Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,028
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 868,475

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

mycamper' Alıntı:
Cavid bey,

ülke olarak, bazı standartları koyarken, bir şeyler yapalım derken kraldan çok kralcı oluyoruz. TÜV olayı da bunlardan sadece biri bence. Çünkü internette gezinirken avrupada bizim tarif ettiğimiz şekilde yatacak bir düzenek, portatif bir mutfak ünitesi ile yapılmış bir sürü araç görüyorum. Ee bunlara TÜV müv yok mu? Biz ABS'sinden girip başka yerinden çıkıyoruz, aman millet kamp mamp yapar da rahatlar diye engellemeye çalışıyoruz adeta. Bu tür caydırıcı yasalar da ister istemez bizim gibi amacı kamp yapmak, doğada olmak olaninsanları kendi çözümlerini bulmaya itiyor.

Cavid bey, şurada ne kadar ömrümüzün kaldığını kimse bilmiyor, dolayısıyla sizin vesilenizle diğer arkadaşlara benim nacizane tavsiyem, bir şekilde iyi kötü, sizin ayaklarınızı yerden kesen bir aracınız varsa içine uyku tulumunuzu atın ve doğaya çıkın. Gerisi gerçekten teferruat.

Ocak olayını 15 TL'lik bir portatif ocakla da çözebilirsiniz, 700 TL'lik camlı ankastre bir ocakla da. Ama sonuçta yaptığınız şey yemektir. Önemli olan aldığınız zevktir. Ve alacağınız tat ikisinde de aynıdır. Ha millet varsın "gecekondu" desin. Milyarlarca TL'lik full motokaravanım olup, o otelin otoparkında, bu restoranın otoparkında 3-4 gün kalmaktansa, "gecekondu" denilecek bir araçla, bir yaylada, bir dağda özgürce kamp yapmayı hiç birşeye değişmem.

Teşekkürler Özdal Bey...(Çok büyük olasılıkla, geniş bir kesim adına)

Cavid Sezen
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Rica ederim Cavid bey...

Bu vesileyle "bence çok ilginç" bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum:

Bundan yıllar önce, bir kampingde ilk kez bir "karavancı"yla tanışıp, ayak üstü yaptığımız sohbette bana ard arda yönelttiği "falanca kampingi biliyor musun?", "filanca kampingi biliyor musun?", "şu kampingi biliyor musun?" soruları ve her sorusuna benden aldığı "hayır bilmiyorum" cevabının ardından, bana söylediği "Ee SEN NASIL KAMPÇISIN?" lafı beni çok şaşırtmıştı.

Şaşırtmıştı, çünkü biz yıllardır gerek bisikletimize kamp malzemelerimizi yükleyip, gerek sırt çantamızla, gerekse minibüsümüze kamp malzemelerimizi koyup doğada çadır kurup kamp yaptığımızı ve kendimizi de "kampçı" sanıyormuşuz.

Bunun üzerine kafamda "karavancı"ların "KAMPÇILIK" anlayışının kampingle sınırlı olduğu fikri oluşsa da, hiç bir konuda genelleme yapılmaması gerektiğini düşünerek bildğim yolda kamp hayatıma devam ettim.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Özdal dostum,
Yazılanları okuyunca açıklama yapma ihtiyacı hissettim. "Kamp yapmak", "karavanla gezmek" bazen nüanslarla ayrılan farklı şeyler. Kamp yapmak her zaman doğada olmakla özdeş nerede ise. Karavanla gezmek, hele bir de kültürel değerlerimize ( cami, kilise, kale, tapınak, antik kent vb.) ve fotoğrafçılıka merakınız varsa kamp alaında kalmayı da , otel otoparkında kalmayı da gerektirir Doğuda, güneydoğuda, alabalık tesislerinin yanında kalmayı da gerektirir, mümkünse doğada kalmayı da gerektirir.
Dolayısı ile "kamp yapmak" öznesinde buluştuğumuzda, otel de aramam, tesis de. Yeter ki aracım o doğa şartlarına uyum sağlasın :smiley:
Oğuz
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Sayın Özdal beyin yazdıklarının noktasına virgülüne kadar yanındayım.Ben 60-70 yıllardan beri geziler yapan biriyim.O yıllarda VESPA marka motorsikletim vardı.O motorsiklete dalış takımlarım,tüp, tava,yere yazmak için ötrü,çocuğun kova küreği,topu dahil herşeyi yükler,birde üstüne ben,eşim ve bebek olan oğlum ile binerdik.Gittiğimiz yerde görenler o kadar eşyayı o motorsiklete nasıl yüklediğime şaşardı.Birazda dalış merakının etkisiyle bir gün olsun kamplara gitmedim.Daima ıssız kimsenin olmadığı koyları seçtim.TIR cılık yaptığım zamanlarda bile avrupadaki Tır parkları yerine otobanların üzerindeki cep park tabir edilen,ya ağaçlı yada manzaralı yerlerde olan parklarda tek başıma günler geçirmeyi yeğledim.Bu yaz eşimle yaptığımız ege turunda bu durum değişmedi.Daima kimsenin olmadığı doğal güzelliği olan yerleri tercih ettik.Tabi bunda TIR cılıktan edindiğim tecrübelerin çok faydası oluyor.Aracımda sonunda atmak zorunda olsam bile ekmeğin fazlasını ve en az 3 gün idare edecek suyumu ihmal etmem.Bence bunun kendime olan açıklaması gittiğim yerde etrafı tanıyıp ekmek alcağım yeri su alabileceğim yeri öğrenene kadar en azından 3 gün kalabilirim.3 gün içinde nasılsa bunları bulamanın yollarını öğrenirim.Kimseyi kınamıyor ve yargılamıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın.Yaptığımız şey zevk alabilmeye dayandığına göre herkesin zevk alma yöntemi değişiktir.Kişi ne şekilde zevk alıyorsa öyle yapacaktır.Bende sayın Özdal gibi bir tek kamp yerinin nerede olduğunu bilmeyenlerdenim.Öğrenmekte istemiyorum.Bunun yanında insanların az uğradığı doğal güzelliği olan koyları bilen varsa öğrenmek isterim.Kısacası kamp yerinin bana vereceği elektirik,duş,güvenlik nimetler olmasa olur.Dolabım çalışmasın,duşumu güneşe koyduğum 5 litrelik pet şişelerde ısıttığım suyu eşimin tepemden dökerek alayım,Güvenliğimide gece yatarken kurarak yanıma koyduğum deniz zıpkını ile alayım.Yeterki yanımda sesini sonuna kadar açıp Tatlıses'in anırmasını dinlemek zorunda kalmayayım.Kısacası DOĞADA OLAYIM HÜR OLAYIM...Tekarar ediyorum kesinlikle kamplarda kalan arkadaşlarımızı tenkit etmek veya yargılamak değil niyetim.Onlar zevk alıyorsa zaten başkasına B.. yemek düşer.Herkese zevk alabileceği mutlu olabilecek şekilde gezmeler dilerim.Ekladiğim fotoğrafta Doğallıktan ne kadar zevk aldığımı sanırım anlarsınız.Saygı ve sevgilerimle...

5 yldzl banyo
 



Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Pazar günü yağışlı bir havada eşim ve çok sevgili "Apaz"la birlikte Erdeğe Dalgıc abimizi ziyarete gittik...
Sağolsun bizleri iki aile olarak karşıladılar...
Çok sıcak ve keyifli sohbetler yaptık ve geç vakitte "dişi aslan"ın kükremesini duyduğumuzdan zorunlu geri döndük Bursamıza... :D
Kendisine buradan çok teşekkür ederim...
En kısa zamanda Erdeğe yeni bir seferimiz olacak Dalgıç abi...
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Abiler hepinize teşekkürler kaç zamandır netteki karavanlara bakıp iç geçiriyorum lüks karavanlara bakıp ne zaman benimde böyle karavanım olacak diye düşünmekten asılolanın kamp yapmak olduğunu unutup saplantı haline gelen lüks olabilecek bir karavanın peşine düştüm aldığım arabadaki teknik donanımın şu anki yönetmeliğe uymaması bu aylardaki fazlaca ödememden dolayı maddi sıkıntı çekmem arabanın içine başlayamamam pisikolojimi iyice bozdu hatta bu sevdadan vazgeçmeye bile itti yada düşündürdü diyelim siz değerli dostlar olmasa bu forum olmasa belki çoktan arabayı satardım hele bu başlık altında okuduklarım sayın Özdal beyin yazdıkları yıllardır yollarda kamplarada olan işin en ince detaylarını gören yapan yaşayan birinin aslolan kamp yapmaktır gerisi sadece araçtır sözü beni kendime getirdi sayın dalgıç (Abdi abi) ın anlattıkları gerçi daha önce kendisiyle fazlaca konuşmuştuk söylediği gibi amaç doğadan keyif almak azla yola çıkıp zaman içinde iyi donanımlı bir araba oluşturabilirsek ne ala bundan sonra yapacağım şükür arabam var 12m3 içine yapacağım izolasyon ve birkaç seyyar ünite ile istediğim yere kamp kurabilirim zaten bende yeterince kamp malzemesi var şu an bile çıksam beni idare edecek ekipmana sahibim beni rahatlattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.bu gün kafam daha rahat birşekilde işe gideceğim bu meseleyide sıkıntı haline getirmeyeceğim tabi herkes ister tam donanımlı bir karavanı olsun ama aslolan eldeki imkanlarla keyifli akılda kalıcı kamplar yapmak zaten önceki yıllar bu işi çadırlarla yapıyorduk ve tadını unutmuş değiliz kalın sağlıcakla.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Yusuf kardeş sana gerekli olan sadece aracının iç izolasyonu ve döşemesi. Bunları yaptınmı gerisi teferruat. Araç içi mutfak için Ömer Sak abinin benim karavanım bölümünde gösterdiği linki tıklamanı öneririm. Basit ama güzel bir çalışma yapmış. Çözümler üretmiş.

Duş için linkteki malzemleri önerebilirim.
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=41&alt_kat_id=261&id=5428
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=41&alt_kat_id=261&id=5595#sekme

Bu kabini WC kabini olarak da kullanabilirsiniz.

Ayrıca tente olarak yine Ömer Abinin kullandığı portatif tenteyi önerebilirim. Fiyatı internette 80-90 TL civarı
Yatak olarak şişme yatak kullanabilirsin. (İntex)
Zaten portatif masan sandalyen vardır.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Cevad hocam,

Sanırım Akhisardasınız...
İzmire geçerken bir çayınızı içmek için sizi telefonla rahatsız ederim...
Bursaya gelince de mutlaka haberimiz olsun...

Bu arada aşağıdaki aracı görünce kesin Çinliler çakma Hymer yaptılar diye düşündüm... :D
Hakikaten haymef ne demek acaba?


10349639_392600_bx4t427.JPG


http://www.sahibinden.com/2000_renault_mascott_oto_karavanWQQaXQQ10349639WQQpXQQdisplayitem
 




Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

bu aracı bende cok merak edıp epey arastırdım .acaba dedım olakı haymer ın luks umu dur nedır. sonuc husran. arka kupası kesılmıs , bır yerlerde satılık musterısını beklıyor .ne bıleyım cekme karavanmı yaptırmalı. fakat hakkını yememem gerek ıc dızaynını oldukca begendım 56000 tl dıye hatırlıyorum ne dıyelım bahtı acık olsun .
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Dalgic Bey'e katiliyorum. 4 seye onem veririm kampta. Isiticim calissin, karavan su almasin, yatagim rahat olsun belim agrimasin, yolda kalmayayim. Gerisi bos. Tuvaletti, mutfakti, dolapti, yamuktu, hepsi bos. Bu saydiklarim huzurumu yerine getirir.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Arkadaşlar günaydın,
Karavan Dünyası'ndan Off-Road bölümüne taşınan "Kampta Yan Komşunuzun Yalnız Bayanlar Olması Sizi ve Eşinizi Rahatsız Eder mi?" başlıklı konuyla ilgili forum yönetimine, taşınma nedeninin açıklanması yönünde mesaj gönderdim, cevap bekliyorum.
Cevap geldiğinde sizinle paylaşacağım.
 





Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Herkese günaydın,
Özdal bey ilginiz için teşekkür ederim. Umarım bir yalnışlıktan kaynaklanmıştır. Zira başka hiç bir neden düşünemiyorum :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,975
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst