Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi
öncelikle sormayı unuttuğumu söyleyeyim.
sabah 8:15 de gittim mavi ay a. oradaki fahri ustayla beraber saat 15.00 e kadar uğraştık. konya atiker ilede görüştük, enjektör sıralamalarını bile değiştirdik. 1.8 den tutun 3,5 e kadar envai...
öncelikle sormayı unuttuğumu söyleyeyim.
sabah 8:15 de gittim mavi ay a. oradaki fahri ustayla beraber saat 15.00 e kadar uğraştık. konya atiker ilede görüştük, enjektör sıralamalarını bile değiştirdik. 1.8 den tutun 3,5 e kadar envai...
sabah enjektörlerin çalışması olayı enjektör ısıtması imiş mavi ay otogazdan öğrendim. durum normalmiş anlayacağınız. mavi ay otogaz kontrol edecek aracı. gerekirse internet üzerinden konyadaki atiker mühendisi yada teknik elemanları...
başka yere gittim yani başka atiker servisine , şöyle bir baktılar ama birşey yok dediler. atiker merkez çözsün dediler. daha doğrusu taktırdığın yere söyle onlarda atiker merkezi yani taşkını arayıp görüşüp çözüm bulsun dediler. ben...
boruda kalanla çalışır diye servisde söyledi ama sanmıyorum. ecuyla ilgili birşey olsa gerek çünkü kumanda paneli araç benzinde diyor.
şimdi yeni bir durum çıktı, sabah arabayı çalıştırıyorum 5-10 saniye sonra lpg enjektörleri çalışmaya başlıyor. halbuki araç lpg ile çalışmıyor kesin yani depoyu devre dışı bırakıyorum gaz gelmediği kesin ama yinede çalışıyor enjektörler...
tekrar gittim servise. horizon enjektör siparişi verecekler, gelsin takılsın bakalım değişecekmi.
güven beyin mesajını yeni gördüm ve hemen aradım. aracı görmek istiyorlar ama ne zaman müsait oluruz bilmiyorum artık. enjektör sıralama konusunu onlarda hatırlattılar ve kendimde hemen kontrol ettim sıralamada doğru, artık görmeden başka...
lastikleri ayrı satıyorum zaten. alan kişi isterse lastikleride alır. amortisör parasınıda eklerim yine. cebimden hediye edecek değilim. ama sonuçta bineceğim araca satılana kadar o yüzden amortisör olması lazım. lastikleride 4,5...
tam düzeldi denemez. nozüller değişti yine. en azından benzine almadan gidebiliyorum. ayrıca kalibrasyonda düzeldi nozüllerden sonra, önceden kalibrasyon sonucu saçma sapan bir ayar yapıyordu müdahele etmek gerekiyordu.
bakalım bir daha...
şanzımanda sorun olduğunu sanmıyorum. benzinde sorun yok. ayrıca vites geçme aralığında olan bir olay değil. 120-130 da araba 3 e atmaz. hatta 140-150 de bile yapıyor yani bu vitesteyken gaz bırakıp tekrar verdim diye 4 ten 3 e almazki...
hani hiç gitmese anlarım. veya herhangi bir hızda yapsa anlarım. ama diyorum ya başlayın 0 dan 190 a değin basın gidin, yeterki durmayın. durdunuzmu gitti bitti.
o yüzden aklım hiç yatmıyor kurumdu otomatik vitesdi şuydu buydu olayına...
otomatik vitesli. olay şöyle bakın. sıfırdan başlayın 190 a kadar lpg de isterseniz tam gazla çıkın bu hıza hiçbir problem yok. isterseniz ayağınızı gazdan çekmeden bu hızlarda devam eden dakikalarca problem yok. ama otoyolda biraz...
otoyol problemi devam ediyor :'(
80-90 veya 190 önemli değil gazı kestiğiniz zaman bir daha toplamıyor araba. mecbur hemen benzine alıp devam ediyorum.
şehir içinde ise problem yok. ister yokuş olsun ister normal düz yol. ister sert...
MUTLU SON !
Buji kabloları değişti ve sorun ortadan kalkmış görünüyor. otoyol denemesinden sonra birde tüketime bakacağım onlarda uygunsa bilgi vereceğim tekrar tamamen sorunsuz diye. Umarım aksilik çıkmaz.
Gerçekten çok mutluyum bugün...
aracım bakımlılığı açısından satılcak araç değil. sırf bu yıl 6 bin tl harcanmış. ön takım motor üst kısım falan mis gibi olmuş. böyle bir tane daha bulamam ama 2003 istiyorum sizde gördükten sonra :) ....
bu problem mutlaka halledilcek...
kablolar geldi sonunda. yarın taktıracağım bakalım sonuç değişecekmi. arabanın müşteriside var habire masraf yapıyoruz.