Manisa Spil Dağı'na Çıkan 2 Dağcı Kayboldu!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,095
Ynt: Manisa Spil Dağı'na Çıkan 2 Dağcı Kayboldu!.

TezzMertek' Alıntı:
Hiç başıma gelmedi bu yoğun siste GPS sinyal alamama durumu.

Benim siste değil ama çok bulutlu havalarda iki defa başıma geldi. Sinyal 15-20 dakikalığına kayboldu. Uyduları arıyor ama bulamıyor. Çok şaşırmıştım.

Etiketler

rechargeable' Alıntı:
belki hedef görüldüğü an sis çöktüğünde tahmini hedefe varış süresi kadar süre bir yol almak bir seçenek olabilir mi? ama o süreden fazla ısrarcı olmamak lazım diye düşünüyorum. çünki o sürede ulaşılamazsa zaten yönde sapma olmuştur. böyle bir tercih doğru olur mu?

Malesef doğru olmaz. Efe abinin yazdığı gibi, bir yerlerden kerteriz alamadan yürümeye çalıştığımızda olduğumuz yerde daire çizeriz. Bir çoğumuz farkında değiliz ama insan (kerteriz almadan) düz yürüyemez. Bu yüzden çölde veya uçsuz bucaksız ovalarda yürürken enerjimizi çok büyük bir daire çizerek harcarız.

Aşağıdaki konu işine yarayacaktır;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=289

EKARAIS' Alıntı:
Cebimizde bir pusula bulundurmamız ve tabii pusula ile yön bulmayı bilmemiz bu durumlarda hayat kurtarır.

Güncel Özak' Alıntı:
en iyisi pusula yine, bence.

Her ne kadar saatimde dijital, anahtarlığımda manyetik pusula olsa da, tuvalete bile navigasyon cihazıyla girince pusulaları unutuyoruz tabi :D

garminin eski modellerinde siste sorun oluyor maalesef.

Merhaba,
Dağda olan herkes dağcıdır!:smiley:
Konuya Yine bir Manisalı vede Spili birazcık bildiğini sanan birisi olarak müdahil olmak istiyorum
Maalesef basın olayın farklı (sansasyon)boyutunda elbette,halbuki gözden kaçan bir nokta daha var Seyir tepesi ile Ayvacık arasında bulundukları söyleniyor ,adı geçen iki nokta arasında ortalama 10Km var yanısıra düz bir nokta ise hiç değil.
spil dağını bilen biri olarak o günkü şartları bilen birileri hiç bir zaman o arayı tercih etmez ama nasılsa olmuş... bu iki arkadaş tahmin ettiğim kişiler ise deneyimi olmayan arkadaşlar hal böyle olunca yaşanması muhtemel olay kaçınılmaz bir şekilde yaşanmış.
Bu gibi olaylardan sonra bana ne demek içimden gelmiyor demekki yeterince ilgi göstermiyoruz,yeterince şahıslara ulaşmıyoruz bunu sorumluluğunu duyarak çağrı yapıyorum.

Manisa da doğa sporlarına ilgi duyan,yaşamaya,yaşatmaya elimizden geldiği kadar da yardımcı olma gayret ve çabası içerisindeyiz.
Manisa ve çevresinde doğa sporlarına ilgi duyan arkadaşlarımıza yardımcı olmak isteriz,olabilir ya uyum sağlamadığız takdirde yine size uyum sağlayabileceğiniz gruplarla da buluşmanızı sağlarız.
İrtibat kurmak isterseniz MADOST tel: 0 555 539 23 66
Saygılarımla
MADOST
Adına Ali Haydar ÖZLÜ

sis tehlikeli. kısa süre önce izcilerin yürüyüşü sırasında bir öğrenci düşüp kafasını taşa vurmuş ve tek gözünü kaybetmişti. o nedenle siste herkes kaybolabilir. çok tecrübeliyim diyen dağcı da , doğa yürüyüşüne katılan normal vatandaşda. dikkat etmek gerekiyor.

Yorumlar için teşekkürler Ali Bey,

Haberleri okuyunca bende şaşırmıştım. Manzara - Seyir Tepesi ile (Zirveyi kastetmiyorlarsa ) Ayvacık Köyü arası epey uzak ayrıca dik kayalık yamaçlara sahipti.

Sülüklügöle giderken farketmiştim o kayalıkları.

sivasgezirehberi' Alıntı:
sis tehlikeli. kısa süre önce izcilerin yürüyüşü sırasında bir öğrenci düşüp kafasını taşa vurmuş ve tek gözünü kaybetmişti. o nedenle siste herkes kaybolabilir. çok tecrübeliyim diyen dağcı da , doğa yürüyüşüne katılan normal vatandaşda. dikkat etmek gerekiyor.

Geçmiş olsun.

spil dağında kaybolan ! vatandaşlarımızın kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu bildirilen noktalar

Seyir tepe : 38°34'01''N, 27°27'18''E

Ayvacık : 38°33'23''N, 27°28'37''E

[attachment=1]

seyirtepe-ayvacık.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri