Arama sonuçlarınız

1. W

navigasyon a güvenip dağa çıktım ve kayboldum

Ynt: navigasyon a güvenip dağa çıktım ve kayboldum Öncelikle geçmiş olsun, kaza bela olmaması sevindirici .Bir musibet , bin nasihatden yeğdir ata sözünü hatırladım.böyle bir olayı tekrar yaşamamak için nasıl bir yöntem izleyeceksiniz ?

2. W

Devlet Daha Ne Yapsın ?

Günü birlik kulüp yada bireysel doğa gezilerinde, daha evvelden hazırlanmış bir plan ve rota izlenerek faaliyetler icra ediliyor.Yol, yükseklik, arazi yapısı, yaş, kondüsyon vb. değişkenler hesap edilerek katılımcılar gruplara bölünüyor, kimi kulüp parkurlara a,b..., kimi kulüp zor...
  3. W

GPS VE PC ARASINDA ONLİNE BAĞLANTI

Ynt: GPS VE PC ARASINDA ONLİNE BAĞLANTI Yapmak istediğiniz takip işlemi için piyasada çeşitli seçenekler mevcut...doğal hayat uzmanları , hayvan sahipleri, araç sahipleri vs. takip etmek istedikleri canlı/cansız varlığa, fm vericili veya gps transmitter özellikli tasma , yada bilezik...

4. W

basılı haritadan garmin için sayısal harita nasıl yapılır

Ynt: basılı haritadan garmin için sayısal harita nasıl yapılır Garmin kullanmadığım için konuyu biraz araştırdım, sanırım bu marka cihaz için koordinatlandırılmış resim dosyası oluşturmak biraz sıkıntılı , magellan marka cihazlar için rmp maker programında resim dosyasını (scannerde taranmış...
  5. W

Klasik Harita Üzerinde Bir Noktanın Coğrafi Koordinatlarının Bulunması

Ynt: Klasik Harita Üzerinde Bir Noktanın Coğrafi Koordinatlarının Bulunması

6. W

Klasik Harita Üzerinde Bir Noktanın Coğrafi Koordinatlarının Bulunması

Klasik kağıt harita üzerinde belirlenmiş bir noktanın , coğrafi koordinatlarını kabaca bulmak için aşağıdaki işlemler yapılmalıdır.Bu işlemi anlatabilmek için örnek bir haritaya ihtiyacımız olacak bu haritayı " http://www.lib.utexas.edu/maps/topo/texas/txu-pclmaps-topo-tx-camp_bullis-1965.jpg "...

7. W

GPS Veri Dosyaları

Ynt: GPS Veri Dosyaları 17 NİS 2011 tarihinde, bağyurdunda çıkışla ,1407 rakımlı çaldağ tepe - çiçeklidağ - ayıini tepe- kocayokuştepe - kandiltepe - tekneciktepe zirvelerinden geçerek küçükparsada biten 11 saatlik bir gezi. Başlangıç noktasından itibaren ; 1.km. de batı yönümüzde (...
  8. W

Koordinat Formatlarını Birbirine Çevirme?

Ynt: Koordinat Formatlarını Birbirine Çevirme? Pafta üzerinde ; yukarı doğru; wgs84 gridiçizgisi , eu50 griid çizgisinin 175 metre (7mm) kuzeyindedir. sağa doğru wgs84 grid çizgisi , eu50 grid çizgisinin 50 metre (2mm) doğusundadır. ölçümlerimde azami 200 metreye kadar bir kaymanın...
  9. W

Gezenbilir İzmir; Kemalpaşa - Ovacık Köyü Kamp Etkinliği Duyurusu (23 - 24 Nisan 2011)

Ynt: Gezenbilir İzmir; Kemalpaşa - Ovacık Köyü Kamp Etkinliği Duyurusu (23 - 24 Nisan 2011) Fotolardan gördüğüm kadarıyla , ovacık orman içi dinlenme tesislerini seçmişsiniz..iyi seçim. Bendende kısa bir coğrafik ve demografik bilgi ovacık orman köyü , içinden geçeceğiniz sarılar köyünün yakın...

10. W

Bilgi sayfası - Rota kaydı farklılık

Ynt: Bilgi sayfası - Rota kaydı farklılık Sizinde bildiğiniz üzere GPS cihazları anlık olarak üzerinde bulunulan yerin koordinat, zaman, yön, yükseklik bilgilerini uydulardan aldıkları verilerle hesaplayan ve bu noktalara numara vererek saklayan , istenildiği zamanda artarda kullanan cihazlar...

11. W

Manisa Spil Dağı'na Çıkan 2 Dağcı Kayboldu!.

Ynt: Manisa Spil Dağı'na Çıkan 2 Dağcı Kayboldu!. spil dağında kaybolan ! vatandaşlarımızın kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu bildirilen noktalar Seyir tepe : 38°34'01''N, 27°27'18''E Ayvacık : 38°33'23''N, 27°28'37''E
  12. W

Afet Bilinci ve Biz

Türkiye dışındaki başka ülkelerin, başlarına gelen felaket sonrasında olayın boyutlarını, vahametini , etkilerini, kurtarma çalışmalarını , vs…ne şekilde ve nasıl yürüttükleri , dünyaya nasıl gösterdikleri her zaman merakımı çekmiş ve ister istemez ülkemizde gerçekleşen felaketlere müdahale...

13. W

HARİTA (1/25.000)

Ynt: HARİTA (1/25.000) 1:100.000 ölçekli rus işinizi görürse http://en.poehali.org/maps?sort=created_at&view=full_list&click_latitude=0&click_longitude=0&geo=&scale=100k iyi çalışmalar.
  14. W

Koordinat Formatlarını Birbirine Çevirme?

Ynt: Koordinat Formatlarını Birbirine Çevirme? 25.000 LİK paftalarda datum ( referans noktası) euro50 olarak , Google Earth da ise WGS84 olarak kabul edilmiştir. paftakenarındaki grid numaralarını gösteren siyah grid hatları euro50 grid hatlarını gösterirken, kırmızı renkli kısa çizgiler wgs84...
  15. W

Doğa Sporları ve Astım

Ynt: Doğa Sporları ve Astım "Eğer yaptığınız müdaleler sonuç vermiyor ise hastayı bulunduğunuz noktaya en yakın olan hastaneye götürmelisiniz" asıl zorluk da burada başlıyor değilmi? .araç yolu, izi olmayan bir tepeden, kendinden geçmiş 70 kg luk bir kişiyi yola kadar taşımak için en az...

16. W

Kemalpaşa Bölgesi Topografik Haritalarından Birkaçı

Ynt: Kemalpaşa Bölgesi Topografik Haritalarından Birkaçı 1. ihtiyaç duyduğunuz topografik haritaları temin edip dijital ortamda kullanabileceğiniz "satmap" isminde güzel bir program var( 35 Mb) , rapide yükledim , oradan çekip yükleyebilirsiniz. işletim sistemine göre programın ilk çalışma...
  17. W

İlkyardım Eğitim Sunusu

Ynt: İlkyardım Eğitim Sunusu [attachment=1]
  18. W

İlkyardım Eğitim Sunusu

Ynt: İlkyardım Eğitim Sunusu [attachment=1]

19. W

İlkyardım Eğitim Sunusu

Kendiniz için , sevdikleriniz için , öğrencileriniz ve arkadaşlarınız için ,Derneğiniz için... hazırlanmış 88 slaytlık ilkyardım ppt sunusu.sıkıştırılmış 3 paketten oluşmaktadır ( winrar programı ile sıkıştırılmıştır.)[attachment=1] bir gün birine faydalı olması umudu ile.... İLKYARDIM ÖĞREN...
  20. W

İlk Yardım Dökümanları & Bilgi Notları

Ynt: İlk Yardım Dökümanları & Bilgi Notları Tüm Arkadaşların iyi dilek ve temennileri için teşekkür ederim.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri