Yedigöller'e Gidecek Olan?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan napuhte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,617

napuhte

Yeni Üye
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Yer
Istanbul
Merhaba,

Yedigöllere kampa gitmeyi planlıyoruz ama araç yok, gidecek olan ve aracında 2 kişi için yer bulunan biri olabilir mi acaba diye sorayım dedim.
 

Etiketler
Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

Taksi ile gitmeye karar verdik, 100 TL civarında tutuyormuş sanırım. Taksiye ortak olmak isteyen var mı?
 

Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

Merhabalar, ben de aynı durumdayım. Muhtemelen tek kişiyim. Kurban bayramında 2.gün gitmeyi düşünüyorum siz ne zaman düşünüyosunuz gitmeyi. Ve taksi 100 tl demişsiniz nereden 100 tl ?
 

Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

Yarın (20 Ağustos) gitmeyi düşünüyorum :smiley: Araştırdığım kadarıyla daha önce gidenler 100 TL ödemiş, taksi durağından fiyat almadım.
 

Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

arkadaşlar bende eylülün 27 sinde gitmeyi düşünüyorum. daha önce haziran ayında mengen yolu üzerinden gittim yollar baya bozuktu. bolu merkez içinden giden yok nasıl bilen varmı. yapım çalışması vardı bitmişmidir. ?
 



Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

hocam izlenimlerinizi paylaşırsanız bizimde 3 hafta sonra için öyle bir planımız var ama kamp olanakları vs. nasıldı ona göre kendimizi hazırlarız
 

Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

5 günlük kamptan bugün döndük.

Bölgede çalışma olduğu için Turkcell baz istasyonunun jeneratörüne sabah akşam mazot konuluyor, söylediklerine göre yaklaşık 2 ay daha Turkcell çekmeye devam edecekmiş. Diğer operatörler çekmiyor.

Mengel yolu Dirgine'ye kadar fena değil, sonra gerçekten çok kötü. Düzce tarafından gelen yolun daha iyi olduğunu söylüyorlar. Bolu yolu aslında kapalı değil ama taş döşeme çalışmaları, menfez kazıları vs. olduğu zaman geçemezsiniz. Bu yolu kullanmayın.

Bolu'dan Mengen'e dolmuşlar (7 TL) var. Mengen'den Yedigöller'e gitmek için Mustafa abiyi arayabilirsiniz; 05079338893. 120 TL karşılığında götürüyor.

Yedigöller civarında yiyecek, sigara vs. yok. O yüzden tedarikli gitmeniz gerekiyor. Yakacak odun götürebilirsiniz ya da erken gidip yakacağınızı yukarı bölgelerden (şelale/gülen kayalar taraflarında var) toplayabilirsiniz, genelde kayın ağaçları var, çok kaliteli odun bulabileceğinizi zannetmiyorum, ateş yakarken nadir bulunan çamların kozalaklarından faydalanabilirsiniz.

Tuvalet, mescit var. Duş yok.

Neredeyse görebileceğiniz her ağacın üzerinde isim yazılı. Liseden sonra olgunlaşmaya fırsat bulamamış sanırım insanlar. Ayrıca orada bile sağa sola şişe/çöp atabilmek afedersiniz sağlam öküz olmayı gerektirir. Sigara izmaritleri vs. den bahsetmiyorum.

Bazı çeşmelerin gideri direkt olarak göle bağlı, buralarda deterjan kullanmak önce insafsızlık sonra haliyle yasak.

Yeterince su olmadığından dolayı elektrik üretilemiyormuş. Gece tamamen karanlık.

Sincap, kertenkele ve siyah yılan (evlerin bölgedesinde) haricinde hayvana denk gelmedik. Bölge güvenli, yukarı bölgelerde çalışma olduğu için hayvanlar uzak duruyor zaten.

2 tane seyir terası var. Üstte olanın (kamp alanına yaklaşık 6 km uzaklıkta) manzarası inanılmaz. Ama üstte olanı bulabilmek için sanırım bir bilene ihtiyacınız var, girişi biraz saklı kalmış. Taş döşendiği için yaklaşık 4-5 km'yi yürüyerek çıkmak durumundasınız.

Çadır ücreti 15 TL.

Girişte sağ tarafta piknik alanı bulunuyor. Bu alanda uzun süreli çadır kurmanıza izin verilmiyor, sol taraftaki kamp alanı çok curcunalı gelirse konuşup uygun bir yere geçebilirsiniz. Ateş yakmak için ocaklar var, varillerde vs. de ateş yakılabiliyor.

Çalışanlar, görevliler, çevre köylerden gelen insanlar gerçekten çok iyi. Mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Haftasonları özellikle çevre köylerden gelenler piknik alanını dolduruyor, kalabalıktan hoşlanmıyorsanız hafta içi gitmenizi tavsiye ederim. Kalanlar genelde ~2-3 gün kalıyor. Mesela pazartesi günü dağınık 5-6 çadır vardı, gece hayli sessiz ve boştu.

Aklıma gelenler bunlar. Yedigöller'in görüntüsü gerçekten inanılmaz güzel, ormanı biraz boş geldi, belki dik olmasından kaynaklı, hoşuma gitmedi... İskelelerde göl ve ormanı geniş ekran izlemek süper. Bu açıdan sanırım en güzel görüntü; sağ taraftaki piknik alanının sonunda, gölün hemen kenarındaki masanın...
 

Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

Verdiğiniz kapsamlı bilgil için teşekkürler. Bir kaç foto ile daha da üzel olabilirdi :smiley:
Yedigöllerin sonbaharda bir başka güzel olduğu söylenyor. Hiç deneyen oldu mu acaba?
 

Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

EVET BEN GİTTİM SONBAHARDA GERÇEKTEN BAŞKA GÜZEL, YAPRAKLAR SARARIP DÖKÜLÜRKEN BAZI YAPRAKLAR KIRMIZMSI DURUYOR, YALNIZ GECE BİRAZ SOĞUK OLUYOR, BÜYÜZDEN GECE İÇİN MUHAKKAK YANINIZA KAZAK ALIN, GÜNDÜZ HAVANIN SICAĞINA ALDANMAYIN SAKIN,
 

Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

Yedigöller fotoğrafla/vidyoyla fikir edinilebilecek bir yer değil aslında... Seyir terasının manzarasını ve büyük gölü (o iskeleden canlı canlı görmek çok ayrı) aşağıdaki videodan görebilirsiniz;

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GD5dpve3Mjk[/youtube]
 




Ynt: Yedigöller'e Gidecek Olan?

28.11.2013 saat 10:30 Yedigöller yolu ??? :mad:

DSCF4218


DSCF4220
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,495
Mesajlar
1,518,831
Kayıtlı Üye Sayımız
172,157
Kaydolan Son Üyemiz
Hkndm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst