Arama sonuçlarınız

1. M

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Herkese Merhaba , Bu işi yelkenli teknelerde çözen bir alet var.Adı izolatör.Bu izolatörü her akünün + kutbuna bağlıyorsunuz 2 ve 3 akü için olan ve 70 Amperden başlayıp 150 Ampere kadar modelleri var.Çalışma prensibi şöyle:Bağladığınız aküleri bağlama sırasına göre sırayla...

2. M

Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Merhaba Mehmet bey, Ben elimdeki akünün teknik karasteriğinde verebileceğiniz max.akım 45 amper olarak okudum.Ama tabiki ideal akım akü kapasitesinin 10 / 1 kadar akımdır.Buda şayet 105 amper aküyü alırsanız 10.5 amper demektir.Tabiki her zaman akümüze...
  3. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı merhaba Mehmet bey, bende yeniyim,hoş geldiniz bu arada Aküleri 20 amper redresör ilede 9 amper redresör ilede doldurdum.İnanın şarj süresini hiç hesaplamadım.Ama basit bir hesapla 20 amper redresör ile6-8 saat arasında doluyordur.Bir dahaki sefer bununda...

4. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Tekrar herkese merhaba, 1000 watt modifiye sinüs inverterle tezgah altı buzdolabı çalışma testini sonlardırdım.Test sonuçları şöyle: çalışma saati :75 saat ortam ısısı 18 derece ,buzdolabı ısısı 2 derece,akü voltajı:11.75 V wattmetrede demeraj 592...
  5. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Merhabalar, Bugün saat 12:00 itibarıile 1000 Watt tam sinüs testi sonlardırdım. Toplam 74 saat çalıştı.Akü voltajı 11.90 Volt,ortam sıcaklığı 18 derece buzdolabı içi 2 derece watt metremde peak demeraj olarak 952 watt gördüm.İnvertör kalkışta (11.90Volt...

6. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı merhabalar.Teşekkür ederim.Bu denemelerden çıkacak sonuçlar hem sizin işinize yarayacak hemde benim .Bu sayede sizinde merak ettiklerinizi bende merak ediyorum ve öğrenmiş oluyorum.Hayatta en hayıflandığım şey ölen insanların tüm bilgi ve tecrübelerinide...

7. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Tekrar merhabalar, Tekrar teste başladım.Bu sefer 1000 watt Tam sinüs inverterle. Dolap ve akü aynı.tek fark inverter.pazartesi saat 10 da çalışmaya başladı bı akşam 18:00 itibari ile58 saat oldu.akü voltajı 12.5 Volt dolap içi 2 derece.watt metremde 905...
  8. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Merhaba yusuf kardeş, Umarım herkese kafalarındaki soru işaretleri için biraz ışık tutabiliyorumdur.( testlerimle) Bu resimdeki alet pens ampermetredir.% 95 Ac akım için kullanılır.İnan bana bu aletin DC amper için olanının varlığını Çinde iken ürün...
  9. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Herkese tekrar merhaba, İnverter ile buzdolabı testimi bugün saat 18:30 itibari ile sona erdirdim.Toplamda 78.5 saat çalıştı.test sonunda akü voltajı:12.00 Volt .Buzdolabı ölçüleri En 48 cm X derinlik 52 cm X yükseklik 86 cm.İnverter batarya bitti...

10. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Merhabalar, Elektrikli cihazlarda A,B,C,D sınıfları arasındaki fark Her sınıf için % 7 dir.Yani B sınıfı Buzdolabı 100 watt ise A sınıfı 93 wattır.( Yaklaşık olarak)Eğer D sınıfı ise 114 Wattır.Bence bu arada ki küçük farkları önemseyin.Çünkü...

11. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Merhabalar,Yusuf kardeş, 1-Dolap standart tip Tezgah altı A sınıfı(Yeni dolap alacaklar için bu önemli ) 2- Dediğinde haklısın ama bu testin sonuçların herkes kendi şartlarına göre revize edecek.Yani 90 saat çıkarsa 701 saat gibi düşünebilirsiniz...
  12. M

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı Merhabalar, Bende yeni bir teste başladım.Akü ve invertörle tezgah altı buzdolabı çaliştırılması. Akü: 150 Amper AGM tip akü Buzdolabı: Hollmax marka A sınıf tezgah altı buzdolabı 65 watt artı ampulle 75 watt İnvertör :2000 watt Modifiye sinüs Perşembe...

13. M

İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

Ynt: İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri Merhaba Çok özür dilerim.Dalgınlıkla yanlış yazmışım. Doğrusu 0506 875 1542 0532 745 6175
  14. M

Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? Merhaba Yusuf bey, yukarıdaki açıklamayı yapma sebebim çoğu firmanın 200 -300 wattla ihtiyacığınızı karşılayabirisiniz gibi açıklamalarıdır.Şu anki teknoloji ile üretilen panellerde verim budur,bununlada bence günlük tüketiminizi...
  15. M

İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

Ynt: İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri Merhabalar, Erkan bey Elimde 2 adet yaklaşık 50 cm x50 cm x50 cm ölçülerinde 48 litre 220 V 85 watt küçük tip buzdolabı var.Hicon marka ve sıfır. İhtiyaç duymanız halinde beni ararsanız yardımcı olurum.Bu buzdolabının aynısını...

16. M

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? Herkese merhaba, Bu konu hakkında naçizane birkaç şey söylemek istiyorum.Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Güneş panellerinde teknik özelliklere bakarken belkide en önemli ama en az dikkatimizi çeken bir özellik vardır.Bunun adı...
  17. M

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? Herkese merhaba,Bu konuya biraz bilgide ben ekleyeyim. Araçlarda bulunan aküler bildiğimiz gibi kurşun asit akülerdir.Kurşun asit akülerin yüksek akımla şarj olmasının ne gibi sakıncaları vardır. Akü kimyasalı sülfürik asit ve saf...
  18. M

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Merhaba Yusuf kardeş. AGM aküleri servis aküsü olarak kullanmak için birkaç sebebimiz var.Birincisi bu aküleri aracımızın şarj dinamosu ile kullanabilmemiz,ikincisi kendi kendine deşarj olmalarının normal kurşun asit akülere göre düşük olmaları.Bunlara kuru aküde diyoruz...

19. M

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Tekrar herkese merhaba, Bu arada Aküler hakkında bilgiler vermek istiyorum. Bildiğimiz gibi piyasada akü dedimi akla gelen tipler genelde ( Lead-Acid battery)kurşun asit akülerdir.Bu akülerin en önemli özelliği her yerde bulunabilmeleridir.Bu aküler şarj için 14.4 Volt a...
  20. M

Sivil Erke Dönergeci

Ynt: Sivil Erke Dönergeci Herkese merhaba, Bu bedavadan enerji üretme teknik olarak ilgisi olan herkesin hayalini süslemektedir.Ama şu ana kadar ortaya çıkan net sonuç bildiğim kadarıyla yok. Bu arada Avrasya boat show fuarını gezenlerin belki dikkatini çekmiştir.Kokusuz,sessiz yakıtsız...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri