Arama sonuçlarınız

1. berk_arda

Motor Karavan Araçlarımızın "özel Amaçlı Taşıt" Sınıfında Olması Vatandaşı Mağdur Ediyor.

Saygı değer abilerim, ablalarım ve kardeşlerim. Bugün yaptığım araştırmalar sonucunda asıl sorunun nerde olduğunu bulduğumu belirtebilirim sizlere. Ben diyorum ki karayolları mevzuat kanununa göre projemize yada ruhsatımıza yazılan ibareler yanlıştır. Ama asıl sıkıntı şurdan başlıyor. Görüştüğüm...

2. berk_arda

Motor Karavan Araçlarımızın "özel Amaçlı Taşıt" Sınıfında Olması Vatandaşı Mağdur Ediyor.

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ Araç tanımları kısmı c bölümü 19. Madde 19) Kamp Taşıtı: (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Yük taşımasında kullanılmayan; iç dizaynı tatil yapmaya uygun teçhizatlarla donatılmış, hizmet edebileceği kadar yolcu taşıyabilen SA kodlu motorlu araçtır. Ruhsattaki sınıf...
  3. berk_arda

Sayın özgül. Benim kanımca yanlış düşünüyorsunuz. Haklısınız m1 8+1 araç için yolcu taşınabilir ibaresi olan araçtır. Lakin siz bu aracı yolcu taşımak amaçlımı kullanıyorsunuz? Yoksa 19. Maddenin dediği gibi kamp taşıtımıdır?

4. berk_arda

Sayın ince zaten sorun şurda. Ruhsatlarda yazan sınıfı kısmı m1 zaten baştan sona yanlış. Karavan sınıfı m1 olamaz. Karavan tamamen sınıfı kısmına "motor karavan yazılmalı" özel amaçlı taşıt bölümünede kamp taşıtı yazılmalı. Buna projede dahildir
  5. berk_arda

Ve sayın özgül sizin ruhsatınıza baktığımda, ki tahminimce bütün ruhsatlar aynı (SA motorlu karavanlar) ibaresini görüyorum. Buda 14. Maddedeki 14) Özel Amaçlı Taşıt: Özel amaçla insan veya eşya taşımak için imal edilmiş olan ve itfaiye, (Değişik ibare:RG-17/4/2015-29329) ambulans (SC), naklen...

6. berk_arda

Sayın Özgül ruhsatınıza baktığımda M1 sınıfı araç yazılmış. Lakin M1 sımıfı aracın açılımı ; M1 Sınıfı: Yolcu taşımasında kullanılan ve sürücü dahil en fazla 9 oturma yeri olan motorlu araçtır. Bu açılıma göre bizim karavanlarımız M1 sınıfında olamaz. Olmasınada imkan yoktur. Sınıfı kısmında...

7. berk_arda

Ve şuda var. Kanun ve yönetmelik kısmında araç sınıfları bölümünde 5.1 maddesine giren karavan araçlarımızın ruhsat bölümünde sınıfı olan yerinde motor karavan yazmalı. Bu durum nerden yanlış başlıyor. İlk olarak özle amaçlı taşıt yazısıyla proje işlermlerindemi karşılaşıyoruz yoksa ruhsat...
  8. berk_arda

Ayrıca devamında şunuda söylemek istiyorum. Bu maddelere göre 14. Maddede yazılı olan motorlu karavan ibaresi aslında sadece çekme karavanlar için geçerli olmalı. 19. Maddede geçerli olan kamp taşıtı ibareside bizim motokaravan diye tabir ettiğimiz araçlarımız için ruhsatına bu şekilde...
  9. berk_arda

Herkese selamlar saygılar öncelikle.. bende şahsımca yaptığım araştırmalar sonrasında bu tartışmaya dahil olmak istiyorum. Evet ruhsatlara yazılan özel amaçlı taşıt ibaresi herkesçe bilinen bir sorun. Ve bu her karavan sahibin yada karavan hayalini kuran kişilerin maddi ve maneviyatına zarar...

10. berk_arda

Motokaravanda Sürekli Yaşam

Sponsordu oydu buydu bilmiyorum ama inanın allahım bana o kadar güzel bir eş nasip etmiş ki eşimle herşeyi biranda bırakıp bu şekilde bu macerayı yaşamanın planları içindeyiz şuanda. 1928 model bir araç olmasada 98 model kısa şase ufak bir transit ile işi gücü bırakıp bu deliliği yapmanın...

11. berk_arda

Zapp ailesi Video: https://youtu.be/8yWNl4_5akc 25 yıldır gezen gezginler Video: https://youtu.be/Gs21juEYBw0 Kimseyi uğraştırmamak adına videoların linkleride yukarıdadır
  12. berk_arda

Şu konuyu 2017 tarihi ile hotlatmak lasım bence. Bir yılın 365 günü motokaravanda yaşamak fikri ile ilgili abilerim ablalarım ve kardeşlerim kim varsa bende birazcık cevap vermek istiyorum. Youtube kanalına 25 yıldır gezen aile yazmalısınız yada zapp ailesi dünya turu diye. Zapp ailesi 16 yıl...

13. berk_arda

Yeni yapacağımız HEROES karavan

arkadaşlar dostlar. çok ama çok uzun zamandan snra yine sizlerleyim. burda yaşanılanlar pek anlatılmaz demeyeceğim.kısa özetle tekrar aranızda olmaktan gurur duyuyorum. karavanımızı o zamanlarda bitirdik. tamamen faliyetli durumda kullanmaya başladık. abim ve ben bi iş yeri açacağımızdan dolayı...
  14. berk_arda

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan :))) iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
  15. berk_arda

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan Çok bişey kalmadı dediğiniz gibi :) hayırlısı bakalım iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

16. berk_arda

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan Kardan karavan :) iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
  17. berk_arda

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan Bugün arabaya uğradım ve bi kaç kare paylaşayım dedim :) iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
  18. berk_arda

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan Bu ara hava durumları malum ara verdik.hanım evde bazı değişiklikler istedi bizde onlarla uğraşıyoruz bu ara.bu hafta tekrar başlayacaktım ama yarından itibaren burda kar yağışları başlıyor ve bu sebepten tekrar askıya alındı herşey.nasip deyip köşemize...

19. berk_arda

Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

Ynt: Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato Bence tabanı kıyısından köşesinden söküp içine bir bakın derim.çünkü benim aracımda da bu şekilde 15 cm yükselti vardı bakın o yükselti neymiş :) ve şimdi 15 cm kardayım :) iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
  20. berk_arda

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan Sıkıntım şuki atilla abim full sistem araçlar yapmakta.mobil klimasından kocaman buzdolabına kadar herşey bulunmasına rağmen 100x4 güneş paneli takıyor.ben panel satan firmalarla görüştüğümde banada aynı sistemi öneriyorlarki aracımda 220 v ile buzdolabı ve...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri