Çadır Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 321,392
Ynt: Çadır Seçimi

Fikir ilginç :smiley:
9 mm. çelik halatın alüminyum çubukla aynı dayanıma sahip olsa bile aynı elastikiyete (yani yük sonrası eski formuna geri gelme) sahip olduğunu sanmıyorum. Bir de çadırınız çubuk kanallı ise halatları buradan geçirmekte zorlanabilirsiniz ve bu sırada bu kısımlar hasar görebilir.
Yine de eğer denerseniz ben sonuçları merak ederim, bizimle paylaşırsanız sevinirim.
 

Etiketler
Ynt: Çadır Seçimi

yasarergun' Alıntı:
çadırda ısınma için iki durum söz konusu uyurken asla ve asla yanar halde mum ocak vs olmamalı ama çadırın tepesine asılan kalın camdan yapılmış orta boy çaplı mumları alan bir fener görmüştüm tavana asınca gece yatarken yanar halde bırakabiliyorsunuz. türkiyede satıldığını görmedim ama yurtdışından bulunabilir ya da umarım birileri getirir.

çadırda otururken benzin ocağı harika oluyor ama favorim ve tehlikesiz olan trangia ocaklar. tdf nin çoook soğuk olarak tanımlanan sanırım 2002 ya da 2003 idi bolu aladağ kampında primus ocak ile -38 derecede çadırda kısa kollu oturmuşluğum vardır ama dediğim gibi benzin ocağı ile çok tcrübeli olmayan birisinin çadırda oturması tehlike.

O senelerdi sanırım.....
Bolu Aladağlar (Kıbrısçık yolu üzerinde-Alabarda mevkii) yayla evinin sundurmasında çivide asılı unuttuğum domatesle, evin duvarına çivi çakmıştım.. Harbiden çakmıştım... Islanan pantolon paçalarını kurutmak üzere ip germek için... Gece yürüyüşünde Alabarda Orman İşletmesinin sundurmasındaki (kuytu bir yerde idi) derece - 22 idi.....
 

Ynt: Çadır Seçimi

Herkese merhaba :smiley:

Uzun süredir aklımda olan kampçılık hevesimi gerçekleştirmek için adım atmaya karar verdim. Malzeme listesi oluşturduktan sonra sırayla almaya başladım. Şuan sorunum çadır :-\ tünel çadır almayı düşünüyorum. Aklımdaki model Ferrino Lightent 2. bu çadır hakkında bilgi almak istiyorum. Konfor falan önemli değil önemli olan rüzgara karşı dayanıklılığı yağmur geçirmezliği. İlk bahar sonbahar ve yaz ayında işimi görür mü ?

http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=28&alt_kat_id=184&id=7344#sekme

Teşekkürler şimdiden :smiley:
 


Ynt: Çadır Seçimi

marmot twilight 2

Backpacker Dergisi En iyi ürün Mart 2006
Bu farklı tasarımlı dome çadır, iç hacim, su geçirmezlik ve kullanım kolaylığı açısından en iyi 2 kişilik, 3+ mevsim kullanımına uygun model. Test kullanıcılarımızın Everglades, Glacier ve Big Bend deki seyahatlerinde 50 km hızla esen rüzgarlara dayanan Twilight modeli çift kapısı ile giriş çıkışı kolaylaştırıyor ve geniş bagaj hacimi ile çanta ve ıslak eşyalar için yeterli alanı sunuyor. İç tentedeki file üst kısım nemli havalarda içeride havalandırma sağlarken iç tentenin nylon yan tarafları fırtınalı havalarda rüzgarı dışarıda tutuyor.
 



Ynt: Çadır Seçimi

Tavsiye için teşekkürler onada bakarım bi :smiley:

Sanırım ferrino lightent kullanan yok..

Bu arada adrenalinoutdoor'da bir çok marka kaldırılmış :/ daha önce baktığımda Husky falan mevcuttu şuan gözükmüyor.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Husky çadırların stokları sıkıntılı diye kaldırılmıştı, Pazartesi günü tekrar kontrol ettirtirim ve ona göre sitedeki stokları düzenlenebilir.
Tünel çadırlar doğru kurulduklarında kubbe tipi çadırlar kadar iyi rüzgar dayanımına sahip. Tek dezavantajları kendi başlarına ayakta duramamaları ve iyi sabitleme şansınız olmayan koşullarda kullanımının sıkıntılı olması.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Mevcut çadırın büyük ve hantal oluşu, kurulum zorluğu sıkıntılı olmaya başladı.
Daha kolay kurulabilen küçük bir çadır arıyorum.
Şöyle bir çadır dikkatimi çekti. ürünü kullanan veya ürün hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum.

134-423-large.jpg


Link olarak http://www.sportcity.com.tr/Campus-Beziers-3-Kisilik-3-Mevsim-Cadir,PR-13091.html
 

Ynt: Çadır Seçimi

Selamlar;
Konu hakkında benden daha tecrübeli kişiler fikirlerini paylaşacaktır ama acizane görüşüm pollerinin fiberglass yerine aliminyum tercih etmelisiniz dayanıklılık açısından oldukça önemli bir faktör bence birde su direnci 3000 mm az gibi gözüktü sanki bu fiyat aralığında Troll-b veya loap venas çadırlara bakmanızıda öneririm.

Sağlıcakla Kalın
Emre
 




Ynt: Çadır Seçimi

Çadır işi içine girdikçe karmaşıklaşıyor, yaz tam girmeden konuyu kapatayım dedim. Bugün gittim ve Husyk boyard 3 mevsim bir çadırla konuyu noktayı koydum.
Performans olarak bana fazlasıyla yetecek gibi, 3 tane tam açılır uyku tulumuyla ben onu 4 mevsim yaparım :smiley:
en kötü ihtimalle hazırda olan 8 kişilik çadırın içine kurar 6 mevsim bile yapabilirim.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Hayırlı olsun. Umarım benim gibi çadır araştırması içinde olanlar için tecrübelerinizi burada paylaşırsınız. En iyi seçme yöntemi bu oluyor. O kadar çok seçenek var ki...
 

Ynt: Çadır Seçimi

Nasrettin hoca gibi, damdan düşenin halinden anlıyorum. internet üzerinden girmediğim araştırmadığım forum kalmadı desem abartı olmaz.
en sonunda gidip dokunup kurarak inceledim, sonunda bu dur deyip aldım. Tabi kendim kullanıp test etmeden çok fazla birşey söylemem doğru olmayacak.
Şuan 7-8 mayıs gibi bir kamp planı var, o tarihe kadar dayanamayıp gidersem yine bilgi vermeye çalışırım.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Sayın freediver2009 8 kişilik çadırınızın markası ve modeli nedir bende 8 kişilik yaz ve kış ailemle birlikte kullanabileceğim bir çadır aramaktayım çadırınızın artı ve eksi yönleri nedir bir çok arkadaş bilgiler vermekte ama en iyisi deneyim sahibi olan arkadaşlardan bilgi almak.
 

Ynt: Çadır Seçimi

marmariscj7' Alıntı:
Sayın freediver2009 8 kişilik çadırınızın markası ve modeli nedir bende 8 kişilik yaz ve kış ailemle birlikte kullanabileceğim bir çadır aramaktayım çadırınızın artı ve eksi yönleri nedir bir çok arkadaş bilgiler vermekte ama en iyisi deneyim sahibi olan arkadaşlardan bilgi almak.

Çadır Rus yapımı, model olarak çok eski fakat kullanım olarak kurulduktan sonra çok ferah, yazlık bir çadır.
Yağmurda fırtınada kullandım, hatta Samsun'da Engiz tarafında yaptığımız bir kampta cumartesi öğle başlayan sağanak yağmur, pazar sabahına kadar sürmüştü. Damla su almadı.
Ruslar gerçekten sağlam iş yapıyorlar.
Olumsuzluklarına gelince, hantal ve ağır olması sebebiyle araç haricinde taşıma zorluğu var.
Taban yok, yaptırabilirim ama uğraşmak yerine yeni çadır almayı tercih ettim.
Kurulumu tek başıma en fazla 30 dakikada kurabiliyorum. Kur toplam pratiği ile alakalı, ilk kurulum baya uğraştırmıştı.
Resim olarak koymak isterdim ama elimde hazır çekilmiş resmi olmadığı için koyamıyorum, 500 gb bir harici harddisk içinde bulmak gerçekten çok zor, o yüzden aramaya bile kalkmadım.
Havalar ısındıktan sonra kalabalık bir grup olarak Çanakkale planlıyoruz, orada ihtiyaç olacağı için tekrar resmini çeker koyabilirim.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst