erdalyaman
2003 Jeep GC. WJ 2.7 Crd
Ynt: %100 sürekli diferansiyel kilidinin sürüş güvenliğine olumsuz etkileri
Benim sürekli gittiğim ustam aslında diferansiyel kunusunda çok iyidir. Birçok markanın servisleri diferansiyel sorun ve ayarları için ona gönderirler ancak normal araçlardan bahsediyoruz tabii Diferansiyel kilidi ile daha önce tanışmamış ama işin ruhunu bildiğinden sorun olmayacağını düşünüyorum.
Bu kilitlerin belli zamanlarda bakımı için yapılması gereken birşeyler oluyor mu yoksa takıp unutuyormuyuz ?
Teşekkür ederimyazargezeryolçizer' Alıntı:Montajı kolaydır,kafası çalışan bir usta takabilir,
Ama bence daha önce uygulamış bir usta olmasında fayda var,
tecrübeli birinin anlık sıkıntıyı görüp ,hatadan çabuk dönmesi,yada uygulamayı bilmesi önemlidir,
Uygulanan bir çok araçta ,sıkıntı yaratmamasına rağmen,
Bu kilidi kırıp difransieli çorbaya döndüren nadir örneklerde vardır.
ARB gibi havayla çalışan kilitlerde ise genelde uygulama yapmış ,hava hortumlarının sorunlarını bilen bir ustaya ihtiyaç vardır,
Sıkıntı uygulama iyi yapılmazsa arazide kilitleri çalıştıramazsınız,
sağlam uygulamalarda bir kere yaptırır sonrada unutursunuz.
Benim sürekli gittiğim ustam aslında diferansiyel kunusunda çok iyidir. Birçok markanın servisleri diferansiyel sorun ve ayarları için ona gönderirler ancak normal araçlardan bahsediyoruz tabii Diferansiyel kilidi ile daha önce tanışmamış ama işin ruhunu bildiğinden sorun olmayacağını düşünüyorum.
Bu kilitlerin belli zamanlarda bakımı için yapılması gereken birşeyler oluyor mu yoksa takıp unutuyormuyuz ?