Arama sonuçlarınız

1. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Maalesef Adıyaman'a giderken hava kararmaya başladığı için resim çekmedim. Ve tam hava kararmak üzere iken şehir merkezine girdik. Benzincide durduk yan ayağı açtım ve motoran kalktım fakat motor daha fazla açı ile yatmıştı sola doğru. haakon da fark etti ve baktık ama...

2. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Adıyaman Besni yeni varış noktamız ve yavaşa yavaş hava kararmaya başlayacak ve bizim daha yaklaşık 200km ve belki de daha fazla ve bilmediğimiz bir yol var. Yol üsütnde pekçok Bizans eseri görüyoruz. Köylüler gözleri gibi koruyorlar. Çok hoşuma giden bir eser. Sanırım...
  3. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Aşağı kuzeye toplanma noktasına inip kayığa binip ilk noktadan Haakon'u alıyoruz ve köy merkezine motorların yanına çıkıyoruz. Köy demişken, köy filan da kalmamış. Halfeyi'ye gitmedik kayık ile. Çünkü coğrafi olarak aynı ve eski eser yoktu. Sular altında kalan, hani...

4. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Muhteşem bir işçilik. Ve herşey düşünülmüş. Sanırım Kale ile ilgili bu kadarı yeterli.
  5. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Haakon artık gözükmüyor. Kayıkçı güya bizi öteki taraftan alacaktı ama Haakon arka tarafta kaldı. Mecburen kayıkla tekrar ilk noktaya gidip onu alacağız:) Ben çekimlere devam ediyorum.

6. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Ben yola devam ederken Haakon da boş durmamış hem kendini hem de beni uzaktan çekmiş... Dağ taş ne varsa ben çekiyorum, Haakon da beni çekiyor.

7. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Adeta bir yarımada şeklindeki arazi ucunda fırat ile komşu bu kalenin iskelesine ayak basıyorum. Ve hemen büyük bir iştah ile merdivenleri tırmanıyorum. Yalnız Haakon harap ve bitap. Günümüz çok yoğundu ve itiraf ediyorum çok hızlı idik. Hem onun herşeyi yapmasını hem...
  8. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Rumkale İddia o ki ilk yerleşimcileri Asurlular fakat günümüz eseri Bizans ve Ermeni yapıtı. İncillerden birinin burada yazıldığı ve kalede halâ saklı olduğu da efsaneler arasında. Ulaşım: Gaziantep-Yavuzeli üzeri Rumkale.
  9. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Aşağı indik ki ne görelim. Bizim gönüllü rehber (adı Çelebi) bir kayıkçı ( adı Metin) ile muhabbet ediyor. İkisine de sonsuz selamlar. Nehir kenarında soluklanıp birşeyler içip sandal ile Rumkale'ye oradan da eğer motorları yükleyebilirsek Halfeit'ye gideceğiz. Demir...

10. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Muhteşem bir doğa. İyiki gelmişiz, iyiki kaybolmuşuz, herşeye değmiş diyoruz. Ve iniyoruz Fırat'ın kenarına. Büyüleyici. Yüzden fazla fotoğraf çekiyoruz. Hak verin bana bunaları temizlemek seçmek hatırlamak ve yazmak... Ama tam zamanı bu Şubat ayı:) İnsan nereyi...

11. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Onlar da bize Rumkale ve eğer istersek oradan Halfeti'ye sandal ile gitmeyi söylediler. ''Tamam'' dedim ve topo haritayı açtım. Allahtan harita yüklüydü çoğu yer normal haritaa gözükmüyordu. Yoldan... Dön dolaş birtürlü bulamıyor insan yolu. Gezi şimdi başladı dedim...
  12. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Köyden...Topaç gibi çocuklar. Hepsi çok tatlı ve meraklı. Sorularına cevap da cevap... Köyün ismi SARILAR. Hepinize sonsuz selamlar.

13. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Yolda gördüğüm ilginçlikleri hemen resimliyorum. Hemen ekleyeyim. Daha ilk dakikalarda misafirperverlik, ilgi-alaka ve yardımseverlikte yarışma kendini göstermeye başladı. Durumu rehberimize izah ettik ve bizi Rumkale'ye götüreceğini söyledi. Kenidisi de oralıydı ve...
  14. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Ve en sonunda kaybolduk. Hedef Halfeti idi. Fakat Halfeti'ye gitmek için Fırat'ı dolaşmak gerekti. Ters tarafta idik. Ya dolaşacaktık ya da Rumkale denilen yerden Fırat Nehri üstünde motor ile Halfeti'ye gidecektik. Bunları bize kim mi anlattı? Gönüllü rehberimiz... Onlar...
  15. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Cuma namazını kılıp yola devam ettik. Planda arka yollardan Halfeti ve Rumkale sonra da Adıyaman Nemrut Dağı'nda konaklama vardı. Ama saat ikiyi geçiyordu bile. Hemen toparlanıp Antep'i arkamızda bıraktık. Arka yollarda kaybolmaya başladık. Buralarda en ekonomik ulaşım...

16. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Bu tatlı kızı uyandırmadan sevip makas almıştım:joker: Kimbilir belki de tanıdıktır:) Dehşet bir parça. Haakon'un da benim de çok hoşumuza gitmişti. Bunlar da son fotolar...
  17. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Resimlere devam... Bal tatlısı soğanlar... Şunlara verilen emeğe bir bakın.
  18. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Ve bu insanlarımızın harika, emek ve göz nuru dolu eserleri... Nerede o eski taha kaşıklar. Ben çocukken çok kullandım bunları özellikle alıp yıllarca kullanmıştım keyif ile. Ama artık hiçbir genç istemiyor:(

19. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Zanaatkar ve sanatkar insanlarımız...
  20. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Meşhur çarşıları ve harika el sanatları Harika baharat ve kurutulmuşlar.. Yemeniciler... Her keseye uygun ayakkabılar ve lastikler Ve muhteşem el sanatları... Dolma taşları: tencere üstüne kapak olarak konuluyor ve dolmaları daha lezzetli ve aromalı olarak...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri