Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,462
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Sn.Mayıstosböce,
1 ve 2 nolu resimleri görünce gençlik yıllarımı hatırlattınız,anılarım canlandı. İstanbul'un mutena semtlerinde çalıştırırdı
İETT bu zarif otobüsleri arka kapıdan binince hemen sağda biletçinin oturduğu platformu vardı.Gideceğiniz semte göre biletin üzerine çentik atar kaleminin arkasındaki lastikle bileti bloktan ayırır verirdi. Bu otobüslere bindiğimde oturacak yer olsa bile mutlaka arkadaki motor üstü platformunda otururdum,aksi bir bietçiyse mutlaka inmem için
ısrar ederdi.Bu arada unutmadan İETT varoşlarada SKODA otobüsleri ile hizmet verirdi. Umarım birgün bu otobüslerden birine sahip olursunuz.
Hoşçakalın.
 

Etiketler
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

mrb. oguz bey karavanınızı davetiniz üzerine bizzat gittim yerinde gördüm ve inceledim benim düşüncelerimle ve projelerimle %70 lik kısmı uyuşuyo bazı gözüme çarpan yerleri ve fikirlerimide ustanızla paylaştım zaman zaman hak verdigi yanlarda oldu banada ilginç bazı fikirlerde bulundu ben ustalıgını ve işçiligini begendim ustamızın zamanla daha iyi konuma geleblicegini düşünüyorum özelikle bi ekip çalışmasına ihtiyaç oldugunu gördüm ama ustamızında maşallahı var gayet ince ve güzel bi işçilik yapıyo ben araca da dikat ettim ducatolara bakarak çok temiz bi araç olarak gördüm sizle tanışma fırsatımız olmadı ama işallah tanışırız cumartesi günüde kızılcahamama kamp yapmaya giderken ustanıza ugrayıp kendi karavanımı göstermeyide düşünüyorum oda merak etti zaten bide benim yaptıgım işçilige bakalım ne not vercek :smiley:sizlede orda bulunursanız tanışmak isterim bu arada bende karavanımın eski ve yeni halini fotograflarıyla göstericem ki bu işin ne zenginlike nede fakirlikle alakalı bişey olmadıgını tüm doga ve özgürlügü seven arkadaşlara bi örnek olsun diye yayınlıcam işçiligi ve maliyetini görmelerini istiyorumki onlarında hayaleri gerçek olsun :smiley: herkeze iyi günler
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

yaa westfalia yı unuttum ve korktum sonuçta oda bus ..'kimki westfalia sevmez,o bizden değildir'der çiçek çocuklar..
[attachment=1]
buda yeni nesil ama daha doğmamış(sitesine girerseniz intro sunu çok beğeneceksiniz,hatta arkadaşlar ilham bile verebilir.[attachment=2]
http://www.verdier.ca/
[attachment=2]

2


187189516 5b3d48feda o
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

merhaba modelinii güzel seçmişsiniz ben yarı profosyenel yapımcı olduğum için bitmişini hayal edebiliyorum.alkovan çok rüzgar alacak seyir esnasındarahatsız olabilirsiniz genede tasarım güzel üst kaplamayı size tavsiyem polyester olarak kaplayın,oaşamaya gelince yardımı olabilirim.genede güzzel bir çalışma tebrik ederim iyi günler görüşmek üzere.
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Bütün alkovanların algığı rüzgar kadar elbette rüzgar alacak.Daha düşük tutulsaydı alkoven kapasitesi istenilen ihtiyaca cevap vermeyecekti.Yukarıda 140x190 cm.lik uzunlamasına bir alkoven oluşturuldu.Yükseklik de ihtiyaca göre aerodinamik kuralları fazlaca ihlal etmeyecek şekilde düzenlendi.Aracın üzeri çıkan kendi sacı +ilave sac kaplandı.Fiber için kalıp vs.gibi teferruatı düşündüğümüzde sac konusunda fazla tereddüt etmedik.Fiber de iyi bazı yönleriyle avantajlı idi.Fakat sac kaplama konusunda tereddüt etmedik.Fibere nazaran elbette ağırlık ve korozyona mağruz kalma durumu dezavantaj.Fakat korozyona karşı pütür ,kuvvetli eklenti ve sızdırmazlık mastikleriyle durumu sağlıklı bir yapıda tutacağımıza inanıyırum.Atölyesinde titiz ve özverili teferruatçı yaklaşımla çaba gösteren semih usta bu konudabir eksikliğğe mahal vermeden çalışıyor.Fikir teatisi ışığında ve yapım aşamalarındaki ihtiyaca göre göze çarpan kısımlar mümkün mertebe ele alınıyor.Ayrıca sizler gibi karavan konusunda fikir beyan eden değerli
arkadaşların da fikirlerine saygı duyularak gerekli değerlendirmeler yapılıyor.Teşekkürler . OĞUZ
 



Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

merhaba bülent bey,
klasik mercedes otobüsler harika, hele konsept vw ise muhteşem.
bende bu resimler ile birden çocukluğuma döndüm. yıllardan sonra bu gün bile, karavan denince zihnimde canlanan ilk resim; 70 li yıllarda ilk versiyon vw minibüslerle yurdumuza gelen turistlerdir. genelde sarı yada turuncu olan bu vw ler, çiçek resimleri ve 'peace' yazıları ile bezenmişti. oyıllarda halkımız tarafından bitli turist olarak nitelendirilen bu özgür ruhlu çiçek çocuklara çok özenmişimdir.
daha az imkanı olan turistler; 60 lı modellerde cıtroen döşova ile, oda olmazsa sadece bir sırt çantası, şort, tshirt ve sandaletlerle gelirdi.
artık böyle bir turist kavramı kalmadı. oyıllarda eldeki imkanlar az ama mutluluk daha çoktu.
yaşattığınız nostalji için ayrıca teşekkürler.
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

merhaba DM,
foruma hoş geldiniz, kendinizi tanıtır, yaptığınız çalışmalar ile ilgili bilgi verebilirseniz, daha detaylı fikir alışverişinde bulunabileceğimizi sanıyorum.
görüşmek üzere.
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

merhaba impesa bende sizler gibi mobil ve çekme karavan meraklısıyım.yurtdışına motokaravan yedek parça imalatı yapan bir firmada uzun zaman çalıştım.şimdi kendime ve pbilgilerimi sizlerle paylaşmak için bu sitedeyimiyasaya sürmek üzere maliyeti düşük 3.10 cm çekme karavan yapmaya çalışıyorum.kilo 750 yi geçmemesi için uğraşıyorum.madi olarak 6000 7000 ytly çıkarmayı düşünüyorum.bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşmak için bu sitedeyim.izmirden yazıyorum.
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

DM karavan piyasasına renk,ahenk,güzellik ve ekonomi katacak her atılımı tebrikle,takdirle karşılıyorum.Hadi güzel karavanlarla piyasaya renk ve ahenk katanlardan olun da alkışlayalım.Başarılar.
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

merhaba DM,
çalışmalarınızda başarılar dilerim, umarım , bünyesinde ekonomi ve kaliteyi bir arada bulunduran modeller üreterek, karavan dünyasına katkıda bulunursunuz. kolay gelsin.
önceki mailinizde fiberglass dan söz etmiştiniz, bende yıllar önce fiberglass otomobil ve motosiklet parcaları üretimi yapmıştım, ancak fiberglass teknolojisindeki son yenilikleri takip etmek isterim. sizin üreteceğiniz cekme karavanda kaplama ne olacak bilgi verirmisiniz.
 



Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

:smiley: konuyla ilgilenenlere merhaba,
dün aracın şimdiki haliyle yaklaşık 60 kilometrelik yol ve rüzgar testini yaptık, 100-110 km sürate kadar alkovanın hiçbir şekilde rüzgar tutma etkisi görülmedi. 110 km den sonra hafif hissediliyor. yol tutuş ve kullanım keyifli idi. aracın bitmiş halinde, yapılan tadilat sadece, 180 kg lık bir ağırlık getirecekki buda aracın tam yüklü ağırlığında dahi istiap haddinin çok altında kalacağını göstermektedir.
sonraki mailimde, yaşam aküsü ile kaporta üzerine açacağımız buzdolabı havalandırma mazgalları konusundaki çalışmalar ve fotoğrafları yayınlayacağım.
selamlar.
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

güzel ama 4x4 karavanlar çok daha mantıklı bence amaç eğer yoldan çıkmak doğayla buluşmaksa
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

alkovenli camperin imalatı devam ediyor.
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Selam,
Aranıza yeni katıldım. Bir süredir forumdaki konuları okuyorum. Çok seviyeli paylaşımlar yapılıyor. Kendi camper ini yapmayı planlayan biri olarak forumdan çok şeyler öğreniyorum. Sayın impesa nın karavan1 ile birlikte yürüttüğü çalışmaları beğeniyle takip ediyoruz. Bu arada diğer arkadaşlar tarafından çok yapıcı önerilerde bulunuluyor . Sayın impesa, çalışmanızın devamıyla ilgili gelişme ve foto ları merakla bekliyoruz. Eminim benim gibi birçok kişi de merak ediyordur. Bu arada ısıtma tertibatıyla ilgili nasıl bir projeniz var ? ısıtma sistemi tesisatını hangi aşamada nasıl uygulamayı planladınız ? ısıyı aracın içine homojen olarak nasıl dağıtmayı planlıyorsunuz ? bununla ilgili gelişmeleri de merak ediyorum. Forumdaki tüm arkadaşları saygıyla selamlarım...
 

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Sayın mus72 impesa ile koordineli bir şekildearaştırıp tartışarak iimalatını yürüttüğümüz aracım DUCATOnun şu sıralarda tavan kaplaması ve kısmen yalııtımı yapılararak işlemlerine devam ediliyor.İş biraz ağır da olsa dikkatli adımlarla neticelendirilmeye çalışılıyor.Kaliteli mastiklerle karoserinkapatılması gereken yerleri izole edildi astar atıldı boya ıaşamasında.Isıtma sistemine gelince çok değişik alternatifler düşündük,en ekonomik,kullanışlı ve ergonomik olanbir ısıtma sistemi olarak sonunda Webasto mazotlu ısıtıcı kullanmaya karar verdik.Homojen ısı dağılımı için Webastonun üfleme ağzından borularla uygun bir dağıtım yapılacak.Elbetter birden fazla ısıtma alternatifi vardı.Fakat ufak boyutlu bir araç için bunu uygun buldum.Yoksa mekan daha geniş olsa ve yerleşim planınmda daha fazla yer kalsa hermetik lpg li compact birsoba bile düşünmüştüm.Thrumatik de fiyat olarak biraz daha pahalı olduğu için belirttişğm tercih yapıldı.İyi bir izolasyonla ısıyı koruma çabaları da var.Aynı zamanda araç arkasında bir enduro motorsikleti taşıyacak ve gerektiğinde kızağından çıkarılabilrcek bir motorsiklet platformu da planlandı.Şimdilik durum bu.Selamlar.
 



Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Arkadaşlar biraz foto koyabilseydiniz çok güzel olurdu umarım aşamaları fotograflamışsınızdır..çünkü bir çok insana yardımcı olcak bir çalışma..tekrar kolay gelsin
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,112
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

SON KONULAR



Geri
Üst