Araç Üstü Çadır İzlenimleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 87,545

Etiketler
Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

Bende doğrudan sepete monte ettirdim.
En sağlam ve güvenli şekli bu gibi.
 

Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

mrdnmz' Alıntı:
Bu arada nerden aldınız maliyet gibi bilgileri de paylaşabilirsiniz. Bence çok da güzel olur. Biliyorum ki bu işlerle uğraşanlar da takip ediyorlar. Onlar da görür kalite/fiyat kısımlarında (belki) gelişme olur.

Emre ben çadırı bundan 2 adet olup ve hiç kullanmamış olan Bolulu bir arkadaşımızdan aldım.
Çadır bildiğim kadarıyla Ahmet usta üretimidir.
Fiyatı Tunç çadırın biraz üzerinde ancak malzeme farkı var.
Sonuç olarak bu işe başlamak isteyen herkese önereceğim ithal ürünlere verilecek o ciddi rakamlar yerine Tunç çadır çok iyi ve ekonomik bir seçenektir.

İnşallah bir sonraki turunuzda karşılaşırız.
 

Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

farklı ve güzel birşey gibi. çadırı alacağınız araç üstü kabine mi koyacaksınız?
 

Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

Çadırı ister alacağınız sepet/portbagaja isterseniz sadece portbagaj ayaklarının üstüne sabitleyebilirsiniz.
Ben sepet uygulamasını tercih ediyorum.
 



AKİVA' Alıntı:
Bildiğin üzere ben çadırımı Tunç tan değilde başka bir üreticinin ürününü aldım.

Hatırladığım kadarı ile önce Tunç Çadırdan almıştınız ama sonra iade etmiştiniz. O ayrıntıları da yazar mısınız.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

ayrıntılar için takipteyim,Özellikle şuan tunçta fiyat 350 tl diyor. fakat 500 tl ye HUSYKY FİGHTER 5 mevsim ve 3.5 kişilik çadır mı almalı sizden yardımlarınızı bekliyorum
saygılar..
 

mehmet35yildiz' Alıntı:
ayrıntılar için takipteyim,Özellikle şuan tunçta fiyat 350 tl diyor. fakat 500 tl ye HUSYKY FİGHTER 5 mevsim ve 3.5 kişilik çadır mı almalı sizden yardımlarınızı bekliyorum
saygılar..

Merhabalar

Tunç Çadırdan alacağınız çadır kesinlikle 4 mevsim değil, su izolasyonu yok a yakın derecede az ve dikişleri sağlam değil. Ayrıca seyahat esnasında ve kullanmadığınız zamanlarda üstüne çekilen branda da sadece görsel e yakın işlevi var.

Husky i bilmiyorum fakat ben sadece araç üstü çadır olduğu için aldım. İlkbahar ve sonbahar gibi yağışlı dönemler de sorun çıkarabilir.

Ne artısı var. Ben bıkmıştım çadır aç çadır topla dan. Bu çadır 30 saniye de kuruluyor 45 saniye de toplanıyor. Yerden yüksek manzara daha güzel ve börtü böcek derdiniz olmuyor.

Saygılarımla.


mrdnmz

Twitter : Frontera_4x4_TR
Instagram : mrdnmz
 





Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

Antalya ya dönünce haber veririm demişim bu topikte.

Döndük biz haberiniz olsun ;D

ufak değişiklikler de olmadı değil.

Aracımız değişti. Rhino gitti TOMA geldi. Çadır aynı çadır ama Tekirdağ da kaldı getiremedim henüz ilk fırsatta inşallah. Bu arada bakımlarını ya da istediklerimi de yaptıramadım haliyle.

Kısmet...
 


Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

mrdnmz' Alıntı:
Selamlar. Bir süre önce hem tembellikten hem de faydalarından ötürü aracımızın üstüne çadır almıştık. Yaklaşık olarak 6000km yol yaptık. Bugün de bakım için indirdim. Şimdi kullanıcı bazlı görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Araç üstü çadırımızı 'Ne gerek var o kadar para harcamaya' diyerek Denizli ki Tunç Çadır'dan aldık. Kargo ve KDV dahil 450TL ye mal oldu. Gelir gelmez de taktık. Kargodan çıktığı hâli ile kullanıma hazır olmayan bu çadır için ayrıca içine sünger de almanız gerekiyor. Biz 5 lik diye tabir edilen kalınlığı 5cm olan orta sertlikte bir sünger koyduk bu da bize +39TL olarak yansıdı. Açma kapama işlemleri çok kolaydı. Merdivene yeteri miktarda güç uygulamak yeterli. Yalnız kapatırken içindeki havanın da etkisi ile şişme yaptığından buraları dikkatlice toplamak gerekiyor.

Dikiş yerleri sağlam gibi gözüksede bazı yerlerde gerilmeden ötürü su alabilecek kadar genişliyor. Eğer çiğ varsa çadırın içi buz kesebiliyor. Kullanılan kumaş dolayısı ile geç ıslanıyor. Bizim ki içeriye su almadı. Ancak geç kuruyor. Kurumadan da kapatamıyorsunuz.

Çadırın kapatılmasından sonra yine üzerine monte olan kılıfı kesinlikle kullanışlı değil ve üstelik kaliteli de değil. 40kmh gibi bir süratten sonra paraşüt etkisi yapmaya başlıyor. Yanınızdan otobüs ve Tır geçtiğinde yalpalatacak derece hem de. Bunun için biz de özel kilitli kayışlardan 2 tane kullandık. Çadırımızı kapandıktan sonra bu kayışları bağlayarak biraz daha sağlamlaştırdık. Fakat bu da çözüm olmadı. Etkisi azalsa da paraşüt etkisi devam etti. Ve bu dirence dayanamayan üst kılıf bağlantı yerlerindeki baskı yüzünden yırtıldı. Ayrıca Kılıf ın altındaki lastikte bir süre sonra sıcaktan kendini salarak neredeyse iş görmez hale geldi. Yine bunun da çözümü lastik yerine bağlanabilir bir düzenek. Bakımı sırasında bunu da yaptıracağım.

Merdiven bağlantıları beni korkutsa da yeterince sağlam olduğunu üzerine 250kg binince test etti ve kanıtladı.

Sonuç itibari ile bizi fiyat/eder olarak memnun etti. Daha önce hiç yaşamadığımız deneyimleri yaşamamıza vesile oldu. Çok ama çok keyifli günler, kamplar yaşadık. Artık daha deneyimliyiz ve takviye yapılması gereken yerlerini de biliyorum.

Ve hala diyorum ki ne gerek var o kadar para harcamaya.

Önümüzdeki sezon altına kabin gelecek, çadırın içine ısıtma sistemi gelecek, yağmur için mumlanacak ve üst kılıf modifiye olacak hepsi bu. Yani çadırın kendisi ile ilgili sadece kılıf sorunu var diğerleri bizim keyfi isteklerimiz.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

Bu vesile ile de tüm Müsliman aleminin Bayramı Mübarek olsun.

Saygılarımla.

İlaveten yeni sahibinin de yorumlarını ekleyelim. Kullanıcı yorumlarını çoğaltalım.

dturan' Alıntı:
Emre nin çadırı Defenderın üzerine kurdum geçen hafta.
1. Orijinallerini bilmiyorum ama bu tek kişi ile kurulamayacak kadar ağır.
2. Kapalıyken üzerine örtülen muhafaza kumaşı su geçiriyor. Bunu ilk yağmurdan sonra çadırın içinin sırılsıklam olduğunu gördükten sonra öğrendim. Sonrasında kalın su geçirmez bir kumaştan branda diktirdim.
3. Çadır kumaşıda çok ince o yüzden yağmurda kendisi de su alıyor. Onun içinde ayrıca tarp aldım, çadırı açtıktan sonra üzerine onu geriyorum.

Netice olarak.. 3000 tl lik Orijinalleri ile karşılaştırılan 450 tl lik çadırdan çokda fazla artı beklemek yanlış olacağından bence çok da kötü değil. 130x130 iyi bir brandayı 100 tl ye diktirdiğimi düşünürsek böyle bir çadırın tamamının Kumaşı 1000 tl yi geçer herhalde.

2 çocuk 2 yetişkin rahatça sığdık ama merdiven benim araçta biraz kısa kaldı :smiley:


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

bu sene seçenekler daha bol. Bizler için çok iyi. Hem kalite olarak hem de fiyat olarak erişilebilir duruma geliyor Araç Üstü Çadırlar...

Gelişmeleri de yine bu topikten yazmaya devam edeceğim.
 




Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

voyyager' Alıntı:
Hayırlısı olsun, gerekli modifiyelerle kullanışlı bir çadır olacaktır. Şimdiden saray yavrusu gibi gözüküyor zaaten:smiley:
Gülden hanım bu sene farklı bir çadır düşünüyoruz. büyüyen araç ile orantılı bir çadır olacak. geldiğimizde zaten sizde incelersiniz.

güzel bir sezon dileklerimle.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,721
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst