Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xenofx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,403

Etiketler

Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

öncelikle sormayı unuttuğumu söyleyeyim.

sabah 8:15 de gittim mavi ay a. oradaki fahri ustayla beraber saat 15.00 e kadar uğraştık. konya atiker ilede görüştük, enjektör sıralamalarını bile değiştirdik. 1.8 den tutun 3,5 e kadar envai çeşit nozül denedik. bir çok ayar denedik. konya atiker internet üzerindende bağlanıp ayar yaptı. olmadı olmadı. konya atiker diyorki ateşlemede sorun var, ben diyorum buji ve buji kablosu değişti, bobinde ölçüldü sağlam, o noktada tıkandık zaten. üstü kapalı olarak "bizi ilgilendirmez kardeşim git montajı yaptığın yere o zaman

öncelikle sormayı unuttuğumu söyleyeyim.

sabah 8:15 de gittim mavi ay a. oradaki fahri ustayla beraber saat 15.00 e kadar uğraştık. konya atiker ilede görüştük, enjektör sıralamalarını bile değiştirdik. 1.8 den tutun 3,5 e kadar envai çeşit nozül denedik. bir çok ayar denedik. konya atiker internet üzerindende bağlanıp ayar yaptı. olmadı olmadı. konya atiker diyorki ateşlemede sorun var, ben diyorum buji ve buji kablosu değişti, bobinde ölçüldü sağlam, o noktada tıkandık zaten. üstü kapalı olarak "bizi ilgilendirmez kardeşim git montajı yaptığın yere o zaman" dediler. montajı yaptırdığım yeri tekrar aradım aracı bırak bakalım dediler tamam dedim bende. sonra düşündüm neye bakacaklar diye aklıma birşey gelmedi bırakmaktanda vazgeçtim diyebilirim. yani sorun ateşlemede ise bir bobin kaldı, ama bobini değişemem masrafı en az 500-600 tutar heralde. ha değiştirsinler sorun düzelsin o zaman veririm parayı ama haybeye bobin değişemem. onuda bakalım montajı yapan yer kabul edecekmi.

bu arada mavi ay daki usta bana kalsa ben sıfırdan kendim görerek montaj yapmak isterim ama bana bağlı olan birşey değil dedi. bu arada bir müşterisini arayıp mümkün olursa çağıracak ve ondaki ateşleme sistemi parçalarını söküp benim araca takip deneyeceğiz. eğer yapabilirse çok iyi olacak. yani ben herşeyi kabul ediyorum yeterki önce yapsınlar sonra parasını istesinler ama şurda sorun var, git baktır demesi kolay, masrafı yapıyorum değişen birşey olmuyor sonra olan bizim paraya oluyor.

atiker in ne rezil olduğunu görmüş olduk böylece. atiker bayisi atikerin kendisinden daha çok sahip çıkıyor müşterisine. atiker çok rahat bir şekilde direk olarak benim aracıma bok atabildi. tam reziller, tam bir (malesef utanıyorum bunu söylemekten ama) türk mantığıyla nede olsa satış yapıyoruz bir tane müşteriden ne olur diyorlar.

aceleyle biraz kopuk ve devrik yazdım kusura kalmayın.

Geçmiş olsun. Sorunun çözülmemiş olmasına üzüldüm. Atiker yaygın diye tercih edilen bir marka, ancak bizim araçlar gibi standarttan farklı araçlara daha özel ürünler ve kitler tercih etmek iyi olur sanırım.

GezenGen' Alıntı:
Geçmiş olsun. Sorunun çözülmemiş olmasına üzüldüm. Atiker yaygın diye tercih edilen bir marka, ancak bizim araçlar gibi standarttan farklı araçlara daha özel ürünler ve kitler tercih etmek iyi olur sanırım.

gezengen haklı.ayrıca subaruların lpg yi sevdiği söylenir sürekli sıkıntı yaşaması arkadaşımızın üzücü .benim anlamadığım bobin falan niye değişiyor.benzinde problem çıkarmıyo ise?

en kızdığım husus ''deneme yanılma'' biyere kadar tamam ama arkadaşınki artık çok can sıkıcı olmuş.

inşaallah düzelir

Bu LPG olayına girdikten sonra öğrendim ki, benzinde sorun çıkmaması araçta sorun olmaması demek olmuyormuş. Benzinde sorunsuz olup LPG'de sorun çıkabiliyormuş.

yarın aracımı son kez servise bırakacağım. "olursa olur olmassa söker alırız" dedi servis. zaten aracıda satacağım bir daha taktırmam heralde.

@xenofx, aracını satmışsın sanırım? Ne almaya karar verdin yeni araç olarak ;)

evet sattım. hyundai coupe düşünüyorum. ondanda hevesimizi alalım. sonra yine nissan maxima yada o tarz bir araç.

aracı 18 e verdim. lpg, amortisör, silecek ses yapması, aks bilyası uğultusu hepsini söyledim benim içim rahat adam bilerek aldı. hayrını görsün ne diyelim.

bu arada haberiniz olsun günü geçmese bile ocak vergisini ödemeden satış olmuyor.

Şu arabayı yapmak kısmet olmadı ya, ona üzülüyorum.

xenofx' Alıntı:
evet sattım. hyundai coupe düşünüyorum. ondanda hevesimizi alalım. sonra yine nissan maxima yada o tarz bir araç.

aracı 18 e verdim. lpg, amortisör, silecek ses yapması, aks bilyası uğultusu hepsini söyledim benim içim rahat adam bilerek aldı. hayrını görsün ne diyelim.

bu arada haberiniz olsun günü geçmese bile ocak vergisini ödemeden satış olmuyor.

geçmiş olsun yeni aracınızı güle güle kullanın inşaallah.

forester maalesef tat vermedi siz de. hayırlısı olsun kendinize iyi bakın gene sizi subaru sayfasında görmek isteriz :smiley:

@xenofx, umarım gönlüne göre bir araç bulursun :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR