Arama sonuçlarınız

1. VolkanGurcan

Toplamaya Başlıyoruz 96 Zj 5.2 Öneri Ve Tecrübe Alınır

Şimdiden geçmiş olsun ve keyifli alışverişler diliyorum o zaman :)

2. VolkanGurcan

Chrokee 5.2 1996 Model

Bakılmadan az kullanılandan sa bakılarak çok kullanılanı tercih ederim.
  3. VolkanGurcan

Yağ kaçağı için şaft sökeceklerini sanmam.Açmadan bir şey söylemek zor.Umarım az yaksın diye sökmüşlerdir.

4. VolkanGurcan

Chrokee 5.2 1996 Model

Klimayı açıp soğuğa ayarlayın.Gelmiyorsa sorun niye diye.Sorun ciddi bir şeyse gazı bitmiş basılması lazım derler.Arabayı alırsınız gaz bastırayım dersiniz ya kompresör çalışmaz yada klima radyatörü deliktir ciddidir yani sorun.100 liralık gazla yırtamazsınız bir kaç binlik olursunuz.
  5. VolkanGurcan

Chrokee 5.2 1996 Model

https://chris-fix.com/upload/How%20to%20Inspect%20a%20Used%20Car%20Checklist%20%20FULL.pdf Bu çok güzel bir check list aracı kontrol etmek için.Heyecandan unutulabiliyor bazı şeyler.

6. VolkanGurcan

Chrokee 5.2 1996 Model

Sadece jeep ile ilgilenen güvenilir bir servise yaptırın.Motor,şanzıman,diferansiyeller sizi üzebilecek kısımlar.Klima sistemi masraflı olur çalışmıyorsa.Bozuk klimayı genelde gazı yok diye itelemeye çalışırlar.Ben olsam boyaya bakmam bile.Mekanik önemli.Kaporta için çürük var mı diye...

7. VolkanGurcan

Chrokee 5.2 1996 Model

20 yaşından büyük olup ta ilgi istemeyecek araba yok dünyada.
  8. VolkanGurcan

35 Lastik Aracımı Zorlar Mı

Şehir içinde kullanacaksanız 2" lik bir yükseltme fazlasıyla yetecektir.Hem görüntüsü güzel olur hemde süspansiyon ve aktarma geometrisi fazla bozulmadığı için sorun ve masraf çıkartma ihtimali çok azalır.Yol tutuş ve sürüş güvenliğine hiç girmiyorum bu arada.
  9. VolkanGurcan

Chrokee 5.2 1996 Model

3.1 lerden uzak durun,yokmuş gibi davranın.

10. VolkanGurcan

Chrokee 5.2 1996 Model

İyi bir Jeep ustasına ekspertiz yaptırın almadan önce.Aracın sıkıntılarına göre pazarlık yaparsınız. 1996 modeller kumandalıdır.TRW marka olur orjinal kumanda. 1996 ve sonrası modellerde sunroof olmayanı görmedim.Daha öncekilerde var sunroofsuz.Ama opsiyonel donanım olduğu için sunroof...

11. VolkanGurcan

Diferansiyelden yağ nereden geliyor? Kapakla gövde arasındansa önemli olmayabilir ama çatlak olmasın sakın kovanda. Benim fikrim ilk olarak düzgün bir şaft bulup balansının kontrol edilip takılması.Daha sonra diferansiyelin açılıp kontrol edilmesi.Ayna mahruti sağlam ama ses yapıyorsa komple...
  12. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Bu vakum hortumlarının şeması.Sizde boşta olan hortumu takip edip bulmak lazım nereden geldiğini. Ön diferansiyeli orjinal parçalarla sıfırlamak bi 5000 yer.Akslar ve tekerlek rulmanları buna dahil değil. Klima sisteminin bir hortumunun o şekilde açık kalması hiç iyi bir şey değil sistem...

13. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

İlk fotoğrafta vakum hortumlarından biri çıkmış. Kaputun ön tarafında vakum şeması var ordan anlaşılır neyin çıktığı. İkinci fotoğrafta da klima radyatöründem çıkmış sanırım kurutucuya giden hortum. Klimacılar halleder onu. Daha sonra kaçak kontrolü yapılır.
  14. VolkanGurcan

35 Lastik Aracımı Zorlar Mı

Burdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere arka aksınız öne kaymış yükseltme sonucu.Daha büyük lastik takarsanız çamurluğa sürtecektir.6" gibi bir yükseltmeyi takozla uygulamanız pek sağlıklı değil.6.5" yükseltme kitlerinde long arm sisteme geçiliyor WJ için.Ben yerinizde olsam 4" gibi içinde tüm...
  15. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Boşluk ve kendi kendine toplanmama sorunu kutudan,dururken sertleşme pompadan olur.Uygun fiyatlı olanlar revizyon yapılıp satılanlar. Jeep forumda çok araştırdım revizyonlu kutulardan problem yaşayan çok.Burda daha çok kutunun revizyondan önceki durumu önemli.Fena durumda olmayan,sadece yağ...

16. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Benim pompa da sıkıntılı olduğu için beraber değiştiriyorum.Sizin pompada sorun yoksa sadece kutuyu değiştirmeniz yeterli.96 modellerdeki sistem speed proportional steering diye geçer ve diğer yıllardaki modellerden kutu,pompa ve yüksek basınç hortumu olarak farklı parçalardır.Sadece geri dönüş...
  17. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Merhaba, Öncelike ekspertiz yapmadan almak büyük hata olmuş ama şanslıymışsınız yinede.Ben ekonomiden ziyade ya şaft arızasından yada ön diferansiyel arızasından söküldüğünü düşünürdüm şaftın.Eli yüzü düzgün bir şaft alıp takıp bakmak lazım.Diferansiyel ses yapabilir takınca.O konuda da şansınız...
  18. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Bu yüzden kullanmıyorum rockauto yu.Her şey düzgün ilerlese ptt den gidip almak sorun değil ama olmuyor,şişmiş gümrük.Summit racing dhl ile gönderim yapıyor.Dhl den bir evrak geliyor.Yazdırıp imzalayıp geri gönderiyorum ruhsat ve kimlik fotoğraflarıyla.Gümrük ücreti belli oluncada havale...

19. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Yok yaw o kadar da değil :) Bugün yapabileceğim bir şey bulamadım yoksa yapılacak çok şey var daha.Kutuyla pompayı bekliyorum dört gözle.
  20. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Bugün arabaya bir şeyler yapacaktım dün yatarken hayalini kuruyordum.Sabah kalktım çıktım işlerimi hallettim.Geldim sonra eve arabayı parkettim ama ne yapacağımı unuttum.Dolandım etrafında bakındım,bagajı açtım ama yok bulamadım yapacak bir şey canım sıkıldı :(

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR