Arama sonuçlarınız

1. alis70

Günlük Harcanan Akım için , Solar Panel Güçü ve Akü Kapasitesi Hesabı

elimdeki tek başına yazdığınız hesaplar neticesinde yeterli değil ö yüzden kullanamayacağım zaten. Benim mevcut aküm 12v 100Ah jel 20Hr yazıyor mexxsun marka almayıdüşündüğüm 60 Ah jel veya standart sulu akü (öncelikli olarak jel )

2. alis70

yani elimdeki aküyü iade şansım yok o yuzden mecburen ilave bir akü alacagım hem mevcut akümü hem alacagım aküyü oto elektrikçide şarj ettirip götürüp bağlayacağım
  3. alis70

söyleminizden anladığım kadarıyla artık ilave akünün marka ve amper değerinin çok önemi olmadığı (benim için). 12v 60Ah öncelik jel olmak koşuluyla herhangi bir akü alıp bağlayabilirim.

4. alis70

tamam teşekkür ederim sizede iyi geceler
  5. alis70

Sizin durumunuzda artık sisteminize hatta ayni model ve güçte de olsa, yeni bir akü bağlamanız doğru bulunmamakta ! :confused: neden böyle bişey söylediniz anlamadım açıklarmısınız ayrıca aküyü aldıgım firma 1,5 - 2 ay da bir şarj ettirmemi söylemişti bende öyle yaptım

6. alis70

Karavanlar için Solar ve Akım Hesap Cetvelleri !

imza bölümü nerede nasıl ulaşabilirim hesap cetvellerine

7. alis70

açıklamanız için teşekkür ederim. aküyü ve panelleri fiyat uygunlu yönünden aralık ayında falan almıştım gittigidiyor üzerinden. ama kış dönemi olunca kurmak anca bu zamana nasip oldu. o yüzden aküm yeni ama değiştirme olanağım yok. anca yanına ilave alabilirim
  8. alis70

paneli direk aküye bağladım 2 saat kadar durdu akü voltajı 12.8 e kadar yükseldi. 2 saat sonra bağlatıyı söküm olması gerektiği gibi şarj regülatörüne geri bağladığımda yine 12.3 düştü. inverterin anahtarına bastığım anda direk 11,8 e düştü hemen geri kapattım. ilave alacağım akü jel olması...
  9. alis70

paneller paralel bağlı olduğu için saatte 14 A üretimi olması lazım. buda 14x12 = 168w üretmesi gerek demi. birde ilave olarak 60Ah lik bir akü aldığımda toplamda 160 Ah lik bir akü olmuş olacak. bu durumda panellerim aküleri doldurabilecekmi?

10. alis70

öncelikle teşekkür ederim evet buz dolabı gün boyu çalışacak yanı sistemi bağ evine kurdum 24 saat fişi takılı duracak. İlave olarak akşamları 4 saat kadar 10 metre kadar şerit led aydınlatma çalışacak .aydınlatma çok bi enerji harcamıyor. Şöyle bir sıkıntım var. sistemi ilk kurdugumda...

11. alis70

Güneş Paneli Ve Akü Hesabı

bu buzdplabını çalıştırabilmek için kaç wat panel ve akü grubuna ihtiyacım var sadece bu dolap 24 saat çalışacak akşamları 2-3 saat de 12v luk küçük şerit led aydınlatma
  12. alis70

herkese merhaba benim 150w 2adet polikristal panelim var paralel bağlı 1 adet 12 v 100AH nexsun marka aküm , 30A şarj kontol cihazım ve power 1000-2000w 12v inverterim var altus AL-306 E 140 lt büro tipi buzdolabını 24 saat çalıtırabilirmiyim

13. alis70

2010 Wildtrack Vs 2009 Navara 2.5 Le

merhaba arkadaşlar siteye yeni üyeyim 2010 ford ranger aldım 15 gün önce aracın stepnesi yoktu, aldığım arkadaş ayarlayalım dedi fakat bulamamış elinde nissan navaranın cantı varmış onu getiriyim dedi. olacağını söyledi bu araçların genelde birbirine uyumlu olduğunu bahsetti bilen varmı acaba...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri