Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,214
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Igoumenitsa limanına saat 6 gibi varıyoruz.Şansımıza iki saat sonra saat 8 de Superfast ferries firmasından Ancona- Igoumenitsa gidiş dönüş Camping on board bilet buluyoruz.Bilet alırken eşim kısa bir pazarlık yapıyor ve 100 euro indirimle 711 euro ya bileti alıyoruz

GOUMENTSA 018
 

Etiketler








Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Yukarıdaki video igomenitsa limanına yaklaştığımızdaki halimizi gösteriyor
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Biraz feribottan bahsetmek istiyorum.Superfast ferries firmasının bu gemisi son derece modern.Camping on board kısmı geminin kıç kısmında bulunuyor.Karavanlar için elektrik temiz tuvalet ve sıcak sulu duşu bulunuyor.Biletle birlikte size kapıları açmak için bir kart veriyorlar bununla camping on board kısmından üst katlara çıkabiliyorsunuz.Karavanların olduğu bu kısma geminin diğer yolcuları giremiyor.Gemide restaurant, market,, cafe açık yüzme havuzu, internet cafe, çocuk oyun kulübü mevcut.

Ferry 006


Ferry 013
 




Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

suat54' Alıntı:
öncelikle bu büyüklükteki çekme karavanla böyle bir geziyi kazasız belasız yapabilmiş olmanızdan ötürü sizi tebrik ederim.
Emekliliğine 3 yıl kalmış biri olarak çekme karavan oto karavan arsında gidip geliyorum, sizin geziniz beni çekme karavana biraz daha yaklaştırdı,öğrenmek istediğim konu şu karavanınız bayağı büyük ve ağır honda crv nin bu aracı nasıl çektiği konusunda tereddütlerim oldu ve towcar.com sitesine girerek incelediğimde karavanın bu otoya ağır olduğunu ve zorlanacağını gördüm, hatta kırmızı yıldızlarla belirtmişler riskli olabilir diyerek ancak geziyi yapan sizsiniz en iyi gözlem size ait bu açıdan bir değerlendirme yaparsanız bizede değerli bir bilgi vermiş olursunuz yani bu sitededeki değerlendirmeleri dikkate almalımıyız.
Size ve ailenize kazasız,mutlu nice geziler dilerim.

Suat bey ,
çok teşekkür ederiz .

Biz normalde de hız yapan sürücüler değiliz .Düz yolda karavanımızla en fazla 100 ,rampa olan yerlerde ise 60,70 civarı hızla gidebildik .Gitmeden önce Taraklı'daki festivale katılan bir aile ilede tanıştık.Kendileri eski arabalşarı honda ile 1900 kilo olan karavanları ile sorun yaşamadıklarını ifade etmişlerdi Tabi karavan ne kadar yüklü benzin tüketimi o kadar fazla .O yüzden dizel bir araçdaha avantajlı olabilir Zaten yurtdışında karavanlar için hız limiti belli.O yüzden arkanızda daha küçük bir karavanda olsa aşırı hızı gidemezsiniz.
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

İlaveten ,eğer küçük çocuğunuz yoksa eşinizle gezecekseniz ,ve gezmek içinde zaman kısıtlamanız yoksa motokaravan alın derim .Çekme karavanın bir avantajı kalabalık aile için ideal olması ve gittiğiniz yerde karavandna aracınızı ayırıp , büyük araçla gidemeyeceğiniz yerlere rahatça gidebilmeniz otobüs ,tren vs ihtiyaç duymamanız .
Çekme karavanda ise ,büyük olsun küçük olsun alana eğer eğimli ise yerleşirken yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz .Zira Ancona'Da küçük bir karavana bizde yardım ettik .o d eğer imkanınız varsa muhakkak mover taktırın .

Biz öyle denge sorunu da yaşamadık .Ancak karavanın yükünü minimumda tutmak her zaman çekiş gücünüzü arttırır .Bizim gidiş dönüş hızımız bile 15-20 km farketti.2 kilo patates ,bir kilo şeftali ,o bu derken kilo kilo azalınca hızda farketti.Çocuklarımız küçük olunca aldığımız giysiler bile belli bir kiloda oldu .Mesela ben beşer kilodan 3 tane kıyafet hurcunu geri çıkardım .Mümkün olduğunca hafif şeyler seçilmeli .Bardak ,askı,tabak vs ,,
Siz de mi Honda kullanıyorsunuz ?
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Aşağıdaki fotoda sağdan ikinci araç benim çekme karavan diğerleri integral sınıfı oldukça büyük motokaravanlar.Ancak yukarıdan görüntüsünü incelerseniz yinede hacim olarak çekme karavan kadar büyük olmadığını göreceksiniz.Buda çekme karavanların dezavantajlarının yanında en önemli artısı olsa gerek
Ayrıca bu boyutta bir integral motokaravanı kampinge yerleştirirsiniz.Çevreyi gezebilmek için bir daha düzeninizi bozmazsınız.Avrupa da çoğu şehir merkezine giremezsiniz.Ancak çekme karavanlada yol boyunca sırtınızda yumurta küfesi taşırsınız.
Bu tatilde edindiğim tecrübe hedef kampinge kadar motokaravan tartışmasız daha üstün ancak kampa varıp çekme karavanınızı parkedip arabanızı ayırdığınızda çekme karavan tartışmasız daha üstün .Benim naçizane fikrim böyle .

1


MRABLANDA 022
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,421
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst