Arama sonuçlarınız

1. trek71

Uyurgezer

Keyifli gezmeler :) donanım durumu nasıl? Sent from my LG-H815 using Tapatalk

2. trek71

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Aslında arkadan çekiş konusunu pas geçtik ama bilerek. Çok da gaz-toz bulutu seviyesinden başlamaya gerek yok :) Efenim, okudukça öğrendim ki Ssang'daki gibi torkun epeyce stabil olduğu, benim "Faydalı Devir Bandı" (FDB) dediğim bölüm aslında turbo dizel araçlara özgü bir karakteristikmiş...
  3. trek71

Az kaldı; biraz daha çabalarsak %90'ı yakalarız, yeterince iyi olur :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk

4. trek71

Karavancı yaşlanmaz :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  5. trek71

Aslına bakarsanız motokaravan da bundan çok farklı değil, kütlenin çekilmesi ya da taşınması bu hesaplamalar açısından bir fark yaratmıyor :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk

6. trek71

Ok, bu durumda giriş-çıkış oranlarının tekerleğe aktarılan tork/HP üzerindeki etkisine bakmam lazım. Örneğin burada lineer bir ilişki varsa 1. Vites'te 1200 devirde üretilen 100Nm tork tekerlere 5×100Nm olarak aktarılıyor diyebiliriz. Öte yandan bu ilişki lineer ise doğru vites seçimi yapıldığı...

7. trek71

Ömür Boyu Karavanda Yaşamak

Bence ömür boyu karavanda yaşamak hiç de "uçuk" bir fikir değil. Hem de tek kişi iseniz böyle bir hayat "bekarlık sultanlıktır" sözünün vücut bulmuş hali olur :) Ancak bu bir yaşam biçimi olarak algılanmalı. Yani evde otursam, kira versem her ay maliyeti 500TL olur; karavanda daha ucuza...
  8. trek71

Merhaba, internete şöyle bir gözatınca Rototest diye bir firma buldum. Anladığım kadarıyla Avrupa Birliği tarafından bu tür performans ölçümleri konusunda destekleniyor. Powertrain Performance Graphs - Rototest Research Institute Görebildiğim kadarıyla uzakdoğulu üreticilerin araçları yok...
  9. trek71

Çok faydalı bir yazışma oldu; katkı veren, soru soran herkese teşekkürler. Bir sonraki adım olarak oluşan prosedürü bir excel haline getireceğim. Daha sonra da şu vites kutusu dişli oranlarının etkisini daha detaylı irdeleyip belki tork/beygir hesaplamasi açısından yakın çıkan araçlar...

10. trek71

emperor03'e çok teşekkürler; zahmet edip araştırma yaptığı için. Aslında iyi oldu çünkü tork için rpm değerini xxxx - yyyy şeklinde bir değer aralığı veren siteler var; ben tam ne olduğunu anlayamamıştım ama biraz araştırınca iş çözüldü: aşağıda benim veriyi aldığım sitenin görüntüsü (2700 RPM...

11. trek71

Sevgili ince, Süper bir anlatım olmuş; çok teşekkürler. Meseleyi bu şekilde aktardıktan sonra sınıftaki öğrencileri kaçırmadan sinüslere dişli oranlarına falan yavaş yavaş girilebilir diye düşünüyorum :) Benim iki sorum olacak: 1) Motor için izin verilen sürekli devir bilgisi nereden...
  12. trek71

İkinci Defa Karavan Alımına Dair Deneyimler

merhaba ycakici, Çekme ya da motokaravan tercihi tamamen yaşam stili ile ilgili bir konu. Bizim çekme karavanı tercih etme nedenlerimiz: 1) Gittiğimiz noktada aracımızı ayırıp özgürce seyahat edebiliyoruz 2) Çekme karavanlar çok daha geniş ve konforlu yaşam alanı sağlarlar 3) Vergi vs...

13. trek71

Kaşılaştırma için: arkadaşımız Duster 1.5lt Dizel (110HP / 240Nm @1750 rpm) Adora 522UP (1262Kg + yük) sorunsuz çekiyor. Başlangıçta sevimsiz bulduğum bu Duster denen küçük 4x4 canavarlara bakışımı değiştirmiştir. Bir de meraklısı için: Outfit Matching Car and Caravan Analizler fena değil...
  14. trek71

Sevgili keremcimen, Sanırım Aviva 360 modelinden bahsediyorsunu: Adria Mobil (786Kg) Honda Civic için de verileri şurada buldum: Honda R engine - Wikipedia, the free encyclopedia (R16A) Power: 125 PS @ 6,200 rpm Torque: 151 N·m @ 4,200 rpm Yukarıda verdiğim referans değerlerimle...
  15. trek71

2011 Actyon Sports Vinç Uygulaması

Merhaba, aracıma vinç takmak istiyorum ancak 2011 modelde ön tarafta tampon yüzünden doğrudan uygulama kolay değil gibi. Tamponun bir kısmını çıkartmak vs. de istemiyorum. Diyorum ki ön tarafa şöyle yakışıklı bir koruma demiri monte etsek; tamponla arasında da bir vinçi oturtacak kadar yer...

16. trek71

Alınmanıza hiç gerek yok. Ben de bir mühendisim sonuçta; aynı dili konuşuyoruz. Benim yapmak istediğim şey biraz dağınık gibi gördüğüm bazı konuları ilkokul çocuğuna anlatır gibi basitleştirerek anlatmaktı... Geçmişte elektrikle ilgili konularda da benzer basit örneklerle konu açıklaması...
  17. trek71

Sevgilli Ince, Ben latife ediyorum; hiç olur mu öyle şey? Bir sözüme gucenirseniz üzülürüm. Benim teknik olarak merak ettiğim şey: şu vites oranları. 1:1.04 ne demek mesela? Bunu bilince nasıl davranmanız gerekiyor kullanırken? Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  18. trek71

Katkılar için çok teşekkür ediyorum :) Aslında çok fazla fizik bilgisiyle insanları korkutmadan meseleye pratik şekilde nasıl yaklaşabiliriz diye yola çıkmıştım ama üstatlar sayesinde kotanjanta kadar geldik :) Buradan da geometrinin ve genel olarak lise fizik konularının o dönemlerde çok...

19. trek71

20 Bin Tl Ye Ne Alabilirim?

SsangYong süper olur tabii ama bu rakamlara düzgün araç çıkacağını tahmin etmemiştim. Muhtemelen 200bin km'nin üzrindeki araçlarda 3-4bin liralık servis masrafı çıkacaktır. Mutlaka yetkili serviste aracı kaldırıp bir ekspertiz yaptırın. Kaput boyanmış vs. önemli değil; aracın altında ciddi...
  20. trek71

20 Bin Tl Ye Ne Alabilirim?

Bulabilirseniz o fiyata Hyundai Gallopper saglam bir alternatif olur diye düşünüyorum Sent from my LG-H815 using Tapatalk

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri