BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,436
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

...

DSC 0821


P1050221


P1050242
 

Etiketler

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

...

GEZİ ANALİZİ-YORUM,

Gezimiz tam istedigimiz gibi ve planladıgımız şekilde oldu.İlk defa Yurtdışına araçla çıkmama ragmen kendne güven mi dersiniz,yıllar boyu araç kullanmanın verdigi tecrübe mi dersiniz,hiç sıkıntı çekmeden ceza yeme durumuyla bile karşılaşmadan rahat bir gezi yaptık.
Aracımız da ufak bir bakımla bizi bu kadar yerlere güvenle götürüp getirdi.
Genelde sınır kapılarında sorun yaşayacagımızı düşünmüştük..Sandıgımızdan kolay oldu.Hatta bütün sınır kapılarında o kadar hızlı işlem oldu ki..Bunda yeşil pasaportun etkisi var mı ? yoksa aile oldugumuz için mi bu anlayışı gösterdiler anlamadım.. ;D ;D ;D..Bu yazdıklarım gezi yazımızı okuyanlar bilir ülkemiz hariçti.. ???

Mevsim olarak Haziran ayını seçmekle hem serin olması hemde kalabalık olmaması için ayın ilk haftasına ,erkene almıştık..Ama ülkemizde yagmur yagıyorken gittigimiz bu ayda Adriyatik boyunca sıcak hep vardı..Ama son tatile çıkan arkadaşlarımızdan duyduguma görede bizdeki hava ile farkı yok gibi.Sıcak havalarda deniz kamping-dag,deniz iyi oluyor ama..tarihi eser,kale sur gezileri tam bir sauna etkisi yaratıyor..

Harcamalarda en büyük kalem yakıt tutuyor.Allahtan yakıt hem ucuz hemde aracımız 8.5 lt/100 km ortalamayla bizlerin yüzünü güldürdü de bu harcama kalemimiz olması gerekenden daha da az oldu.Gezi boyunca 6350 km yol yapıldı kurları çevirdigimizde 1250-1300 tl gibi yakıt parası harcamışız.
Yakıttan sonra ara sıra da olsa kampinglerde kalmamız dolayısıyla konaklamamıza en ucuz 10€/gün ile Makedonya, en pahalı 42€/ gün ile Hırvatistan Dubrovnik oldu.Diger yerlerde ise bu aralıkta kaldık.Geri ülkelerde kamp hizmeti dogal olarak biraz özensiz ama hep iyi niyetliler ve ellerinden gelen yardımı yapmak için ugraşıyorlar.Hatta İtalyada sadece bir yerde elektrik almak için 3lü 220 V girişi parayla satmaya kalan kampinge inat diger bütün yerler serbestce verdi,ama çıkarken geri aldı.
Seyahat planlarımızda ve notlarımızda bizden önce giden arkadaşlarımızın notları,medya ve netten araştırmalardan yapmıştık.Hazırlıklı olmamız iyi oldu.Hem gidecegimiz rotayı harita bazında çıkartıp dosyalamıştık.Hemde ülke ülke notlar alıp dosyalamıştık.Hatta dışişleri gov.tr den gidilecek ülkelere ait,bilgiler,konsolosluk ve ilgili telefonlar,yasak olan şeyler,gümrük kapılarında ve getirilecek eşya v.s hakkında,trafik ve trafik cezaları hakkında bütün verileri hem bilgisayara indirmiş.hemde okunması kolay olsun diye çıktısını dosyalamıştık.Faydası oldu.
Bazı ülkelerde gezilecek yerleri daha geniş tutsa imişiz dedik gezi sonunda..ama zaman ve plan geri dönmeyi engelleyen en büyük etken.Mesela ; Karadag-Kotor gezimizde oraya kadar gitmişken Durmitor milli parkına gidememenin ,Makedonyada üsküpe geçse mi idik demenin, Hırvatistanda hvar adası, gibi..
 

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

İsmail abicim, öncelikle göstermiş olduğun yol, vermiş olduğun cesaretten dolayı teşekkür ediyorum.

3 haftalık izin koparttık inşallah 10 ağustosta yola çıkıyor olacağız.
 

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

Canım kardeşim Alper,

yapacagınız gezide bütün ailece gönlümüz sizlerle birlikte olacak.Eşim kısa da olsa sizlerle wv buluşmasındaki tanışmada bizzat size ve eşinize selamlarını iletti..Her zaman bir telefon kadar yakınız..unutma..

ALP_ER_TUNGA' Alıntı:
İsmail abicim, öncelikle göstermiş olduğun yol, vermiş olduğun cesaretten dolayı teşekkür ediyorum.

3 haftalık izin koparttık inşallah 10 ağustosta yola çıkıyor olacağız.
 



Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

..

Gezi sırasında en çok ara yerlerde ,dag,bayır v.s çekmeyen telefon ve net baglantısı sorun oldu.Her zaman yerleşik düzende yani kamping ve wi-fi çeken yerlerde olamadık.Onun içinde benim gibi hayatının %99 u iletişim halinde olan birinin durumunu anlarsınız.. ;D ;D
Bunu bizzat kesin çözüm için ; ttnet yurtdışı paketini kullanlardan yada..pahalıda olsa telefon bağlantısı ile(çok pahalı oluyor yaw..bana 120-130 tl gibi extra fatura geldi..tabii ki şirkete :D :D) hesaplı yöntemi bulmak lazım derim..

Güvenlikle ilgili en ufak sıkıntı yaşamadık.Sadece Makedonya manastır (bitola) çok meraklı motosikletli 3-4 genç ya bizim Türk olmamızdan Türkleri sevdikleri için..yada aracımızı çok begenmelerinden ötürü 2-3 saat araç çevresinde sesli sesli dolandılar.durdular biz tedirgin olduk..Ama hiç bir fiiliyat,sözlü sataşma yada laf atmayı 17 günlük gezi boyunca yaşamadık..

Giderken kredi kartımın her ülkede geçecegi ve sıkıntı yaşamayacagımı bizden önce giden bütün arkadaşların tecrübelerine göre bilerek gitmem sonucu bütün harcamalarımızı bununla yani kredi kartımızla yaptık.,Sadece küçük yerel harcamalarda ne biliyim otopark parası,Bulgaristan,Sırbistan gibi yerlerdeki yerel harcamalarda o ülkenin parasına ihtiyaç dogdu.Ama o kadar az bir rakam ki..bence cebinizde 300-500€ olsun..bu para hiç harcanmadan bile geri gelecektir.Kredi kartı sistemi mükemmel bütün yerde çalışıyor geçiyor.Eger çok sıkışık olursanız çok yerde change dükkanları,bankalar veya çok dükkan,magaza euro olarak para kabul ediyor.yada kendi yerel paraları olarak kabul edip üzerini euro olarak veriyorlar.Rakam küçük olunda degişimden kar-zarar gözetmemek lazım.Yada her sınır kapısı geçişte hemen oracıktaki dükkanlarda belli miktar parayı yerel parayla bozdurmak,,ülkeden çıkıştada geri kalan parayı euroya çevirmek gibi .. .Ama Dolar hiç geçmiyor desek dogrudur..İlk defa Amerikayı sevmeyen bir ülkeler toplulugunda (bende sevmem..babalarını da sevmezdim... ;D ;D :D :D ).,cografyada gezdik..Bundan çok şaşırdık desem yeridir..
 

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

..

Gittigimiz yerlerde lisanda anlaşma-konuşma sıkıntısı ara ara yaşadık...Bütün ülkelerde (italya hariç) Almanca ikinci dil gibi ..sanki herkes bizim Almancı vatandaşlarımız gibi oradan gelmişlercesine Almanca konuşuyor yada anlaşmaya çalışıyor.İngilizce çat pat anlaşabiliyorsunuz..Ama en önemlisi ..evrensel dil..vücut dili her yerde geçiyor.. :D :D :D Ne istediginizi anlatma kabiliyetinize baglı..Yalnız şunu anladık ki..ingilizleri -italyanlar,Fransızlar sevmiyor,Almanları digerleri sevmiyor..hele hele Fransızlar İngilizlerden nefret ediyorlar..neden mi.?.soru sırdugunuz
kişiler eger bu milletten biri ise hemen belli ediyor..ya cevap vermiyor,,yada anlamamış numarası yapıyor.. ;D ;D ;D
Yani her ülke bir başka ülkeden hazzetmiyor,,sevmiyor,,nefret ediyor...v.s v.s vs.

İngilizce olarak en az 10-15 dükkan,petrol istasyonu,kitapçı v.s gittik.Aracımıza o ülkenin çıkartması-stikırını almak için..olmadı olmadı..En son bir kagıda stıkır yaptım...Mesela Bulgaristan ( B.G ) diye oval bir daire çizip ortasındaki çizdigim BG yi kenarından açıp cama yapıştırma hareketi yaptım..var mı diye... ;D ;D hemen anladılar..tezgah arkasından bulup verdiler... :D :D :D yani..ne olursa olsun anlaşma yolunu bilmek-bulmak en zor yerde bulunuyor..Ara ara Türkçe bilen yada anlaşabileceginize rast geliyorsunuz...
 

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

..

Yemek konusunda eger tavuk,balık,hamburger türü yiyecekleri yerseniz sıkıntı yaşamazsınız.Ama diger yiyeceklerde domuz eti gibi et karışımı olma ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda var.Lezzet herkese göre dehişecegi için yorum yapmayacagım..Ama karavanla gidiyorsanız..bütün buradaki alışkanlıklarınızı aynen oradan marketten alışveriş yaparak devam ediyorsunuz.Biz Ezine peyniri ve kaşarını ; eşimin yaptıgı siyah zeytini ve yeşil salamura zeytini gezi boyunca bütün sabah kahvaltılarında yedik.Bitmedi neredyse.Üstüne üstlük..götürdügümüz sucukla da ara ara kendimize sabah kahvaltısında ziyafet çektik.Yumurta genelde biz e göre her yerde pahalı idi.Yogurt bizim yoruttan degil ama..yoogurth diye satılan bizim ayranın süzmesi sanki.. ;D ;D

Kale,müze ,tarihi ve doğal güzellikleri gezme yerleri pahalı..Ama gezince degiyor dogrusu..Bizi en çok Hırvatistan Plivitce milli parkında 3 kişi neredeyse 50-60 € çıkacak ücret düşündürmüştü.. :D Yazılı tarifeye göre öyle idi.Kızımızın ögrenci belgesi,günlerden hafta arası olması mı nedir..3 kişi sanırım 35-40 € arası ücrete geldi..Düşününce bayagı fazla geliyor..Ama gezip görünce..kesinlikle degiyor.Diyecegim şu..adamlar tabii ve tarihsel güzelliklerini neyi nerede pazarlayacaklarını iyi biliyor ve bundan da çok güzel ülkelerine para kazandırıyorlar..Yani...ah ah..bizim ören yerleri ve müze girişlerimiz....ahh...
 

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

mdr' Alıntı:
Canım kardeşim Alper,

yapacagınız gezide bütün ailece gönlümüz sizlerle birlikte olacak.Eşim kısa da olsa sizlerle wv buluşmasındaki tanışmada bizzat size ve eşinize selamlarını iletti..Her zaman bir telefon kadar yakınız..unutma..

İsmail abicim rota ve araç hazırlığı çalışmalarına başladım, hazırlık ve seyahat sonrası bilgilendirmeyi yapabileceğim bir konu açtım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88918.new#new

Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 





Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında



Bu akşam iş dönüşü....kayıtlarımızdaki kaldıgımız,gezdigimiz yerlerle ilgili koordinatları vermeye çalışacagım..
 

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

Gitiğiniz ülkelerle ilgili konsoluslaklarından topladığınız bilgilerin linkini verme veya paylaşma imkanınız varmıdır.
mail adresim qwert78@gmail.com
 

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında



http://www.mfa.gov.tr/sub.tr.mfa?b3026181-6b8f-4fc6-9327-a5113446ce95

yukardaki siteden istediginiz ülkeyi açın..bütün bilgiler mevcut..En altında 1.2.3.4.5.6. sayfa numaralarınında diger ülkeler de vat..kolay gelsin..
 

Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

Merhaba İsmail BEY.
Öncelikle BEYAZ MARTI'ya, sonra çektiğiniz o güzel fotolara ve videolara
Cok güzel anlatımınıza
Bizlerle bu güzelliği paylaşmanıza,
Sonsuz teşekkürler.
Sağlıcakla nice mutlu gezilere........
 



Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

Adaşım, Tekrar hoşgeldin der, yaşamışolduğun bu güzellikler bizede yaşattığın için çok teşekkür ederim. Sevgi ve Saygılarımla.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,450
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst