Araç Üstü Çadırla Kamp

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DAYLIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,294

DAYLIK

Ana Kamp
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
Web
www.aytam.org.tr
Isuzu D max'ımın üzerine monte ettiğim yeni bir araç üstü çadır aldım. Araç üstü çadıra sahip arkadaşlarla birlikte kamp yapmak zevkli olacak. Böyle bir konu olmadığı için bu başlığı açtım. Araç üstü çadır kullanan arkadaşlar buraya...
 

Etiketler
Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Güzel bir başlık,devamını ve gelişmesini diliyorum. Bu başlık,araç üstü çadır kullananlar için bir buluşma ve etkinlik adresi olsun. Aynı zamanda teknik konuları içersin.
Selamlar
Cartop
 

Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Selamlar Cartop,
Ben bu hafta sonu ilk ez araç üstü çadırla Yalova, Çınarcık, Armutlu istikametinde kamp yapmayı planlıyorum. Gelecek hafta deneyimlerimi ve fotoğrafları buurada paylaşacağım.
Sevgilerle,
 

Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Araç üstü çadır,pratik,konforlu ve kullanım kolaylığı açısından ideal bir kamp aracı. Yol arkadaşlarınız varsa keyifli bir gezi yaparsınız.
Bol resim bekliyoruz.
Selamlar
 

Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Merhabalar bende yaz başına doğru bir araç üstü çadır aldım Kısmetse bu seneden itibaren tadını çıkaracağım ilk etapta şile ağva marmara ereğlisi tekirdağ silivri kefken kısaca istanbula yakın kamp alanlarını doğa güzelliklerini keşfetmek istiyorum. Aracıma bir sürü icatlar yaptık karavan lardan eksiği yok fazlası var (Duş Wc giyinme kabini ayrı bölümde çadır altında değil) Lavabo buzdolabı Vs. sistemler yaptım yapıyorum.Türk aile yapısına uygun ailece kamp yapan arkadaşlar varsa böyle bir organizasyona dahil olabilirim.Her halukarda birbirimize deneyimlerimizi kamp yapılacak alanları camingleri aktarabiliriz.Herkeze saygılar sevgiler....Görüşmek üzere.....
 



Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Çok güzel bir uğraşınız var,yaptığınız çalışmaların resimlerini bekliyoruz.Benim de bu alanda çalışmalarım var.Büyük ihtimalle Aladağlar festivaline katılmayı düşünüyorum.
 



Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Bu da benim kamp aracım

P1120878 r
 





Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

6005016' Alıntı:
kaça maloldu acaba toplam.2 yetişkin 1 çozuk sığarmı?

ben yurtdışından ithalatını kendim yaptım; maalesef gümrüğe takıldı, tekstile girdiği için ithalatı sıkıntılı. Malzeme çok güzel ve kullanışlı, ama bize çok masraflı oldu. 2 yetişkin, bir çocuk rahat sığar. Cartop nickli arkadaşımız bunun imalatını kendisi yapıyor, o size yardımcı olacaktır.
 

Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Merhabalar dediğim gibi yaptım ailem le araç üstü çadırımla adapazarından girdim sinoptan çıktım heryerde birgün konakladım harika bir deniyim oldu tek rahatsız olduğum konu insanların aşırı ilgisi gece 3 te bile merak edip duyup çadıra ve sistemlere bakmaya gelenler oldu ağız tadıyla yemek yiyemedik oturamadık koskoca kamp alanına ve plaj halkına bişeyler anlatmaktan.Şimdi genişçe siyah bir tül perde yapmayı düşünüyorum inşallah insanlar bu tülün içindeyken gelmezler.7 günde o kadar çok yer gördüm ki bu imkanı başka hiçbirşeyde bulamazdım.Herkeze saygılar sevgiler
 

Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Merhaba,
Araç üstü çadır kullanımında "+" ve "-" ler nelerdir ? Kullanarak yaşayan arkadaşlardan rica etsek paylaşabilirler mi acaba?
Benim hemen aklıma gelenler;
Çabuk ve her yerde kurulabilmesi, toplanabilmesi büyük avantaj. Bagajda yer kaplamaması da öyle :smiley:
Çadır kumaşları diğer 4 mevsim çadırları gibi kaliteli oluyor mu?, gece tuvalet ihtiyacı olduğunda merdivenden inerken sıkıntı oluyor mu? ;D, gece kötü niyetli birileri merdivene sabotaj yaparsa ciddi sıkıntı olmaz mı? :eek:
sevgiler herkese :smiley:
 

Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

takib edelim bakalım neler cikacak benimde böyle bir hayalim var beş kişilik bir aileyle bir gecelik konaklama otel motellerde ortalama350 - 450 tl ama bu paraya ortalama 1200-- 1400 km yol gezi demek akdenizden karadenize cıkma arkadaşlar ..
 



Ynt: Araç Üstü Çadırla Kamp

Merhaba erlal
Araç üstü çadırın arılarını burda tam olarak yazmak istesem 1 sayfa dolar herhalde elbette eksileride var.Ben üst başlıklar olarak + ve - yazayım.
(+) Lar
1-Satın alma maliyeti karavan moto karavana göre çok ucuzdur.
2-Oto garajı karavan ek vergisi gibi tüm sene toplamında 5 yıldızlı otelden pahalıya gelecek ek ücretler ödemessiniz. İşiniz bittiğinde 2 kişirahatlıkla kaldırıp evin balkonunda veya 1 köşesine bodrumunuza rahatlıkla koyabilirsiniz.
4-Hemen hemen tüm araçlara monte edebilirsiniz.Ayrıca ek araca ihtiyacınız olmayacak doğal olarak vergi sigorta vs masrafları olmayacak.
5-Trafikte ruhsata işlenmes gereken bir durum yok.
6-Aracınızın donanımına göre karavan yada motokaravanla gidemeyeceğiniz yerlere bunula gidersiniz.
7-yatağı yastığı yorganı üzerinde olduğu için yatak hazırlam vs zahmetleriniz olmaz girip yatarsınız.
8-Üste ayrı araç içide ayrı yatabilme imkanından dolayı 2 aile kamp yapabilirsiniz villa gibi (biz Öyle Yaptık)
9-Akşam Canınız sıkıldı bir şehir turu atayım dediniz hiç bir eşyanızı kamp alanında bırakmadan 15 dakikada toparlanıp aracınızla şehir gezisi yapabilirsiniz.
10-Yerde yatmaktan farklı olarak üstte yatmak suretiyle börtü böcek aklınızın ucundan bile geçmez.Yukarıda yatmak insanı daha ev konforuna yaklaştırıyor.Yere göre kendinizi güvende hisssediyorsunuz.
11-Yer çadırı kurarken düz ve düzgün zemin yağmur yağdığında su yolunda kalma riski yoktur su aracınızın lastikleri arasından akıp gider. (İn kumunda başımıza geldi) kendimi yer çadırında düşünemiyorum bile tüm yer çadırında kalanlar balık istifi gibi kampın kafeteryasına doluşmuştu ciddi yağmur yağdı çünkü biz tepeden onları onlarda bizi seyretti..
12-Portatif ürünleri kullanmak sureti ile ocak lavabo tuvalet soyunma giyinme kabini ve duş alma imkanını (sıcak su İle benim güneşle ısınan su sistemim var)Kullanabilirsiniz.
13-O kadar ekonomikki Konakladığınız bir yerde 2. gün durmak istemiyorsunuz sürekli gezmek ve yeni yerleri keşfetme dürtülerinizi hareket geçiriyor.
14-Yine tecrübe ettik eğer 2 aile gitmeseydikte tek aile gitmiş olsaydık çoğu yerde kamp ücreti bile vermemiş olacaktık veya kamp olmayan bölgelerde konaklama imkanımız olacaktı.Bu çadır açılmadığı sürece üste bir bagaj olarak duruyor şehir içinde cadde kenarına çadırı açmak ta olmuyor.Altta yatanlar olmasaydı şehir içinde uygun biryerde yol kenarında alt katta perdelerimizi çekip yatabilirdik. bazı yerlerede gündüz geldiğimizde ve kamp bölgesi olmadığında hızlıca gezip denizimize girip gündüz gözü ile yolumuza devam ettik Bazı yerlere gece geç saatte ulaştığımız için konaklama şart oluyor.ama bölgede kamp bulunmayabiliyor bu durumda gece konaklama ihtiyacımızı benzinliklere yada otoparklara rica ederek yaptık amasrada büyük bir otopark var orda kalanlarda vardı kamp yeri gibiydi ordada çadırı açtım pek rahatsız olmadım.Birde helaldı da kaldım benzinliktede çadırı açmak zorunda idim iki aile olduğumuz için ama kendimi iyi hissetmedim benzinlikte çadır tuhaf oldu.teşekkürlerimi borç bildiğim misafirperver benzinlikçi arkadaşlar çok yardımcı oldular rahat etmemiz için ama ben Dikkat çekmemesi için sabah 5-6 gibi kalkıp çadırı toparladım.heladının içide pideci bir abi var eşiyle birlikte çalışıyorlar oraya uğramanızı tavsiye ederim hem pideleri hemde cana yakınlıkları ile süperler....
15-Yukardaki iki yer harici hep kamp alanlarında kaldık.Tek rahatsız olduğum konu aşırı ilgi pek bilinen bir sistem değil bu araç üstü çadır.Tüm kampa hemen hemen tüm sahile hatta yerli halka sistemi tanıtmak zorunda kalıyorsunuz.Çok arkadaşınız oluyor bir anda ama ne rahat bir yemek nede sessizce denize bakıp kafa dinleme imkanı bulamadım.İnsanların ilgisi Başlangıçta gurur verici oluyor sonra bayarahatsız oluyorsunuz.
16- Bunların dışıda üstümüze bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı çadır 1 damla su almadı ama kendimi biraaz nemli hissettim oda olur artık denize sıfırdık belkide ondandır...
17-Böyle bir sistemde yaşıyorsanız çok düzenli olmalısınız herşey araç saçına da dönebilir herşey yerli yerine alınmalı ve koyulmalıdır.Bu tüm kamp şartları için geçerlidir ve kesinlikle kendinize serin bir ağaç altı bulun.
18-Çadıra ilave sistemlere konforunuzu baya bir artırıyor yoksa kampın olanaklarına razı olmanız gerekiyor.
Kabaca böyle
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst