Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xenofx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,403
Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

tekrar gittim servise. horizon enjektör siparişi verecekler, gelsin takılsın bakalım değişecekmi.

Etiketler

xenofx' Alıntı:
tekrar gittim servise. horizon enjektör siparişi verecekler, gelsin takılsın bakalım değişecekmi.

Umarım çözülür.
Çözülmezse yüzyüze konuşuruz sanki :smiley: Çözülsün de daha fazla üzmesin.

evet işçilik meselesi konusunda kesinlikle herkez haklı, lpg ile 15bin km doldurmak üzereyim, montaj yapıldığından peri tek bir sorun yaşamadım :smiley: performansımda düşmedi :smiley:

şimdi yeni bir durum çıktı, sabah arabayı çalıştırıyorum 5-10 saniye sonra lpg enjektörleri çalışmaya başlıyor. halbuki araç lpg ile çalışmıyor kesin yani depoyu devre dışı bırakıyorum gaz gelmediği kesin ama yinede çalışıyor enjektörler, hatta içerdeki kumanda paneli bile araba benzinle çalışıyor diye gösteriyor. zaten kış ayındayız en az 500-1000 metre sonra geçmesi lazım ama sapıttı iyice, bende mecbur başta kapatıyorum lpg yi, 1 km sonra falan açıyorum. işin ilginç yanı lpg enjektörleri çalışınca aracın normal enjektörleri devre dışı kalmıyormu, e kalıyor tabiki, peki gazıda kesiyoruz, benzinde kesikse bu araba neyle çalışıyor ?

bakalım şu yeni enjektörler (horizon) 1 hafta aradan sonra nihayet gelmiş, değişsin ne olacak merak ediyorum.

Sıvı haldeki lpg ile çalışması hoş değil.

Merak ettim ben de. Ama bu durum enjektörlerle değişecek gibi durmuyor. LPG ECU ya da LPG elektrik tesisatı ile ilgili gibi.

boruda kalanla çalışır diye servisde söyledi ama sanmıyorum. ecuyla ilgili birşey olsa gerek çünkü kumanda paneli araç benzinde diyor.

Bu kadar problemden sonra ben olsam o kiti söktürür başka birşey denerdim.

bu kadar sabır maaşallah.çünkü çözüm bulunamaması bence biraz komik .çünkü bunlar makina bizler ise insanız.makinalar hata kabul etmez.belli bir sistem çerçevesinde çalışır.

yani bu kadar şeyden sonra tak çıkar değiştir vb. hala düzelmiş olmaması can sıkıcı .o yüzden olasılıksızın dediği gibi bence sistemi komple değiştir.çünkü bundan sonra düzelse bile arabayı hep acaba ile kullanacaksın acaba ne zaman nerede gene problem çıkartcak diye bekliyeceksin.

yerkaya yeni gelen ünsal bey ile görüşmeni tavsiye ederim.problemini çözecektir.hala aynı yerde ısrar etmenin bu saatten sonra anlamı yok selamlar

yerkayı da ben pek tavsiye etmiyorum, hele yetkili servisken bile yaşamış olduğum onca olumsuzluktan sonra...

Ayrıca xenofx'in kiti Atiker olduğundan istiyorsa başka bir Atikerciye götürmesi daha uygun olacaktır bence.

evet gezengen yerka ile ilgili yazdıklarını okumuştum.hatta ben lpg sistemini sizden daha sonra taktırmıştım.sizin o dönem herhangi bir sıkıntınız yoktu yerka ile ancak daha sonra sanırım bazı tatsızlıklar olmuştu her ne ise...

xenofx' i yerkaya yönlendirme sebebimi yukarıda yazdım ama gene de tekrarlayayım:

1.si mümkünse arkadaşın hali hazırdaki sistemini aynı hatta tercihen farklı bir marka ile tamamen değiştirmesi. ve bu işlemi aynı yerde yaptırmaması çünkü süregelen devam eden bir problem var.tıpkı sizin yerkayı bırakıp sanırım kaleli otomotivle devam etmeniz gibi.burada bi problem yok.

2.si ben özellikle Ünsal bey ile görüşmesini tavsiye ediyorum ünsal bey bu konularda bilgili ve tecrubeli.kendi iş yerini kapatıp buraya geçti.ben kontroller için asg otomotive gidecektim oradan ayrıldığını söyleyince yerkaya gittim.yoksa yerkada ali ye veliye gitsin demiyorum.lpg olayına hakim birisi.xenofx yeni bir başlangıç yapsın yani :smiley: selamlar

başka yere gittim yani başka atiker servisine , şöyle bir baktılar ama birşey yok dediler. atiker merkez çözsün dediler. daha doğrusu taktırdığın yere söyle onlarda atiker merkezi yani taşkını arayıp görüşüp çözüm bulsun dediler. ben bugün yeni enjektörleri taktıracağım sorun devam ederse yeni kit talep edeceğim. çünkü aracın elektrik sisteminde yani ateşlemesinde problem var diye düşünüyorlar, oysaki bujiler buji kabloları sıfır. bobini ise kendileri ölçtürdü bobinde tıkır tıkır çalışıyor. hani sadece tek bir problem olsa başka. buzzer dediğimiz hoparlörü bile bozuldu yani küçük saçma sapan bir parça bozulacağı tuttu, şimdide boş yere enjektör çalışması falan filan.

arabanın benzinde yaktığı 40 kuruş, kar edelim diye aldık lpg yi ama zarardayız tamamen. kite verdiğim para yanında bujiler buji kabloları onca gidiş geliş. sırf test sürüşlerine 100 liralık lpg gitmiştir. verdiği sıkıntı ve boşa harcanan zamanda cabası.

@rnk, sadece sonrasında değil, ilk takım aşamasında da inanılmaz hatalar ve sorunlarla karşılaşmıştım. Ancak Ünsal bey yoktu yazdığınız gibi benim zamanımda.

sabah enjektörlerin çalışması olayı enjektör ısıtması imiş mavi ay otogazdan öğrendim. durum normalmiş anlayacağınız. mavi ay otogaz kontrol edecek aracı. gerekirse internet üzerinden konyadaki atiker mühendisi yada teknik elemanları direk aracı bilgisayar üzerinden kontrol edecekler. değerleri vs gözden geçirecekler. usta bilgisayarla yolda kontrol etti, problem lpg sisteminden dedi. o yüzden iyice bir kontrol edip olmassa ateşleme sistemini tümden gözden geçirecekler. 2 gün içinde bakacağız durumları yazarım yine buraya.

aslında ben iade etmek yada başka bir sistemle değiştirmek için asıl taktırdığım yeri aramıştım durumu bildirecektim ama yetkili orada yoktu. sonra bide marmara bölge dağıtıcısı olan taşkın ı aradım. onlarda mavi ay otogaz a yolladılar. sağolsun mavi ay epeyce ilgilendi. umarım çözeceklerdir.

İnternet sitelerine baktım, bayağı bir marka LPG ile ilgileniyorlarmış ama aralarında Teleflex yok. Gittiğinde subap ayarını da (ne kadar zamanda bir yapılması gerekiyor, onlar yapıyorlar mı gibi) sorabilir misin rica etsem?

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR