Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 326,334
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Bu kadar keyfiyet olan bir sistemde motor karavanda ısrar etmenin daha doğrusu inat etmenin lüzumu yok. Çekme karavana geçiş devrede.
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Daha önce önerdiğim bir kampanya daha vardı: Sigorta şirketlerine yazıp, yaptıkları edepsizlikten dolayı mevcut bütün diğer sigortalarımızı (kasko, konut, yangın, vb.) iptal etmek ve sebebini açık ve net bir dille anlatmak.

Ben kendi (zorunlu olmayan) sigortalarımın tümünü iptal ettirdim.

Sizler de iptal ettirir ve sebebini bildirirseniz belki sigorta şirketlerinin aklı daha çabuk başına gelir.

Ben tek başıma ancak Don Kişot'u oynayabiliyorum. Sizler de katılırsanız bu iş olur. Katılmazsanız burada kendi kendimize söylenmeye ömür boyu devam ederiz.

Tercih sizin.
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Herkese Selamlar;
Bugün aynı durumu Şenol Abi'nin aracı için fiyat araştırması yaparken ben de yaşadım.Ege Sigorta'da bölgeden fiyat istememe rağmen 1992 model J9'a 2768TL fiyat gelince çok şaşırdım ve tekrar revize edilmesini istedim.Ege Sigorta Bölgeden bugün itibariyle kampanyanın bittiğine dair bilgi aldım sonrasında forum moderatorümüz Levent abiye dönüş yapıp konuyla ilgili bilgi verdim ve Erdal Bey'e de konuyu iletmesini rica ettim(Hatırlarsanız Ankara Sigorta kampanya yaptığında Erdal Bey'in çabaları sonucu Ege Sigorta da kampanyaya dahil olmuştu ki halihazırda Genel Müdürlükle Erdal Bey'in bizzat kontak kurması belki Ege Sigorta'nın bakış açısını değiştirebilir diye düşünüyorum).Buraya yazmadan önce Levent Abi'ye dönmek istememin nedeni forumda kafa karıştıracak bir ortam yaratmamak ve belki de en önemlisi zaten bozuk olan moralleri daha da bozup umutları iyice tüketmemekti. Çıkmadık candan ümit kesilmez derler,halihazırda bizdeki az riskin potansiyel farkına varacaklarını ve geri adım atacaklarını umuyorum ama sanırım bu durumun arkasında Trafik Sigortası'nda yapılacak olan yeni yönetmelik değişikliği de olabilir.
Zira yeni yönetmelik taslağına göre(Nisan ayı itibariyle uygulanması düşünülmekte)Sigorta Firmasının Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Sigorta Birliği'ne bildirilen o firmanın hangi araç statüsüne uygulayacağı taban ve tavan fiyat aralığı ne ise tüm Türkiye'de o fiyat geçerli olacak.Yani bu şu demek ben Ankara Sigorta veya Ege Sigorta Bölge Müdürlüğü olarak Genel Müdürlük tarafından Motokaravanlara Taban 1200-Tavan 3000TL fiyat aralığı belirlendi ve TSB'ye bu fiyatlar iletildiyse kampanya yaptım diyerek bölgeden özel onayla bu fiyatı 200-500TL bandına çekemeyeceğim.Bunun sebebi yeni taslakta haksız rekabeti ve firmaların bir türlü stabil olamayan piyasa fiyatlarının önüne geçmek.
Bir de 2.bir husu varki bu taslakta aslına bakarsanız bu bizler açısından çok daha önemli.
Bildiğiniz gibi trafik sigortasında hasar durumunda sizin sigortanız karşının,karşıdaki aracın sigortası da sizi ödüyor.Ama son dönemde sigortasız araçlardan kaynaklı karşı tarafa rücu işlemlerindeki artıştan dolayı bu durumun da değişmesi gündemde. Şayet değişiklik olursa bu durumda her aracın kendi trafik sigortası o aracı karşılayacak ve ister istemez trafik sigortanızı yaptırdığınız firmaların kalitesi ve hasar durumunda sizi perişan etmeden geri ödeyebilme kapasitesi ön plana çıkacak.
Yani kıssadan hisse yeni yönetmelik uygulanmaya konmadan yorum yapmam çok doğru olmaz ama dedim ya umarım birileri halihazırda var olan potansiyeli çok daha net görür.
Saygılar&Sevgiler
 




Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Şenol Abicim Merhaba;
Şimdilik senin karavan için en uygun Aksigorta çıkıyor 1363TL.Bugün acaba farklı birşeyler bulabilir miyim diye Neova'dan fiyat almaya çalıştım motokaravana fiyat vermedi.Liberty 3700TL verdi.Dubai de 4500TL verdi..Şaka gibi yemin ederim.Umarım kalıcı bir çözüm bulunur yoksa ben dahil herkesin cebi çok yanacak.Ama yılmak yok trafik poliçenin bitim süresine kadar araştırmaya devam edeceğim..
Selamlar
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

bimere basvuru tamam Bekir bey..
insallah bir faydasi olur..
 



Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Bimere başvurum yaptım gerisi özverili arkadaşlara başvuru numaram 314460
 



Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Bimerden cevap cabuk geldi

Vatandaşlarımızın sigorta şikayet ve önerilerine hızlı bir şekilde işleme konulabilmesi ve daha rahat takip edilebilmesi amacıyla başvuruların elektronik ortamda alınıp değerlendirilmesini teminen e-başvuru sistemi hazırlanarak gerekli altyapı oluşturulmuştur. Müsteşarlığımız http://www.hazine.gov.tr/default.aspx?nsw=n0zoGEH9hXwRmgY5VXZgNQ==-H7deC+LxBI8=&nm=336 internet adresinde yer alan Öneri ve Şikayetleriniz için E-Başvuru Formu ‘nu kullanılarak gerekli başvuru yapabilir, 0312 204 65 66 – 204 64 14’nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz
 


Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

http://www.hazine.gov.tr/default.aspx?nsw=n0zoGEH9hXwRmgY5VXZgNQ==-H7deC+LxBI8=&nm=336

ŞİKAYETİMİZİ BURAYA GÖNDERELİM. NE KADAR ÇOK BAŞVURU OLURSA ETKİLİ OLUR
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

hazine.gov.tr ye de yazdim bakalim, buradan nasil bir cevap gelecek..
 




Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

sigortacıali' Alıntı:
http://www.hazine.gov.tr/default.aspx?nsw=n0zoGEH9hXwRmgY5VXZgNQ==-H7deC+LxBI8=&nm=336

ŞİKAYETİMİZİ BURAYA GÖNDERELİM. NE KADAR ÇOK BAŞVURU OLURSA ETKİLİ OLUR

Bu tür ilave başvuru sistemleri Bimer'in kontrolünden kaçmalarını sağlıyor. İlk müracaat ettiğimde bana da buna benzer cevaplar geldiydi. İnatla Bimer'e yazmaya devam edip, başvuruyu aldıkları halde cevap vermekten kaçındıkları için tekrar TCK 257'ye göre talep ettim. Bu süreci bir kaç kez inatla yaşadım. Sonunda Bimer üzerinden cevap vermek zorunda kaldılar. Verdikleri cevap klasik olduğu üzere "serbest piyasa ekonomisi, mevzuat böyle efendim" türü hiç bir işe yaramayan cevaplardı. Muhtemelen size de buna benzer cevaplar gelecek. Yine de denemekte fayda var.

Benim aklıma gelen yeni bir yöntem daha var ama ne kadar etkili olur, başımıza bir de siyasi spam belası alır mıyız, bilemiyorum: Doğrudan parti genel merkezlerine yazmak. Seçim öncesi kaale alınma ihtimali biraz daha yüksek olabilir.
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,755
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst