Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Bu Kazada Motokaravancının Suçu Neydi?

Avrupa Birliğinde araçlar 3.500 kiloyu geçince neler oluyor? 1. 3,5 tona kadar olan motokaravanlar genellikle otomobil kabul edilir. 3,5 tonu geçince azami sürat 100 km olur. 2. Bir çok Avrupa ülkesinde otoban ücretleri artar. 3. Bazı Avrupa ülkelerinde (Avusturya, Slovenya) 3,5 tonu geçen...

2. Akdeniz45

Bu Kazada Motokaravancının Suçu Neydi?

Neden Sandviç yapı tercih ediliyor? Google cevabı ve tercümesi: aus Aluminium und unterschiedlichen hochwertigen Kunststoff- und Glasfaserschichten zur Verstärkung des Caravans machen ihn robuster, witterungsbeständiger und damit bedeutend langlebiger. Google tercümesi: "Karavanı güçlendirmek...
  3. Akdeniz45

Bu Ne ?

Yıllardır aynı anda iki karavan dünyasında yaṣıyorum. Türkiye’dekinden daha iyi tanıdığım Alman karavan dünyasından kısaca bahsedeyim. Almanya’da siyasi ve ekonomik düzeyde çok etkili bir kuruluṣ var. CIVD adındaki bu kuruluṣun üyeleri: Almanya Karavan Üreticileri: Deutsche Hersteller Avrupa...

4. Akdeniz45

Bu Ne ?

Moderatör olarak beni sevindiren tek imtiyazım yazım hatalarımı aylarca sonra da düzeltebiliyorum.:smiley: Diğer sorulara admin cevap verebilir.
  5. Akdeniz45

Karavan Mevzuatı

Arka taraftaki kapı kamping ve karavan parklarda sorun olabilir. Kamping ve karavan parkarda genellikle kapılar aynı yönde olacak ṣekilde durulur. . Böylece komṣunun karavanın içini görmesi sınırlandırılmıṣ olur. Karavanlar karavan parkta dururken ön ve arkaları genellikle yola bakar. Arka kapı...

6. Akdeniz45

Çevrilmeye Değer Sayfalar

Gazeteleri köṣe yazarları ile dolu bir toplumuz. Her köṣe yazarı bir çok konuda yazıyor. Google veya Yapay Zeka benzeri bir durum Türkiye’de galiba internetten önce de vardı.:smiley: Her ṣeye maydanoz olanların çokluğu bu ortamın doğal bir sonucu olabilir mi? Konu sohbet olunca bir problem...

7. Akdeniz45

O1, O2 Kategorisi Ağırlık Hesapları Nasıl Yapılır?

„Araç uygunluk belgesi, TSE belgesi yanımda bulunduracağım“ yazıyorsunuz. Araç çalınırsa aracın bütün önemli belgeleri hırsızın eline geçebilir. Bu nedenle aracın uygunluk belgesinin evde durmasında fayda var.
  8. Akdeniz45

Yedek Kilit Mekanizmasının Amacı Ne Olabilir?

Bravo Fiat firmasına. Daha önceki Transporter 209 D Mercedes karavanımda sürmeli kapı dahil üç kapının kilidi kırılmıştı. Şimdi kullandıgım Sprinter’de her yıl iki defa bütün kilitleri yaǧlarım.
  9. Akdeniz45

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Verdiǧiniz linki ilgi ile okudum. Isveç’te topladıǧımız mantar, yaban mersini aklıma geldi. Almanya’da Halk Eǧitim Merkezi diyebileceǧimiz bir kurum (Volkshochschule) var. Isveç’te de benzer bir kurum olabilir. Yaşadıǧım 7 bin kişilik bir yerleşim yerinde bu kurum devamlı ve çok deǧisik...

10. Akdeniz45

Taşıt Kredisi Ile Alınan Panelvan Aracin Karavana Dönüşümü

Aracın karavana dönüṣümünü, karavan TSE’ye gitmeden önce kredisi bitecek ṣekilde ayarlayabilirseniz, vakit kazanmıṣ olursunuz. Panelvan veya minibüs karavana dönüṣünce değer kazanacak. Krediyi aldığınız veya alacağınız yerle konuyu konuṣmakta fayda var. Almanya’da karavan gibi tatil...

11. Akdeniz45

Eṣimle beraber bir mantar danıṣmanının organize ettiği bir mantar tanıma kursuna katıldık. Hangi mantarları toplayacağımızı iyice öğrendik. Mantar yemeği güzel ama bilmeden katiyyen mantar toplamamak gerekir. Yazdıklarınızın tekrarı gibi oldu ama mantar konusunda uyarı çok önemli.
  12. Akdeniz45

Mantar yemeğiniz için afiyet olsun. Forumda topladığı mantarlardan yemek yapan karavancılar oldukça az. Gezilerimizde eṣimle bende mantar toplarız. Bu iki mantar türünden emin olduğumuz için bunları toplarız. Taṣ mantarı (Google tercümesi) Horoz mantarı (Google tercümesi) Birde yaban...

13. Akdeniz45

O1 Belgeli, 750 Kg Altı Çekme Karavanın Şasi Ve Metal Karkas Ağırlığı Ne Kadardır?

Sık sorulan sorulara cevap verecek bir baṣlık oldu. :smiley: 750 kg altı bir karavanla gezmek ve kamp dıṣı konaklamak söz konusu olunca, büyük su deposu, solarpanel, büyük akü gibi ilavelere ihtiyaç oluyor. Böyle bir durumda 750 kilonun atında kalmak çok zor. Bu zor durumu aracı üreten de ve...
  14. Akdeniz45

Karavanda Sky Window (cam Tavan) Olması Gerekli Mi? Kullanışlı Mi?

Levent Bey, profilinizdeki „yokluk ve çaresizlik adamı mucit yapar“ ifadesi çok hoṣuma gider. 750 kilo altı 01 tip onaylı hafif karavanlara MDF mobilya yapan üreticiler varsa, onlar için de anlamlı bir cümle bulmak lazım. :smiley:
  15. Akdeniz45

İzmir Seferhisar'da 70 Araçlık Karavan Parkı Hizmete Açıldı.

Karavancılar için sevindirici bir haber. Katkısı bulunanları alkıṣlamak lazım. Avrupa’daki benzerleriyle karṣılaṣtırınca ilk aklıma gelen soru: Kamping mi karavan park mı oldu. Avrupa örneklerinde ikisi iç içe olmaz ama yan yana olur. Kampinglerde tatil geçirilir, dinlenilir. Kampinglerde...

16. Akdeniz45

İzmir Seferhisar'da 70 Araçlık Karavan Parkı Hizmete Açıldı.

Saat 09.00’dan önce çıkıṣ yasaktır olsa bir anlamı olurdu. Böyle bir kural kampinglerde olabilir ama Avrupa karavan parklarında hiç rastlamadım.
  17. Akdeniz45

Sıfır Karavan Ek Ötv+kdv

Türkiye’de trafik sigortasında karavancılara yapılan haksızlığı yıllardır sorumlulara anlatamadık veya anlamak istemiyorlar. Bize aṣağıdaki gibi istatistikler lazım. Türkiye’deki sayıların da benzer olduğunu düṣünüyorum.. "Alman karayollarından sorumlu kurumun 2016 yılı istatistiklerine göre...
  18. Akdeniz45

Sıfır Karavan Ek Ötv+kdv

Bu önemli bilgiler için çok teṣekkürler. Konuyu sabitledim. Böylece bilgiler göz önünde olurlar. Ayrıca aldığınız yeni motokaravan hayırlı olsun. Güzel ve sıhhatli geziler dilerim. Yeni motokaravan, Türkiye’de kamp ve karavan turizminin geliṣmesi için çok önemli. Çünkü Avrupa ülkelerinde çekme...

19. Akdeniz45

Karavan Gaz Ve Su Tesi̇satini Bi̇ti̇rdi̇m

Faydalı bulduğumda videonuzu beğendiğimi yazdım. Forum yönetimi olarak elektrik ve gaz tesisatları konusunda çok hassasız. Videolarınızı tek tek izliyorum. Yanlıṣ bulduğum gaz hortumu bağlantısı, bir baṣka videoda dekupaj testere ile karavana elektrik giriṣ prizi için yuvarlak bir delik...
  20. Akdeniz45

Karavan Gaz Ve Su Tesi̇satini Bi̇ti̇rdi̇m

Bu gaz hortumunun bağlantılarını TSE onaylıyormu bilmiyorum ama ben böyle bir karavanda uyumak istemem.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,893
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
gulo1969

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri