Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 217,831

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Rıfat bey , teşekkurler
Salih bey , teşekkürler.
Begenilerinizi bildiren övgü dolu sözlerinizden büyük degerde mutluluk duyuyor ve yüzümü kara çıkarmadığım kanısına vararak da "Ooh çok şükür " rahatlığına kapılıyorum. Sagolunuz dostlar , saygı ve sevgilerımle.
Selamlar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Gezenbilir gitti, geldi, açıldı, kapandı derken bu güzel haberi kaçırmışım.. Cumartesi gecesi ancak ucundan kıyısından görebildim. Tam kutlama mesajı yazayım derken forum yine kapandı.

Söylenebilecek o kadar çok şey var ki, satırlarca iltifat yazabilirim. Ancak tek bir şey söylemek, daha doğrusu bir itirafta bulunmak istiyorum;


Ben karavanı yapım aşamasında iken görmüş olanlardanım. Projenin büyüklüğü karşısında saygıyla eğiliyorum.. Yapım aşamasında iken de beğenmiştim. Gözüme herhangi bir olumsuzluk takılmamıştı. Mehmet ağabey'in titiz işçiliğine ve pratik zekasına, yaratıcılığına çok güveniyordum. Bu nedenle "bu karavan tamamlandığında çok sansasyon yaratacak" demiştim.


Ama bilirsiniz biz Türklerin bir huyu vardır. Her şeyi yerli yerinde usulünce yaparız yaparız da son aşamada illa bir yerine kuş kondururuz. Sonuçta bu da amatörce bir uğraştı. Amatörce bu işle ilgilenen birinden profesyonel firmaların görgü, bilgi ve becerisini bekleyemeyiz. İşte bunu itiraf ediyorum ki, son aşamada falso birşeyler olur mutlaka diyordum. Bunu da garipsemeyecektim açıkçası. Malum, karavan imalatçısıyım diye geçinen ucuz malzeme ile heyula kapalı kamyon kasası gibi karavan yapan firmalar var. "Acaba son aşamalarda detaylara fazla özen gösterilmez de öyle bir şey çıkar mı?" endişesi hep vardı içimde.


Fotoğraflara bakıyorum, bakıyorum, bakıyorum ve göze batan bir falso göremiyorum. Pencere ve kapıların orjinal malzeme kullanılmadan bu kadar ince işçilikli ve estetik görünebileceğini düşünemezdim. Arkadan görünüşü de gerçekten güzel. Haydi belki biraz alkovan yüksek olmuş diyeyim de iyice yağcılık yaptığım sanılmasın. Ama onun da kullanım açısından ferahlığı tartışılmaz. O alkovanı düzgün oturtabilmek için eşi hanımefendi ile ne kadar ter döktüklerini biliyorum.


Şu anda çıplak görüyorsunuz dostlar, bir de bu aracın uygun renklerde estetik şeritlerle, giydirme ile süslendiğini düşünün!.. İçeride Mehmet abi'nin bu titizlikle mobilyalarda yaratacağı harikaları düşünün..


"Eser" demiştim başta da.. Hepimizin yüzünü güldürdün. Eserinle sen çok yaşa emi büyük usta!.. Tekerin düz bassın, keyifli, mutlu gezilerin olsun.


Ne kadar övünsen hakkındır. Biz seninle gurur duyuyoruz...
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Cem kardeşim
Öylesine övgülerle bezemişsin ki begenilerini , ne diyecegimi şaşırdım . Aklıma geliyor dönüp resimlere tekrar bakıyorum, "acaba resimlerdemi çok güzel görunuyor " kuşkusuna kapılıp acaba yazılanları hakedebilmişligimin şuphesine kapıldıgım zaman lar oluyor. Bazen de methiyeler karşısında ezildigimi bile hissediyorum. Ufak da olsa bir teselli yanınıda keşfettim yazdıklarında. Bence de öyle . Hani şu alkovan. Bütününe bakıldıgında alkovanın estetik görünürlügünde bir abartının aldugunu yazmış olman benimde kuşkusuna kapıldıgım uyumsuzlugu destekliyor. Fark ettigimde , kullanılabilirlik avantajı ile estetik görünümü arasında bocalarken daha önceki uyguladıgım yuksekligi ancak 5 cm daha keserek işlevselligini haksızlık da olsa ön seçimim olarak degerlendirdim. Bu abartıdan aslında hiç rahatsız olmadıgımı söyleyemem Sanırım Cavit hocam da bunu kibar bir şekilde dile getirmişti . Önce gezebilmek ve yollarda olmak istiyorum. Belki bir gün cok rahatsız olursam bunun yanında iştahım da olursa ön kaküllerinden birarz tıraşlayabilirim. Galiba. :D
Teşekkürler Cem kardeşim.
Tşekkürler sn. Msceylan.
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

gezmen' Alıntı:
Araç "Mercedes", yaşam bölümü de "Mercedes" olmuş. İyi birşeyler ortaya çıkacağını biliyorduk ama denildiği ölçüde de varmış hani. ;) Alkovenin ferah olacağını buradan görebiliyorum. Bu ferahlığı önemsiyorum; eşim, yalnızca bu nedenle alkovenli araca karşı. Sanırım 1 m.ye yakın yatak ve tavan arası. Alkovenin öne doğru çok çıkıntılı olmamasını da beğendim. Teknik konular beni biraz aşar Mehmet Bey, benden bu kadar.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Hani şu alkovan. Bütününe bakıldıgında alkovanın estetik görünürlügünde bir abartının aldugunu yazmış olman benimde kuşkusuna kapıldıgım uyumsuzlugu destekliyor. Fark ettigimde , kullanılabilirlik avantajı ile estetik görünümü arasında bocalarken daha önceki uyguladıgım yuksekligi ancak 5 cm daha keserek işlevselligini haksızlık da olsa ön seçimim olarak degerlendirdim. Bu abartıdan aslında hiç rahatsız olmadıgımı söyleyemem Sanırım Cavit hocam da bunu kibar bir şekilde dile getirmişti . Önce gezebilmek ve yollarda olmak istiyorum. Belki bir gün cok rahatsız olursam bunun yanında iştahım da olursa ön kaküllerinden birarz tıraşlayabilirim. Galiba. :D

Yazacaklarım, Mehmet Bey'i kırmaz diye umuyorum. Mükemmelliyetçi yaklaşımınız, çok irdelemenize neden oluyor bence; haksızsam lütfen söyleyin. Siz, işlevsellik ve estetiği bir araya getirip çok güzel bir sonuç elde ettiniz.

Yukarıdaki satırlarda da görülüyor, alkoven benim için sorun değil ama eşim şiddetle karşı. (Dar alanlarla ilgili sıkıntısı var!) İnanın hiçbir şeyi ima bile etmek istemedim.

Sizin de söylediğiniz gibi, olan eksiklikleri (eksikler bitmez! ;D ) kabaca tamamlayıp yollara düşmek; önemli olan bu, gerisi boş...

Şunu gözden kaçırmamakta yarar var derim; bu sizin ilk üretiminiz. Buna karşın, yaptıklarınız, herkesin şapka çıkarmasına neden oldu. Boşverin Mehmet Bey; "bundan iyisi, Şam'da kayısı!.." ;) :smiley:

Selamlar
Cavid Sezen
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Mehmet hocam,


Eserinizi günyüzüne çıkardığınız an, yüzünüzdeki tebessüm herşeye değer ... Cem'in de dediği gibi böyle bir şey beklemiyordum açıkçası, emeğinizi kutluyorum.


Bütüne bakıldığında alkovan kısmı evet göreceli olarak biraz büyük olmuş, yaşam ferahlığı / estetik kaygısı arasında gidip geldiğiniz
bir konu biliyorum, denge anlamında, aerodinamik anlamda bir sorun yaratmayacaksa kafanıza takmayın derim.


Eserinizle övünün, nazar, negatif enerji ne derseniz deyin uzak olsun sizlerden ...


Saygıyla
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Hiç kızmadım Cavit hocam. Yine de ben yazdıklarınızı yüceltici buluyorum aksine. Ne incelik ; "mükemmeliyetcilik " derken farkındayım aslında. hocam bilirsiniz bu yaşlarda bir sürü birikiminizi illede bir yerlere sıgdırmaya ugraşınca işin ucu "kıl-tüy "meselesine kadar dayanıyor . ;D Kurtulunabilir mi ? . Bilemiyorum. Herhalde biraz ugraşmak gerekecek.
Bazen ifade etmek istediklerimi yanlış ve eksik anlaşılmaması için abartıp , belkide duygularımın önüne kapılıp sündürdügüm de oluyor elimde olmadan.
İşte , yine oldu olanlar . Azıcık anlatayım.
Çoluğu çocugu ve de kabı kacağı , hatta çulu çuvalı bir yanlarına örükleyip iki teker yıldızmakinenin üzerine keyifle hep beraber tüneyip de arkamızdan uzayan beyaz kör dumanı savurttura-savurttura koptuğumuz gunlerde bile hayalını kurardım hep . Bir karavanım olmalıydı şimdi. Şööööle , , , up-uzun. Hem de tavuzkuşunun ibigi gibi alkovanlı olmalı. Alabilip sahip olabilmek bol gelen bir pilan olduğu hiç aklımdan çıkmasa da "belki bir gün kendim yapabilirim " ümidimi göçürtemedim gönlümden . Çoluk çocuk kım bilir ne kadar mutlu olurduk . Belki de şu cigerimi söken ev kirasından da kurtuluverirdim. Malum, 657 ile kıstırılmışsınız. Belki kendimize ayırabilecek üç-beş kuruşumuz daha cebimize kalabilecekti . Bilemessiniz bu karavan daha ne dertlerimize çareler bulabilecekti.
Efil-efil hayallere gömulmüş gönlümüz , düşleri beynimize çentmiş dilim dilim. Şimdi bu kadar geçen zaman bazı düşlerin hükmünü yok etmiş olsa bile , elimize bir firsat geçti ya, kim vazgeçer tavuz kuşunun ibiğinden . İşte up-uzun boyu , işte seyirlik pencereler, bu da alkovanı . Orada tepede yatmadan önce iki satır da ağdalı bir aşk romanı okumak kim bilir ne büyük bir zevk olurdu . O krokiler çizdiğim günlerde , masanın altına girip elime eski bir gazete kagıdı , kaykılıp okuyor gibi yapıp da aslında boyumuza göre , en askari kaç santimi kurtarır hesaplamalarını yapardım. O yıllarda böyle kazınmış hayalimizdeki karavan. Şimdi belki alkovanımız sadece bize depo görevi yapacak . Kaldık ikimiz . Herkesin (çocuklar) kendı ailesi oldu , bizimle zaman geçirmeye pek de gönüllü sayılmazlar. Eger kurdugum düşlerin etkisinden kurtulabilmiş olsaydım ; Oguz beyin karavanı gibi , tam ismini bimesem de semi-entegre diye anılan sistemi yapardım. Oldu olan artık, "yanlış" dan kurtulmak için "kader" in ardına saklanmak istemem. Dediginiz gibi hocam bu ilk , seri üretimi sormuştunuz , , , Yapmayın be hocam :D zaman opsiyon tanımıyor. Bunu çok tuttum;"Önü mercedes , arkası da" Hocam beni oraya koydun ya ;Çok sagol
Oguz bey kardeşim ,
Yaptıklarımı " eser" kavramı ile degerlendirmiş olmanız benım için onur verici. Begenmiş olmanızı da , tecrübenin ve bilginin destegi olarak kabul ediyorum. Fikrinizi de belirtmiş olmanızı , samimiyetinizin ifadesi olduguna inanıyorum. Çok teşekkür ederim. Aracın dengesi yonünde önce daha tedbirli olmamı ilave olarak da çift teker destegini lehime kullanmaya çalışacagım. Evet , ayrodinamik açıdan ya karşımdan gelen hava akımını zorlamayacagım , yada 100 gr mazotu ilave etmek zorunda kalacagım. Artık yorgan kısa geliyor , ayakları korumak gerekiyor. Ya da " kısmet" demeli belkide :D
Saglıklı yaşam dilerim. Selamlar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

mehmet_mtrs' Alıntı:
İşte , yine oldu olanlar . Azıcık anlatayım.
Çoluğu çocugu ve de kabı kacağı , hatta çulu çuvalı bir yanlarına örükleyip iki teker yıldızmakinenin üzerine keyifle hep beraber tüneyip de arkamızdan uzayan beyaz kör dumanı savurttura-savurttura koptuğumuz gunlerde bile hayalını kurardım hep . Bir karavanım olmalıydı şimdi. Şööööle , , , up-uzun. Hem de tavuzkuşunun ibigi gibi alkovanlı olmalı. Alabilip sahip olabilmek bol gelen bir pilan olduğu hiç aklımdan çıkmasa da "belki bir gün kendim yapabilirim " ümidimi göçürtemedim gönlümden . Çoluk çocuk kım bilir ne kadar mutlu olurduk . Belki de şu cigerimi söken ev kirasından da kurtuluverirdim. Malum, 657 ile kıstırılmışsınız. Belki kendimize ayırabilecek üç-beş kuruşumuz daha cebimize kalabilecekti . Bilemessiniz bu karavan daha ne dertlerimize çareler bulabilecekti.
Efil-efil hayallere gömulmüş gönlümüz , düşleri beynimize çentmiş dilim dilim. Şimdi bu kadar geçen zaman bazı düşlerin hükmünü yok etmiş olsa bile , elimize bir firsat geçti ya, kim vazgeçer tavuz kuşunun ibiğinden . İşte up-uzun boyu , işte seyirlik pencereler, bu da alkovanı . Orada tepede yatmadan önce iki satır da ağdalı bir aşk romanı okumak kim bilir ne büyük bir zevk olurdu . O krokiler çizdiğim günlerde , masanın altına girip elime eski bir gazete kagıdı , kaykılıp okuyor gibi yapıp da aslında boyumuza göre , en askari kaç santimi kurtarır hesaplamalarını yapardım. O yıllarda böyle kazınmış hayalimizdeki karavan. Şimdi belki alkovanımız sadece bize depo görevi yapacak . Kaldık ikimiz . Herkesin (çocuklar) kendı ailesi oldu , bizimle zaman geçirmeye pek de gönüllü sayılmazlar. Eger kurdugum düşlerin etkisinden kurtulabilmiş olsaydım ; Oguz beyin karavanı gibi , tam ismini bimesem de semi-entegre diye anılan sistemi yapardım. Oldu olan artık, "yanlış" dan kurtulmak için "kader" in ardına saklanmak istemem. Dediginiz gibi hocam bu ilk , seri üretimi sormuştunuz , , , Yapmayın be hocam :D zaman opsiyon tanımıyor. Bunu çok tuttum;"Önü mercedes , arkası da"

Bu satırları, hangi x paraya satın alınan motorkaravan yazdırabilirdi?.. O Hymer'ların hiçbirinde "ben yaptım" yazmıyor... ;)

Sağlık ve güzel geziler dileklerimle. :smiley:

Selamlar
Cavid Sezen
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı gelmedi mi hala? Önü de arkası da Mercedes karavan garajdan çıktı ama hala o güzelliğin yollara koyulduğunu göremedik ;) Hafta sonu çay keyfi için de olsa, şöyle yakın bir yerlere doğru günübirlik bir gezinti? Maksat karavanın ayağını yollara alıştırmak :D

Haydi, yollara... yollara...
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Başını yastığa koyup yaptıklarını ,yapacaklarını düşünüp uyumak dinlenmenin en hası oluyor.
Mehmet bey sağlığın, mutluluğun ve güzel hayellerinle yaşamak daim olsun.
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Yağmur yagıyor. Dar gelıyordu ,sıkış-tepisti ama en azından garaj içinde tepemize yagmuyordu. :D Desem de , aslında tembellik hoşuma gitti , bayağı da özlemişim zaten. Huylu huyundan vazgecmez, diyeceksiniz ama, şu aralar lazım olan aksesuarlar ve yenılenmesi gerekenler ile koşuşturuyorum. Üç yıldır meger İzmir de ne kadar çok değişiklikler olmuş . Kendı memleketimde kaybolup , yol sokak sorar oldum . :D Olsun, yine de iyi geliyor. Aynalarımdan biri kırık digeri de soluk oldugu için oldugu için yenilerini sipariş verdim. Bilenler bilir bu araçların parça giderini. Halıme acıdılar iki taksit bile yaptılar, kartım bile yokken. Tam işe başlıyordum ki ; al bir yagış geçişi daha . Artık içinde Çalışacagım .
Bekir kardeş , şimdilik kapı önunde de olsa çay corba zevkini tatdık eşimle. Motoru da çalıştırınca da oturuyoruz ön koltuklara , bir geziyoruz - bir geziyoruz (kafamızın içinde) de-me gitsin. ;D Buna da şükür .Yollara mı ? Sanki cok yaklaştıgımızı hissediyoruz. Çok sagol.
Nıhat bey , ne güzel tasfir etmişsiniz yaşadıklarımızı . İnanıyorum temennilerınızin de çok içten olduguna. teşekkur ederim.
Selamlarımla.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Seyfettin bey.
Nihat hocama yolladığım içten teşekkürümden bir tane daha vardı.
Onu da size yolluyorum . sagolunuz
Selamlar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

mehmet_mtrs' Alıntı:
Bekir kardeş , şimdilik kapı önunde de olsa çay corba zevkini tatdık eşimle. Motoru da çalıştırınca da oturuyoruz ön koltuklara , bir geziyoruz - bir geziyoruz (kafamızın içinde) de-me gitsin. ;D Buna da şükür .Yollara mı ? Sanki cok yaklaştıgımızı hissediyoruz. Çok sagol.

Aracın trafiğe çıkmasına engel olacak bir durum yoksa (en son gördüğüm fotolarda stop lambaları filan yoktu mesela) bence yakın yerlere doğru ısınma turu atmak için beklemeyin. Malum, hayallerinizi ertelememek hep söylenip duruyor bu forumda.
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

TA2RX' Alıntı:
Aracın trafiğe çıkmasına engel olacak bir durum yoksa (en son gördüğüm fotolarda stop lambaları filan yoktu mesela) bence yakın yerlere doğru ısınma turu atmak için beklemeyin. Malum, hayallerinizi ertelememek hep söylenip duruyor bu forumda.

TA2RX
Trafiğe çıkabilmek için Yeni ruhsat gerekir,herhalde.Bu hali ile yakalandığın da Mehmet beyin gereksiz
masrafa gireceği kesin.Aman DİKKAT !
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst