Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi
öncelikle sormayı unuttuğumu söyleyeyim.
sabah 8:15 de gittim mavi ay a. oradaki fahri ustayla beraber saat 15.00 e kadar uğraştık. konya atiker ilede görüştük, enjektör sıralamalarını bile değiştirdik. 1.8 den tutun 3,5 e kadar envai çeşit nozül denedik. bir çok ayar denedik. konya atiker internet üzerindende bağlanıp ayar yaptı. olmadı olmadı. konya atiker diyorki ateşlemede sorun var, ben diyorum buji ve buji kablosu değişti, bobinde ölçüldü sağlam, o noktada tıkandık zaten. üstü kapalı olarak "bizi ilgilendirmez kardeşim git montajı yaptığın yere o zaman" dediler. montajı yaptırdığım yeri tekrar aradım aracı bırak bakalım dediler tamam dedim bende. sonra düşündüm neye bakacaklar diye aklıma birşey gelmedi bırakmaktanda vazgeçtim diyebilirim. yani sorun ateşlemede ise bir bobin kaldı, ama bobini değişemem masrafı en az 500-600 tutar heralde. ha değiştirsinler sorun düzelsin o zaman veririm parayı ama haybeye bobin değişemem. onuda bakalım montajı yapan yer kabul edecekmi.
bu arada mavi ay daki usta bana kalsa ben sıfırdan kendim görerek montaj yapmak isterim ama bana bağlı olan birşey değil dedi. bu arada bir müşterisini arayıp mümkün olursa çağıracak ve ondaki ateşleme sistemi parçalarını söküp benim araca takip deneyeceğiz. eğer yapabilirse çok iyi olacak. yani ben herşeyi kabul ediyorum yeterki önce yapsınlar sonra parasını istesinler ama şurda sorun var, git baktır demesi kolay, masrafı yapıyorum değişen birşey olmuyor sonra olan bizim paraya oluyor.
atiker in ne rezil olduğunu görmüş olduk böylece. atiker bayisi atikerin kendisinden daha çok sahip çıkıyor müşterisine. atiker çok rahat bir şekilde direk olarak benim aracıma bok atabildi. tam reziller, tam bir (malesef utanıyorum bunu söylemekten ama) türk mantığıyla nede olsa satış yapıyoruz bir tane müşteriden ne olur diyorlar.
aceleyle biraz kopuk ve devrik yazdım kusura kalmayın.