Başlamadan Biten Karavan Ve Kamping Sevdası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan smlhyk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,783

smlhyk

Kamp II
Mesajlar
265
Tepkime Puanı
8
Yer
Ankara
Uzun süreli özellikle Karadeniz bölgesinin tamamını gezmek fikrimiz vardı. İhtiyacımız olacağını düşündüğümüz eşyaları alarak kendimizce hazırlık yapmıştık. Fakat bu kadar uzun süreli bir geziye başlamadan önce üç dört günlük bir gezi yapalım beğenirsek Karadenizi gezeriz diye düşündük. Daha önce görmediğimiz Ürgüp, Göreme ve Avanos bölgesine gitmeye karar verdik. Amaç kamping de kalıp kamping hayatını görmek ve bölgeyi gezmekti. İyi bir başlangıç olması isteğiyle özellikle havuzlu yerlere baktım. İsim vermeyeceğim ama ilk gittiğimiz yerde bir ayak boyu mesafede bir karınca yuvası vardı karıncalara zarar vermeden oturabilmek mümkün değil önemli değil dedik yerleştik gezdik yorulduk yattık. Gece 2de yabancı bir grup kafalar full bir şekilde geldi ve sabaha kadar kahkaha atıp, eğlendiler. Hayatım boyunca merak edeceğim bir bayanı sabaha kadar güldürecek ne anlatabilirisiniz keşke öğrenebilseydim bende eşime anlatırdım. İki kez ikaz mahiyetinde yanlarına gittim ikaz etmeme gerek kalmadan sustular döndüm. Lanet kör şeytana diyerek sabah ettik. Sabah toplandık yönetime şikâyetimizi bildirdik (bizden başka şikâyet edenlerde olmuş) ve uyunmamış bir gecenin perişanlığı ile oradan ayrılıp başka bir ilçeye ve başka bir kampinge geçtik. Orada da akşam olup ışıklar yanınca ilk şokumuzu yaşadık. Yaklaşık ceviz büyüklüğünde uçan sırnaşık bir böcek peydahlandı. Gelip eline koluna konuyor. İtiyorsun gitsin diye tıslıyor (çok sinirli) çocuklar korkuyor hey yarabbi deyip yatacağımız saate kadar bölgede dolaşmakla çözüm bulduk ama yorgunluktan ölüyoruz. Yattık ama kampingin yanındaki bahçeye bir köpek bağlamışlar mübarek neye kızıyorsa sabaha kadar havladı hem de aynı tempo ve ritimle (inanın bir ara öldürmeyi düşündüm). Bunları okuyunca sakın hassas insanlar diye düşünmeyin gürültüden rahatsız olan insanlar değiliz ama gürültünün dozajı çok yüksek. Bir gece daha çocukların hatırına kaldık ve evimize döndük.
Bu gezi karavan alıp almamamıza karar vermek için bir gösterge olacaktı. Şimdi eşim gökten yıldızları indir ben bir daha karavanmış kampingmiş gitmem milyarlarca yıldıza ihtiyacım yok en fazla beş tanesi bana yeter diyor. SONSUZ DERECEDE HAKLI.
Doğayı çok seviyoruz çocuklarla balık tutmaya gittiğimizde dışarıda da kalıyorduk ama bizden başka birileri olmadığından veya çok uzak olduğundan rahat ediyormuşuz.
Yüz tane insanın içinden toplumda yaşamayı bilmeyen bir tanesi çıkıp pijamaları üzerinde teybinin sesini açıp mangalını yakıp kendince eğleniyorsa o ortam bana huzur vermiyor isterse dünyanın en güzel manzarasına baksın. EN GÜZELİ DOĞAYI SEVİP İÇİNE SİNDİRECEKSİN AMA AKŞAM OTELİNE / EVİNE GİRİP KAPINI KAPATACAKSIN.
Bütün bu yaşananlara şükür ediyoruz ki bunları yaşamasaydık üç aylık bir gezi için yollara düşmüş olacaktık.
 

Etiketler
Ynt: Başlamadan Biten Karavan Ve Kamping Sevdası

sizin adınıza çok üzüldüm, talihsiz bir tecrübe olmuş
ama sırf bu olayı baz alarak güzel şeylerden vazgeçmemenizi dilerim. gerçi eşinizi ikna etmenin zor olduğunu anlıyorum ama kötüyü görenin soğuduğu gibi iyiyi görenin de ısınacağı gerçeği var.
doğada kamp olayı ana başlık olarak iki türlü: birincisi sizin yaptığınız gibi sabit kurulmuş kampinglere kamp atarak başka insanlarla ortak yaşam alanı ve hizmetleri kullanarak yapmak. diğeri de konfor ve hizmet beklentisi olmaksızın doğada uygun olan herhangi bir yerde bu işin keyfini çıkarmak. kadınlar ve çocuklar "genelde" biraz daha konformist olduklarından onlarla ikincisini yapmak her zaman mümkün olmayabiliyor. beklentiler ve keyif alma duygusu kişiden kişiye değişiyor. ben, eşim ve 9 yaşında oğlumla ikincisini tercih edenlerdenim.Şanslıyım ki her ikisi de bunu keyif alarak yapıyorlar ve yaşadığımız şehir (Antalya) bize bu konuda çok fazla olanak sunuyor.hele oğlum her hafta sonu bir yere gidelim diye deli oluyor. Biz de geçen sene Kurban bayramında sizin gibi Kapadokya ya gitmiştik. Ürgüp'de karakola gidip izin alıp gece mağara evlerin birinin önüne çadır kurmuştuk iki gece. rahatsız eden yok, ses yok, gürültü yok.
Bu işi spontane bir şekilde yapınca daha zevkli oluyor inanın, yani nereye gideceğim, gideceğim yerde neler var, nasıl ulaşırım, su var mı yiyecek var mı geri nasıl dönerim, nerde kamp kurarım, bunları çok fazla detaylandırmaya gerek yok, neticede sırtınızda bir çantanız ve çadırınız var. çok zorda kalırsanız olduğunuz yerde bile yatar uyursunuz. ana hatlarıyla bir planlama yapmanız yeter.
netice olarak insanlarla sosyalleşmeyi şehir hayatına bırakın, doğada ailenizle başbaşa olun keyfini çıkarın. umarım tekrar aramıza dönersiniz
 

Ynt: Başlamadan Biten Karavan Ve Kamping Sevdası

İsmail Bey ben de sizin gibi bu işe ailemle birlikte yapmaya heves ediyorum bugünlerde. Yazınızı üzülere okudum inşallah benim başıma benzer talihsizlikler gelmez. Umarım siz de en yakın zamanda doğaya geri dönersiniz.
 

Ynt: Başlamadan Biten Karavan Ve Kamping Sevdası

Talihsiz bir başlangıç olmuş,belki bir süre sonra tekrar düşünürsünüz.
 

Ynt: Başlamadan Biten Karavan Ve Kamping Sevdası

Eş ve çocuklar ile ve ilk tecrübe, başlangıç kötü olmuş.

Olsun vazgeçmeyin ve en önemli savunma argümanıdır '' çadır çok ses geçirir,karavan olsaydı
bu kadar rahatsız olmazdık'' diyerek söze başlayın,ayrıca çadırda ilk kalanlar için güven duygusu
çok önemlidir önümüzdeki yıla kadar çok şey değişebilir.

25 yıl önce eşimle çadırda ilk kaldığımız gece söylediği tek söz '' çadırı açıp bizi kesmezler umarım'' oldu,güven duygusunu aştık aradan geçen zamanda 18 yıl olmuş eşim ve ben karavan aşığıyız.

Selamlar
 



Ynt: Başlamadan Biten Karavan Ve Kamping Sevdası

Sn. Selim bey, Sn. notdream, Sn Frombird ve Sn. Leven bey;
İlginiz için teşekkürler. İki oğlum ve ben balık tutmak adı altında (balık falan tutabildiğimiz yok çokşükür) bir gecelik de olsa çok arazide kalıyoruz. Fakat eşimin ilk gelişiydi ve bir daha da geleceğini zannetmiyorum. Biz dışarıda kaldığımızda yakın çevremizde kimse olmadığından kamp hayatında en son aklımıza gelecek şey gürültüden rahatsız olmaktı ama geldi. Açıkçası artık bende Kampinge sıcak bakmıyorum. Tabiî ki bir gecelik baba oğul günleri devam edecektir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,480
Mesajlar
1,518,554
Kayıtlı Üye Sayımız
172,134
Kaydolan Son Üyemiz
mertm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst