TurkeyRunJuly2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the venturer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,066
Ynt: TurkeyRunJuly2011

Antep'deyiz. Anlı şanlı Gaziantep. Defalarca geldim, harika mutfağı ve berbat trafiği ile İstanbul'u aratmadı hiç.
IMG_0227FILEminimizer.jpg

Bu çocuklar beni yabancı sandı ve hemen İnglizce'ye devam ettiler. Hem okuoyrlar ve ham de çalışıyorlar. İngilizceleri de yeterli. Hayatı kazanmak böyle işte. Tam giderken Türkçe konuşmaya başladım, şaşırdılar...
IMG_0222FILEminimizer.jpg

Bu arada Haakon da ayrı koldan ilerliyor.
IMG_0234FILEminimizer.jpg

Etiketler

İkram ilgi harika. Millet adeta bizi yiyordu gözleriyle:smiley:
SDC10134FILEminimizer.jpg

Çarşının diğer taraflarını dakarnımızı doyurduktan sonra gezdim. Alınacak o kadar çok şey varki...Fakat daha güzel ülkemizin yarısını dolaşacağız ve her gittiğimiz yerde bir sürü şey ile karşılaşacağız. Sadece resimlerini çekiyoruz.
Meşhur bedestenleri
SDC10137FILEminimizer.jpg

IMG_0223FILEminimizer.jpg

IMG_0224FILEminimizer.jpg

Meşhur çarşıları ve harika el sanatları
IMG_0245FILEminimizer.jpg

SDC10140FILEminimizer.jpg

Harika baharat ve kurutulmuşlar..
SDC10139FILEminimizer.jpg

SDC10138FILEminimizer.jpg

Yemeniciler...
SDC10136FILEminimizer.jpg

Her keseye uygun ayakkabılar ve lastikler
IMG_0235FILEminimizer.jpg

Ve muhteşem el sanatları...
Dolma taşları: tencere üstüne kapak olarak konuluyor ve dolmaları daha lezzetli ve aromalı olarak pişiriyor. Ben Haakon'a çok önceden almıştım ve hediye etmiştim. Burada da görünce hemen hatırlıyor ve inceliyor. Kendisi süper dolma pişirir:thumleft:
IMG_0228FILEminimizer.jpg

Ve bu insanlarımızın harika, emek ve göz nuru dolu eserleri...
IMG_0253FILEminimizer.jpg

IMG_0247FILEminimizer.jpg

IMG_0246FILEminimizer.jpg

Nerede o eski taha kaşıklar. Ben çocukken çok kullandım bunları özellikle alıp yıllarca kullanmıştım keyif ile. Ama artık hiçbir genç istemiyor:(
IMG_0244FILEminimizer.jpg

Bu tatlı kızı uyandırmadan sevip makas almıştım:joker: Kimbilir belki de tanıdıktır:smiley:
IMG_0241FILEminimizer.jpg

Dehşet bir parça. Haakon'un da benim de çok hoşumuza gitmişti.
IMG_0251FILEminimizer.jpg

Bunlar da son fotolar...
IMG_0256FILEminimizer.jpg

IMG_0255FILEminimizer.jpg

Cuma namazını kılıp yola devam ettik. Planda arka yollardan Halfeti ve Rumkale sonra da Adıyaman Nemrut Dağı'nda konaklama vardı. Ama saat ikiyi geçiyordu bile.
Hemen toparlanıp Antep'i arkamızda bıraktık. Arka yollarda kaybolmaya başladık.

Buralarda en ekonomik ulaşım biçimi ve en havadar:smiley:
SDC10145FILEminimizer.jpg

Bu arada sıcaklık da bu:
SDC10141FILEminimizer.jpg

Ve en sonunda kaybolduk. Hedef Halfeti idi. Fakat Halfeti'ye gitmek için Fırat'ı dolaşmak gerekti. Ters tarafta idik. Ya dolaşacaktık ya da Rumkale denilen yerden Fırat Nehri üstünde motor ile Halfeti'ye gidecektik. Bunları bize kim mi anlattı? Gönüllü rehberimiz...
Onlar önde biz arkada bu Şahin'i takip ediyoruz.
SDC10144FILEminimizer.jpg

Yolda gördüğüm ilginçlikleri hemen resimliyorum.
SDC10142FILEminimizer.jpg

SDC10143FILEminimizer.jpg

Hemen ekleyeyim. Daha ilk dakikalarda misafirperverlik, ilgi-alaka ve yardımseverlikte yarışma kendini göstermeye başladı.
Durumu rehberimize izah ettik ve bizi Rumkale'ye götüreceğini söyledi. Kenidisi de oralıydı ve görmemizi istiyordu. Fakat ben ısrarla Halfeti diye tutturunca bir yol tarif etti fakat kötüydü yol ve yine kaybolmuştuk...
Bir Alevi köyü. Kocaaa köy bomboş ve hepsi Almanya'nın bir kentinde imişler. Bakkalda durduk ve soluklandık ve hemen ikramlar gelmeye başladı. Hani insan beş parasız yola çıksa inanın yolda kalmaz. Herkese çok teşekkür ediyorum tekrardan.
Köy neden boş diye sorduğumda muhtara, ''ne olacak rahmetli Erbakan bize ektirdi Şam fıstığı ağaçlarını millet de 30 yıl bekleyemedi çekip gitti'' diye siten edince kahkahalara gömüldük. Ama doğu ve güney gerçekten bomboştu. Hani o topraklara insan eksen çıkar da ekecek insan yok. Giden gelememiş birtürlü.

Köyden...Topaç gibi çocuklar. Hepsi çok tatlı ve meraklı. Sorularına cevap da cevap...
SDC10147FILEminimizer.jpg

SDC10146FILEminimizer.jpg

Köyün ismi SARILAR. Hepinize sonsuz selamlar.

Onlar da bize Rumkale ve eğer istersek oradan Halfeti'ye sandal ile gitmeyi söylediler. ''Tamam'' dedim ve topo haritayı açtım. Allahtan harita yüklüydü çoğu yer normal haritaa gözükmüyordu.
Yoldan...
SDC10150FILEminimizer.jpg

Dön dolaş birtürlü bulamıyor insan yolu. Gezi şimdi başladı dedim. Kimse yok ortalıkta. ama çok keyif alıyoruz doğrusu. İnsana her taraf aynı geliyor.
Derken rotaya giriyoruz ve yüzümde gülümseme. Aşağısı Rumkale.
SDC10148FILEminimizer.jpg

Muhteşem bir doğa. İyiki gelmişiz, iyiki kaybolmuşuz, herşeye değmiş diyoruz. Ve iniyoruz Fırat'ın kenarına.
SDC10151FILEminimizer.jpg

Büyüleyici. Yüzden fazla fotoğraf çekiyoruz. Hak verin bana bunaları temizlemek seçmek hatırlamak ve yazmak... Ama tam zamanı bu Şubat ayı:smiley:
SDC10152FILEminimizer.jpg

İnsan nereyi çekeceğini şaşırıyor.
SDC10157FILEminimizer.jpg

SDC10155FILEminimizer.jpg

SDC10154FILEminimizer.jpg

Buyrun size RUMKALE. Muhakkak gidin ve görün ve hatta bir gün de kalın derim.
SDC10153FILEminimizer.jpg

Aşağı indik ki ne görelim. Bizim gönüllü rehber (adı Çelebi) bir kayıkçı ( adı Metin) ile muhabbet ediyor. İkisine de sonsuz selamlar. Nehir kenarında soluklanıp birşeyler içip sandal ile Rumkale'ye oradan da eğer motorları yükleyebilirsek Halfeit'ye gideceğiz.
IMG_0269FILEminimizer.jpg

IMG_0268FILEminimizer.jpg

Demir atlarımızı Fırat üsütnde gezdirelim dedim fakat açıkçası cesaret edemedim. Gidecek daha çok yol vardı ve aksilik çıkarsa ki burada ne yapardık!!!

Kandil günüydü iyi hatırlıyorum. Kendimizi nehir üstünde güzelce gezdirelim dedik, Motorları kıyıda bıraktık ve bindik sandalımıza başladık gezmemize.
Kayıkçımız Metin
SDC10162FILEminimizer.jpg

Haakon ne poz vermiş ama!
SDC10161FILEminimizer.jpg

Bu da ben...
SDC10160FILEminimizer.jpg

Rumkale
SDC10193FILEminimizer.jpg

İddia o ki ilk yerleşimcileri Asurlular fakat günümüz eseri Bizans ve Ermeni yapıtı. İncillerden birinin burada yazıldığı ve kalede halâ saklı olduğu da efsaneler arasında.
Ulaşım: Gaziantep-Yavuzeli üzeri Rumkale.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,651
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR