Actyon max tork 1800-2700 devir arasında görünüyor burda abiSevgili ince,
Süper bir anlatım olmuş; çok teşekkürler. Meseleyi bu şekilde aktardıktan sonra sınıftaki öğrencileri kaçırmadan sinüslere dişli oranlarına falan yavaş yavaş girilebilir diye düşünüyorum
Benim iki sorum olacak:
1) Motor için izin verilen sürekli devir bilgisi nereden öğrenilebilir. Yani kadranda kırmızı bölgenin başladığı yer değil herhalde bu. Zira kırmızının genelde 5000 devir gibi başladığı düşünülürse yarısı 2500 falan eder. Ama siz 2500-2700 değerlerini max. Tork için yüksek buluyorsunuz.
2) Dacia Duster özelinde baktım: max tork 1750 devirde. actyon ise 2700 devirde. Motor büyüklüğü ve araç ağırlığını bir kenara koyarsak görece ( oransal) olarak Duster motorunun çekme kapasitesinin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak 2700 devirli Actyon çırpı bacak bir beygir sıfatını hakediyor mu gerçekten?
Ben bu beygirden memnun kaldım ama kendimce verdiğim referans tork değerlerini güncelleme ihtiyacı var mı, anlamak için soruyorum.
Not: doğrular ancak fikir teattisi ile ortaya çıkar; ne kırıp dökmeye ne de kırılıp/dökülmeye gerek var. Tatlı tatlı sohbet ediyoruz. Umarım bu tatlılık ülkemizdeki tüm tartışma/paylaşım platformlarına yakın zamanda hakim olur.
Sevgiler,
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi