TurkeyRunJuly2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the venturer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,066
Ynt: TurkeyRunJuly2011

Adeta bir yarımada şeklindeki arazi ucunda fırat ile komşu bu kalenin iskelesine ayak basıyorum.
IMG_0281FILEminimizer.jpg

Ve hemen büyük bir iştah ile merdivenleri tırmanıyorum.
IMG_0282FILEminimizer.jpg

Yalnız Haakon harap ve bitap. Günümüz çok yoğundu ve itiraf ediyorum çok hızlı idik. Hem onun herşeyi yapmasını hem de görmesini istiyordum. Fakat benim yaşımda değildi ve pes etti.
IMG_0284FILEminimizer.jpg

IMG_0283FILEminimizer.jpg

IMG_0285FILEminimizer.jpg

SDC10176FILEminimizer.jpg

Etiketler

Ben yola devam ederken Haakon da boş durmamış hem kendini hem de beni uzaktan çekmiş...
SDC10175FILEminimizer.jpg

IMG_0289FILEminimizer.jpg

IMG_0284FILEminimizer.jpg

IMG_0283FILEminimizer.jpg

IMG_0290FILEminimizer.jpg

Dağ taş ne varsa ben çekiyorum, Haakon da beni çekiyor.
IMG_0286FILEminimizer.jpg

SDC10169FILEminimizer.jpg

SDC10168FILEminimizer.jpg

SDC10167FILEminimizer.jpg

SDC10165FILEminimizer.jpg

Haakon artık gözükmüyor. Kayıkçı güya bizi öteki taraftan alacaktı ama Haakon arka tarafta kaldı. Mecburen kayıkla tekrar ilk noktaya gidip onu alacağız:smiley:
Ben çekimlere devam ediyorum.
SDC10192FILEminimizer.jpg

SDC10191FILEminimizer.jpg

SDC10190FILEminimizer.jpg

SDC10189FILEminimizer.jpg

SDC10187FILEminimizer.jpg

Muhteşem bir işçilik. Ve herşey düşünülmüş.
SDC10186FILEminimizer.jpg

SDC10183FILEminimizer.jpg

SDC10182FILEminimizer.jpg

SDC10171FILEminimizer.jpg

SDC10177FILEminimizer.jpg

SDC10170FILEminimizer.jpg

Sanırım Kale ile ilgili bu kadarı yeterli.

Aşağı kuzeye toplanma noktasına inip kayığa binip ilk noktadan Haakon'u alıyoruz ve köy merkezine motorların yanına çıkıyoruz.
Köy demişken, köy filan da kalmamış. Halfeyi'ye gitmedik kayık ile. Çünkü coğrafi olarak aynı ve eski eser yoktu. Sular altında kalan, hani minarisi gözüken ve gerisi su alında kalan camili yer. Bu iki yerleşim yeri Birecik Baraj suyu altında kaldılar maalesef.

Adıyaman Besni yeni varış noktamız ve yavaşa yavaş hava kararmaya başlayacak ve bizim daha yaklaşık 200km ve belki de daha fazla ve bilmediğimiz bir yol var.
Yol üsütnde pekçok Bizans eseri görüyoruz. Köylüler gözleri gibi koruyorlar.
Çok hoşuma giden bir eser. Sanırım çeşme- sarnıç ya da bir lahit.
SDC10196FILEminimizer.jpg

Maalesef Adıyaman'a giderken hava kararmaya başladığı için resim çekmedim. Ve tam hava kararmak üzere iken şehir merkezine girdik. Benzincide durduk yan ayağı açtım ve motoran kalktım fakat motor daha fazla açı ile yatmıştı sola doğru. haakon da fark etti ve baktık ama bişey göremedik.
Sonra Nemrut Dağ yoluna girdik. Hava karardığında biz Nemrut eteklerinde kalacak yer arıyorduk. Karadut köyü çıkışı dağa devam ederken biri önümüze atladı ve pansiyonu olduğunu söyledi. Neyse kabul ettik ve motorları park ettik. Bizden sonra bir turist kafilesi daha geldi. Uluslararası bir pansiyon haline geldi adeta.

O gece ve yer ile ilgili hatırladığım tek şey çok ama çok rüzgarlı olması idi. Duşa girdim, çamaşır makinesini kullandım ve çamaşırlar yarım saatte kurudular. Haakon çadır kuracağını söylemişti. Rüzgarda tam yarım saatte kurdu otağını ama ben kendime kalacak yer bulmuştum bile. Zaten onuncu gün oluyordu ve sadece iki kere kurmuştum çadırı.
Bu dükkan da pansiyona aitti ve ben satılık halılar üstünde çekyatta içeride odada uyumuştum. Çok da rahattı.
SDC10011800x600.jpg

Dışarıdan pansiyon da bu. Tavsiye ederim.
SDC10007800x600.jpg

Ertesi sabah çok erkenden saat 3 buçuk gibi güneşin doğuşunu izlemek için gelen minibüse doluştum yabancılar ile ve minibüs bizi dağ girişine kadar çıkardı.
Dağ çok kalabalıktı. Ve güneş daha doğmamıştı. Haakon uyumak istediğini söylemişti geceden ve bana katılmadı.
Bu vatandaşlar klip çekiyorlardı. Sanırım yerel mahalli biri ve TV için çekiyor Kürtçe klibi. Çok komikti ama. Adam sadece ağzını oynatıyor teyp evet teyp çalıyor boğuk bir şekilde birileri de kameraya alıyor sanki yıl 1970...
SDC10217800x600.jpg

Karşınızda Komagene Krallığı eserleri
SDC10211800x600.jpg

SDC10212800x600.jpg

SDC10213800x600.jpg

SDC10214800x600.jpg

SDC10215800x600.jpg

SDC10216800x600.jpg

Bu heykeller binlerce yıl güneşin doğuşuna şahitlik ettiler burada.

Pansiyona geri geldim ve bütün gece bizimle olan kedi karşıladı beni tekrardan
SDC10001800x600.jpg

SDC10002800x600.jpg

Sabah saat çok erkendi daha ve yapacak bişey yoktu. Matımı ve uyku tulumumu alıp çimenler üstüne kıvrılıp 2 saat kadar uyudum. Haakon uyandırmıştı beni.
Muhteşem bir veda kahvaltısı bizi bekliyordu.
SDC10003800x600.jpg

KARADUT PANSİYON çalışanlarına ve köylülere selamlar sevgiler. Göz yaşartan ve insanı etkileyen bir vedadan sonra Menzil köyü kenarından Atatürk Barajı kıyısından feribota binip Bucak, Siverek ve urfa merkeze varış, gezi ve Mardin bugünkü planımızdı. Yine uzun bir yol, git git bitmiyor ama insan bir saatten sonra yoldan çıkıyor ve daha daha diyor.

Baraj kıyısından feribota biniş ve Urfa il sınırına az kaldı artık.
SDC10020800x600.jpg

Bomboş yollar ve köyler geçe geçe Urfa merkeze varıyoruz.
Burada Hz. Eyyup A.S. mezarı ve Hz. İbrahim Camii gezilecek başlıca yerler. Bir not: Adıyaman ve Urfa gerçekten çok büyük iki şehir. Büyükşehirlerden hiç bir farkı yok.

Urfa'da müthişşş sıcak bir hava bizi karşıladı çok güzel bir kent ve yine kalabalık trafik. Özellikle kent merkezi; müzeler, camiler etrafı karınca yuvası gibi. Park sorunu var ikkat edin ve motosikletleri yalnız buırakmayın özellikle çocuklar çok meraklılar ve dikkatli olun hepsi binmek istiyor.:silent:
İlk iş olarak Hz. Eyyup A.S.'ın Camii ve türbesini ziyaret ettik. Gitmişken patlıcanlısını da deneyin. Bayılacaksınız. Sıcak havada biraz daha hafif ciğer de olabilir.

Fotoğraflar gelsin artık:
SDC10025FILEminimizer.jpg

İngilizcesini de her ihtimale karşı koyalım:
SDC10024FILEminimizer.jpg

Kuyu
SDC10029FILEminimizer.jpg

SDC10028FILEminimizer.jpg

Eyyup A.S.'ın türbesi
SDC10026FILEminimizer.jpg

Adına yapılan Camii
SDC10022FILEminimizer.jpg

Ve bu aslanlar da benim motoru biz gezinirken kollayan bekçiler...
Hepsi birşeyler satmaya çalışıyor. Çantam kolye ve sürmeler ile dolmuştu ama hepsi haketti bu alışverişi.
SDC10021FILEminimizer.jpg

Oradan aşağı inip sluğu Hz. İbrahim'in mekanında aldık. Aman ne kalabalık. Motorları polisler ile konuşup kaldırıma çıkarmak zorunda kaldık. Haakon yürüyemeyeceğini söylemişti ve motorların yanında gölgelenip meraklılar ile sohbete çoktan başlamıştı bile...:smiley:

Benim yan ayak ne kadar da açılıyor ama ilk fırsatta bakacağım. Sıkıntı yok şimdilik.
SDC10055FILEminimizer.jpg

Panoramik Baıklıgöl ve Camii etrafı
SDC10053FILEminimizer.jpg

SDC10052FILEminimizer.jpg

Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yerde bir mescit var
SDC10045FILEminimizer.jpg

SDC10046FILEminimizer.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,651
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR