Ford Ranger 4x4

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mantar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 439
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,105
Ynt: Ford Ranger 4x4

ytseden' Alıntı:
adım taylan bende de 2004 xlt var. Ama seninki kadar donanımlı diil :( araban gerçekten çok güzel maşallah.. ben alalı 6-7 ay kadar oldu henüz sağlam bi offroad denemesi yapamadım sadece çatalcaya gitim bi kaç sefer. bu arada yükseltmeyi nası yaptın?
Teşekkür ederim araç konusunda söylenecek çok şey var.Bunları bir ara karşılaştığimizda konuşuruz.
Ben sana kısaca nasıl yükselttiğimi anlatayım.
1- takozlarla kupayı şaseden ayırdım
2- 33 ınch lastik mtr
lastikler çamurluklara sürter dolayısıyla çamurluklar kesilecek ve ona göre işlenecek.
3- Ve torsuyonla kurtardığı kadar ayar yapıldı
Bunları yaptıktan sonra amartisörlerin boyu kurtarmıyor.
4- amartisörleri değiştireceksin
bunlar böyle devam ediyor ... sen sadece yükseltme istemiştin değilmi?
 

Etiketler
Ynt: Ford Ranger 4x4

erhanranger' Alıntı:
selam arkadaşlar iki seneden bu yana kullandığım ranger,ın size resimlerini yolluyorum.resimlerden sonra yorumlara açalım.

Resim068

üzerindeki lastiklerle şehir içinde ortalama ne kadar yakıyor? ayrıca bu lastikleri takmadan önce yükseltme kiti taktınız mı?

Bu gidişle explorer, jimy blazer, GC arasında karar vereyim derken Ranger alacağım galiba, zira iş için de kullanmayı düşününce en iyi tercih gibi görünüyor.
 

Ynt: Ford Ranger 4x4

sharkhunter' Alıntı:
üzerindeki lastiklerle şehir içinde ortalama ne kadar yakıyor? ayrıca bu lastikleri takmadan önce yükseltme kiti taktınız mı?

Bu gidişle explorer, jimy blazer, GC arasında karar vereyim derken Ranger alacağım galiba, zira iş için de kullanmayı düşününce en iyi tercih gibi görünüyor.
Sharkhunter ortalama 15lt yakıyor .Bu lastikleri taktiktan sonra yükseltme kiti yatakmadım fakat aracı takozlarla yükseltim. kit varmı yok mu bilmiyorum. bu arada bu araçta satılık .sahibinden com'da ilanı var.aracımın gezenbilir gurubunda kalması bence güzel olur .
 

Ynt: Ford Ranger 4x4

Arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum. ben ford yedek parçacısı ve kullanıcısı olarak Ranger i herkese tavsiye ederim. benim sizden öğrenmek isdediğim bir konu var.kış şartlarında lastik seçimi olarak kar lastiği mi yoksa m/t tarzında bir lastikmi almak lazım.yani karda bu iki sınıf lastik arasındaki performans farkı nedir? bu konuda tecrubeli arkadaşlardan yardım bekliyorum[attachment=1]
 

Ynt: Ford Ranger 4x4

m/t olmaz. buzun üzerinde duramazsınız. A/T türü bir lastik genel kış şartlarında iş görür. ancak devamlı kar ve buz üzerindeyseniz blizzak gibi pahalı ama yumuşacık kar lasitklerinden lazım.
 



Ynt: Ford Ranger 4x4

Bu forumu biraz geç gördüm ama yinede birşeyler yazmak istedim. Pick up tercihini Ford Ranger dan yana kullanan arkadaşlar Maverick Modelinde bir takım şikayetlerle karşılaşmış olabilirler.Ancak 2008 yılında değişen kasa ve motor tipi ,Ranger Pick up ların kalitesini inanılmaz arttrımıştır.Özellikle 143 PS günündeki DURATORQ motor neredeyse binek araçlarda bile bulunmayan bir performansa ve yakıt ekonomisine sahiptir.Mevcut benzer modellerde rölantide araç içinde oturamazken Ranger da o güçlü dizel motorun sesi içeriye hiç gelmiyor.Hem on road hem off road olarak kullanıyorsanız ekipman olarak THUNDER modeli size aksesuarlı bir jeep zevkini bile tattıracak konumdadır.Biliyorum çünkü kullanıyorum !
Otomatik modellerini tercih etmemenizi öneririm .Bildiğim kadarı ile 2500 cc olan otomotikte pek memnun edici sonuçlara ulaşamıyor.Ancak düz viteste de hidrolik debriyaj sizi şehir içinde oldukça zorlayacaktır.İyi bir lastik tercihinde sizi hiç utandırmayacağına da eminim.
Yaklaşık bir senedir Ranger kullanıyorum herkes gibi bende araştırmıştım .Bu fiyata en yakın pazarlığın HILUX ile olma sebebi HILUX un RANGER dan daha kaslı durması idi.Ama inanın bu kategoride bu pick up üstüne tanımam.Türkiyede az satılması sebebi ile ilave önemli aksesuarları da temin etemk oldukça zor bu da aracın negatif yönlerinden biridir.
 

Ynt: Ford Ranger 4x4

sevgılı arkadaslar ben yenı aldım std modelınden ve 1 metre kardan cıktı yanlız ben buna ozel kıs lastıklerı ıstıyom ama param fazla kalmdı bana yardım edecek arkadas varsa sevınırım erhan sen bılırsın banma bı yardım etsen ::smiley:
 



Ynt: Ford Ranger 4x4

merhaba arkadaşlar 2005 yılında ranger thunder kullanmıştım arabanın canını alma çabalarımın hepsi geri tepti diyebilirim üstelik hafif 4 çekerde bile güç sıkıntısı yaşatmıyo yakıtı da gayet iyi parçasıda var çokta sağlam o araçtan sonra 4 çeker navara güçlü ama zayıftı son olarak 2007 L200 aldım sağlam denilen mitsubishide ranger kadar sağlam değildi bence aks kestim navarada mıtsubishide rangerdan çok dağılddı artık pickup alırsam toyota yada tekrar ranger diyorum kendi fikrim tabi.
 



Ynt: Ford Ranger 4x4

Merhaba Ranger ile ilgili merak ettiğim bir- iki nokta var yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
Malum 2. el rangerleri net ten araştıryorum. herhangibir yanılmaya maruz kalmamak için km göstergeleri 99.000 demi yoksa 999.000 demi devir ediyor.
Motorlarının ortalama ömürleri ne kadardır.
diff. kilidi olan model aralığı varmıdır.
Ayrıca şunuda belirteyim ilgilendiğim model 2004-2007 arasıdır.
Daha önceki ranger ile ilgili yazılanları verilen bilgileri bir çırpıda okudum. paylaşımınız için çok teşekkür ederim gerçekten değerli bilgiler.
Sorduğum sorulara da vereceğiniz yanıtlar için şimdiden çok teşekkürler.
 

Ynt: Ford Ranger 4x4

veli kardeş merhaba. sorularına ben cevap vermeye çalışayım. öncelikle gösterge 999.000 de değişiyo motorlar uzun ömürlü 400-500 rahat görüyo ama yine de kullanıma göre değişir almadan bakmak lazım.. dif kilit hiçbirinde yok sonradan yaptırmak istersen ARB marka var diye biliyorum. genel kronik sorunları turbo arızası ortalama 200 binde görülür tamir kiti ile 300-500 tl arası bi masrafı vardır. Ön takım toyotayla kıyaslanınca biraz narindir ama masrafı çok olmaz genelde salıncak filekleri değişimi gerektirir onunda orjinali yanlış hatırlamıyosam 15 yan sanayisi de 7-8 tl idi başka sorun varsa yanıtlayabilirim
 

Ynt: Ford Ranger 4x4

Cevabınız için teşekkürederim. Bu arabayla ilgili en çok kafamı kurcalayan şey yüksek vergi borçları hatta bu yüzden tam almak üzereyken vaz geçtim. Ancak bunun çıkar yolu olarak aracın kasko bedeli esasa alınarak birtakım vergi indirimleri oluyormuş. bu konudada bilginiz varsa paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz. (düşündüğüm modeller 2003...2006 arası yanıtlarken bu model arasını baz alırsak daha iyi olur).
Teşekkürler.
 

Ynt: Ford Ranger 4x4

Kardeş bizim memleketimiz muammalarla dolu malesef. Şindi bu arabanın kamyonet vergili ve 4*4 vergili olanları piyasada mevcut. yani 4*4 olmasına rağmen kamyonet vergili araçlar piyasada var onlardan araman lazım onların fiyatları biraz daha hallice doğal olarak
 




Ynt: Ford Ranger 4x4

rica ederim kardeş. Bence dif. kilit olayını da fazla önemseme, şöyleki: ağır offroad yapmıyorsan dif kilide yılda 1 veya 2 kez çamurda ihtiyaç duyarsı off road yapacaksanda muhakkak all terrain lastik kullanacaksın bi de bi ara bi vinç takarsan oldu sana arazi canavarı :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,975
Kayıtlı Üye Sayımız
172,097
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst