Çadır Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 321,364
Ynt: Çadır Seçimi

Ömer bey bir çok konuda haklısınız ben ve ailem çadırda üşümek istemiyoruz genelde çadırlar sabaha karşı bir hayli soğuk oluyor bu durumda biz anne ve babalar olarak çocuklarımızın rahatını düşünüyoruz ve onların en ufak rahatsızlığını dikkaete alıyoruz ben çadırın içini dışarıya göre 3-5 derece daha sıcak olması için araştırmalar yapıyorum ve bu konuda deneyimli kişilerden yardım bekliyorum.
 

Etiketler
Ynt: Çadır Seçimi

Çadır içinde ısınmanın tek yolu uyku tulumudur. İyi bir uyku tulumunu edinirseniz hiç bir sorununuz olmaz. Uyku tulumuna mümkün olduğunca az elbise ile (mümkünse çıplak) girmek daha çok ısıtır. ;D Ayrıca yatmadan önce içerisi sıcak olsun istiyorsanız biraz su kaynatıp dökülmeyecek bir kabın içinde içeriye alabilirsiniz. Küçük ocakları bir kaç dakika yakmak ya da mum yakmakta çadır içindeki ısıyı hemen artırır. Pet şişelere sıcak su doldurup bir havluya sarıp tulum içine yerleştirmekte ısınmak için kullanılan yöntemlerden biri. Bir diğer yöntem ise uyku tulumunu sağ ve sol fermuarlı alıp iki kişilik tek tulum haline getirmek. İki kişi bir kişiden daha iyi ısıtıyor. Çadırlar genelde evlerdeki gibi büyük alanlar olmadığı için içinde bir süre durmanız bile ısıyı yükseltmeye yetiyor.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Verdiğiniz güzel bilgiler için çok teşekkür ederim.
çok aydınlatıcı bilgilerle bir çadır alacağım...
 

Ynt: Çadır Seçimi

Selamlar,

Nette uygun fiyatlı çadır ararken böyle bir ilana rastgeldim. Markayı açıkcası buradan bir kaç kere duydum.Neresidir? hangi ülkenin malıdır? bilmiyorum ama fiyatı 3 mevsim denildiği için uygun geldi.

Acaba bu carrefour mağazalarında satılanlardan bir gömlek üstün bir marka model midir? yoksa verdiğim paranın hakkını verecek cinsten bir şey midir? bunu sormak isterim.

herkese teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

MARKA MODEL :

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-kampcilik-eureka-apex-2xt-3-mevsim-cadir-34113391/detay
 

Ynt: Çadır Seçimi

Lafuma'nın 2 kişilik 3 mevsim çadırı da bu fiyata geliyor zaten ;) Bence faturalı ve garantili Lafuma almanız daha mantıklı olur. Ayrıca içi çok dar bu çadırın 2 kişi bile koyun koyuna yatar gibi görünüyor eğer ki inch bazında değerler bu çadıra ait ise.
 



Ynt: Çadır Seçimi

selamlar,
dağcılığa yeni başladım sayılır,üniversitenin kulubünde kış faailiyetleri için bazı çadır markaları ve modelleri tavsiye edildi fakat bi öğrenci için fiyatları gerçekten çok yüksek.İnternetten araştırdım ve şu çadırı uygun buldum.Sizinde görüşlerini almak istiyorum.

(yılda belki 1-2 gün uludağ gezimiz oluyor onun haricinde hiç karlı günlerde kullanılmayacak)

http://www.dasport.com.tr/HANNAH-Troll-S-Cadir,PR-1815.html
 

Ynt: Çadır Seçimi

Bu çadıra muadil lafuma campo 2 de düşünebilirsin fiyatı daha uygundur ancak bunlar aluminyum pollü değildir, 1-2 gün bile olsa kış tırmanışı eğer ki fırtına olursa büyük bir eziyete dönüşebilir.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Mert Bey ben de hannah'ın bu modelini almayı düşünmüştüm. ama merak ettiğim bir şey var, çadır polleri fiberglass değil de "durawrap" olarak geçiyor. bunun farkı nedir bir bilgi verebilir misiniz?
 


Ynt: Çadır Seçimi

Üstadlar,

Evde çadırın deneme kurulumu sırasında yeterli yerim olmaması sebebiyle ,hemen çadırı toparlama adına fazladan güç bindirince pollere 1 polümün orta yerindeki katlama yerlerinde kullanılan alüminyum olan yerinden kırıldı.Yenisini bulmam mümkün müdür bu pollerin?Yoksa geniş bir 3M marka böyle şeyler için üretilen bantlar ile yapıştırsam da eskisi gibi olur mu?Yoksa hiç riske girme doğada kalıverirsin diyorsanız da ,ne yapmam gerekir,tecrübesi olan varsa sevinirim....
 




Ynt: Çadır Seçimi

Arkadaşlar..sağlam çadır polü konusunda aklıma bir fikir geldi, denemek istiyorum. Fiberglass, alüminyum veya durawrap yerine, çadırınızın orijinal polleri uzunluk ve kalınlığında çelik halat kullanmak nasıl bir sonuç verir acaba? çelik halatlar asansör imalatçıları gibi yerlerde,vinç işi yapan sanayi yerlerinde bulunuyor. örneğin 2 metre boyunda 9 mm polünüz yerine aynı ölçülerde çelik halat kullansak olur mu? bu halatlar o kaviste ayakta duracak stabilitede, rüzgara çok dayanıklı esnek. Ben bunu bir deneyeceğim ancak fikri veya deneyimi olan arkadaş var mı acaba?

Halat celik halatlar1b
 






Ynt: Çadır Seçimi

kadir bey çok haklısınız..)) ben arabalı kamp yapan biriyim. Dağcı, trekingci arkadaşları hiç düşünmemiştim..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,470
Kayıtlı Üye Sayımız
172,125
Kaydolan Son Üyemiz
erozaydin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst