Aydınlatma led,su deposu pompası,sifon pompası,extra tel sarj etmek için usb bağlayacağımÇekme karavanınızdaki AKÜ karavana neleri çalıştırması için konmuş?
Buzdolabı ve ısınma sistemi tüp ile çalışıyorAydınlatma led,su deposu pompası,sifon pompası,extra tel sarj etmek için usb bağlayacağım
Tavana güneş paneli bağlattırıp , sarj regülatörünü de USB çıkışlı olandan alırsanız , bu ihtiyacınızı 100-200 w arası bir panelle giderirsiniz . Kullanım olmayan sürelerde de akünüz boşalmaz .Herkese selam ,çekme karavanım da 95 A akü var ama uzun süre kullanmayınca malum akü çöküyor ,akünün sadece hep full kalması için nasıl bir panel kullanmam gerekir,
Ayrıca cep telefonunu ,tablet sarj etmem için nasıl bir cihaz kullanmam gerekir çakmaklık gibi vs..
TeşekkürlerTavana güneş paneli bağlattırıp , sarj regülatörünü de USB çıkışlı olandan alırsanız , bu ihtiyacınızı 100-200 w arası bir panelle giderirsiniz . Kullanım olmayan sürelerde de akünüz boşalmaz .
Nasıl bir panel ? tavana montajını yapabileceğin iyi kalite bir panel alırsın .
Esnek olanlar tercih edilmiyor .
Çekme Karavanda Güneş Paneli Montajı
1 Akü kaç tane ve kaç lıkAlkovenli karavaninizda akumuz boşaldığı için sorun yaşıyoruz. Akumuz jel aküdur, bize yardımcı olabilecek arkadaşlar var mi
Abiler bir formül verin banaSanırım yeni üye olmuşsunuz ve ilk mesajınızda
Güneş görme,yer tespiti gibi veriler olmadan ;
Sadece 200 Watt toplam güç verilmiş.Sistemi panel yardımı ile sürekli çalışır durumda tutacağınızı anlıyorum.
Dağlık yere kurulan sabit sistem gibi anladım.
Uzun süre güneş görmediğinizde panel ve batarya saysını arttırınız veya rüzgar jeneratör desteği alınız.
ortalama 24 saat için 400 - 450 amp kullanımınız için 450 +%50 = 675 amp akü bank
15 saatlik karanlık ve şarjsız kullanımı 15 X 17 = 255 amp
Güneş görme durumuna göre 800 -1000 watt gibi panel.
Sistem 12-24-36-48 volt sistemlere göre ayrı ayrı hesaplanır.
Arkadaşlar bir formul verebilirmisinizAbiler bir formül verin bana
Abiler bir formül verin banaSanırım yeni üye olmuşsunuz ve ilk mesajınızda
Güneş görme,yer tespiti gibi veriler olmadan ;
Sadece 200 Watt toplam güç verilmiş.Sistemi panel yardımı ile sürekli çalışır durumda tutacağınızı anlıyorum.
Dağlık yere kurulan sabit sistem gibi anladım.
Uzun süre güneş görmediğinizde panel ve batarya saysını arttırınız veya rüzgar jeneratör desteği alınız.
ortalama 24 saat için 400 - 450 amp kullanımınız için 450 +%50 = 675 amp akü bank
15 saatlik karanlık ve şarjsız kullanımı 15 X 17 = 255 amp
Güneş görme durumuna göre 800 -1000 watt gibi panel.
Sistem 12-24-36-48 volt sistemlere göre ayrı ayrı hesaplanır.