovery 2 td5 le takas ettım kursatın arabayla belkı bılırsın sımdı land da on arka arb takıyorum carsambaya arb den cok memnun kaldım

Hey maşşallah ;D ;D iyi günlerde kullan Cem.

slmlar arkadaşlar benim 77 cj5te powertrax %100 kilit düşünüyorum aracımda 33 lastik var ve şapkalı aks yok acaba kilit takarsam aksıma zarar verirmi asfatta aks keser diyorlar ve şapkalı olmadığı için aks keserse teker fırlayacaktır buda büyük problem yaratacak acaba doğruluğu varmıdır?

cj5 ci' Alıntı:
slmlar arkadaşlar benim 77 cj5te powertrax %100 kilit düşünüyorum aracımda 33 lastik var ve şapkalı aks yok acaba kilit takarsam aksıma zarar verirmi asfatta aks keser diyorlar ve şapkalı olmadığı için aks keserse teker fırlayacaktır buda büyük problem yaratacak acaba doğruluğu varmıdır?

kesın keser onun ıcın bırazda para ekle arb havalı kılıt al kardesım

Arkadaşlar merhaba?
Aslında siteyi çok uzun zamandır takip ediyorum fakat yeni üye oldum.
Geçen sene Wj 2,7 2005 vision'a çok uzun aramalardan sonra sahip oldum, fakat 1 yıldır doğru dürüst kullanmadım
geçen ay bakım yaptırdım (genel bakıma ek diskler ve diferansiyel yağları falan) bakımdan 1 hafta sonra bu arada
50 km falan kullandım arka dif. takılı kaldı açılmıyor. ustam geniş bir arazide dönüşler yap düzelir dedi ama 2 kez denedim düzelmedi (Bu arada arazi aracı cahili sayılırım) sizce servise götürüp elle açtırmak mı daha mantıklı?
Yoksa denemeye devammı?
Bilgi verirseniz çok sevinicem.

%100 eatoon difflocker ı 8 yıldır kullanıyorum, ne virajlarda ,nede ıslak zeminde en küçük bir sıkıntı olmadı. Bu 8 yılın yarısında bir yerden elime eatoon soft locker geçti ve bunu taktım.Aracımın aks aralığı 120 inç civarında en dar yerlerde bile manevra yaparken sorun çıkmadı. detroit locker ile soft locker arasında aslında hiçbir fark yok sadece soft lockerin göbeğinde konik pullar ve karşılıklı yağ kanallı iki adet daha pul var.soft locker kilit açma ve kapama işlemini daha yumuşak şekilde yapıyor , diğeri ise daha erken ve daha sert şekilde. Soft olmayanla keskin dönüşler esnasında bazen çat çat şeklinde sesleri duyabiliyorsunuz başka da bir sakıncası yok . Soft olanda ise bu ses gelmiyor ancak düşük viteste keskin manevra esnasında bir anlık boşa çıkma sanki sıyırma gibi hareket yapabiliyor ancak hemen kavrıyor sürüşe bir etkisi yok .Ben Dana 60 diff te kullanıyorum ve her ikiside sürüş konusunda en ufak bir sorun çıkarmıyor. Sırf denemek için arka akslardan birini söküp arabayı kullandım aksın yokluğunu anlamanız imkansız inanın. Aksın birini kesseniz ses vs başka bir belirti olmazsa asfalt yolda aksın kırıldığını bile anlamazsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri