Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tifa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,951

Etiketler
Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Akdeniz45' Alıntı:
Fatih Bey,
Yarın sabah kahvaltınızı bu taze „ semmel“ lerle yaparsınız. :smiley:

Çok teşekkürler kokusu buralara kadar geldi. Ama ne yazık ki önümüzdeki yaza kadar beklemem gerekecek.
 


Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

karaali71' Alıntı:
Kampingler ne kadar nezih,imrenmemek elde değil...

Gerçekten öyle. Bizde kamping deyinnce insanlar bazen burun kıvırıyorlar ama çok haksız da sayılmazlar. Ne yazık ki Türkiye'de nitelikli kamping yok denecek kadar azaldı. Bir dönemin özellikle Akdeniz kıyısında bulunan kampinglerinin yerlerinde şimdi tatil köyleri ve resort oteller yükseliyor.
Arada derede 1-2 dekarlık alanlarda yer alan ve adına kamping denilen yerler mevcut. Bunların kullanıcılarının %90'ı sabit karavancı. Esasında obacı yada yazlıkçı tabir ettiğimiz kesimler ve karavanların etrafı bu sabitliklerinden dolayı yılların getirdiği malzeme yığınlarıyla dolu. Bunların eskici dükkanından farkı yok. Görüntü facia. Eğer gezgin bir karavancıysanız onlardan arta kalan boşluklara kerhen sıkışmak ve iç içe bir şekilde konumlanmak durumunda kalıyorsunuz. Arkasından da bu komşuların her konuşmasına istemeseniz bile kulak misafiri olmak, akşamları oyun masalarında okey şakırtılarını yada kağıt oyunlarındaki iddaalarına eşlik etmeye başlıyorsunuz. Akşamları yanmaya başlayan mangallar, et kokuları ve duman içerisinde kalmakta cabası.
Bu nedenle Türkiye'deki kampinglerle Avrupa'daki kampingler arasında dağlar kadar fark vardır. Ancak Yunanistan ve Balkan ülkelerindeki kampingler üç aşağı beş yukarı bize benzer. Bu nedenle Orta ve Kuzey Avrupa kampingleri anlayış olarak bizden farklıdır demek daha doğru olur.
Hüseyin ve Mesut Beyler zaten Almanya'da yaşıyorlar, Mustafa Yetim'de en son geçtiğimiz yaz bu kampinglerde kaldı. Muhakkak ismini bilmediğim ama kuzey Avrupa'da kampinglerde kalan başka Türk karavanseverler vardır. Zannederim onlarda kamping anlayışı ve farkını değerlendirirler.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

aslanahmet' Alıntı:
Geç de olsa ben de yerimi aldım :smiley: hızlı hızlı okuyup yetişeceğim :smiley:

Hakan Bey hoşgeldiniz.
Ben hiç bir şeyin, hiç bir zaman geç olmayacağını düşünenlerdenim önemli olan başlamak. Başladığınız anda olay bitmiş demektir. ;)
 




Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih bey eğer gösterisinin samimi hoş sohbet havası yüzünden konudan sapmalarımıza gözlük üstünden bakmazsa :D , bu simit yada ekmekcikler üzerine bir anımı anlatayım.

Bu cins servisler karavanparklar dahil, Avrupa'nın neredeyse her yerinde var. Evvelsi sene Fransanın Atlantik kıyılarında bir karavanparkta sabah bu ekmekcikleri alırken komşumuz genç bir Alman çift fırıncı yamağı ile anlaşmakta biraz sorun yaşadılar.
Biraz sonra gülerek yanımıza geldiklerinde, yamağın onlara "Fransa'da olduklarını, o yüzden Fransızca konuşmaları gerektiğini" söylediğini aktardılar. Tabi hep beraber gülmeye başladık. Köftehor hem satış yapmak istiyor hemde kendi dilini şart koşuyor. :D Hemen bizde boğaz vapurunda rastladığımız 12-13 yaşındaki bir çocuğun turistlere tam 5 dilden satış, hatta sayıları ile pazarlık, üstelik şakalar yaptığı aklıma geldi.

Bazı Fransızların "La Grande Nation" postulatı çağımızda sakil kalıyor açıkcası. Ön yargılı olmamak neredeyse yaşam düsturlarımdan en önemlisi ama pratikte nötral olmaya çalışmak, bazen epey çaba gerektiriyor. Ailedeki bir Fransız yakın, bunu ayriyeten orta öğretimdeki kötü yabancı dil eğitimine de bağladı. Fransızlar genellikle kendi ülkelerinde tatili seviyorlar galiba. Sınırları dışında pek rastlayamazsınız. Mesela İber yarımadasına geçerken sınır olmadığı halde neredeyse bıçak gibi kesiliyorlar.
 



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Fatih bey eğer gösterisinin samimi hoş sohbet havası yüzünden konudan sapmalarımıza gözlük üstünden bakmazsa :D , bu simit yada ekmekcikler üzerine bir anımı anlatayım.

Ne demek aksine mutlu olurum. Çok fazla teknik detay ağırlıklı gidersek ruhumuz kararır. Zaten sıkıntılı dünya işleri içerisinde resmi yazı tekniğiyle bir yere kadar. Ara ara hoşluklar işin çeşnisi deyip sizin attığınız pası alarak ben de oyuna gireyim.
Bir anekdotta benden;

İnnsbruck'taki kampingde gelişimizin ikinci günü pazardı. Öğleden sonra kampingin arkasında kampingle orman arasında kalan araziden önce ufaktan bir duman başladı. Daha sonra dumanın tonu biraz daha arttı sanki et kokuları da gelmeye başladı. Bizimkilere kesin arka tarafta Türkler var dedim.
Nereden çıkarıyorsun her duman çıkan yerde Türkler ne arasın ayrıca et kokusu falan da biz duymuyoruz dediler.
Eh o zaman hadi bakalım diyerek kampın arka tarafına doğru yürümeye başladık. Kampın arkasındaki tali kapıdan ormana doğru çıkınca ormanla kamping arasındaki düzlüğün piknik alanı şeklinde düzenlendiğini gördük.

 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 261.JPG
    gezi 4 261.JPG
    195.2 KB · Görüntüleme: 198



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih bey merhabalar gezi yazınızı merakla okuyorum , devamını da bekliyorum .Avrupa gezisi imkan ve planım olmasa da
ufkumuzu açıyor.
 


Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

hasandivriği' Alıntı:
Fatih bey merhabalar gezi yazınızı merakla okuyorum , devamını da bekliyorum .Avrupa gezisi imkan ve planım olmasa da
ufkumuzu açıyor.

Öyle demeyin, bu işler böyle başlar. Merakla okuyor olmanız bile bu gezi virüsünün size bulaştığının göstergesidir. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde sizin de gezi anılarınızı okuyor olacağımızı düşünüyorum.
Selamlar
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

karaali71' Alıntı:
Bende Avrupada mangal yapmak istıyorum... :smiley: :smiley: :smiley:

Yurtdışına çıkmak için güzel bir bahane. Neden olmasın önümüzdeki yaz için program yapmaya başlamalı hemen. :smiley: ;)
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih abi söz yurt dışı kamp alanlarına gelmişken bu güzel yazı dizine müsadenle bir kaç paylaşım ile katkıda bulunmak istiyorum.

Öncelikle yurt dışı kamp işletme mantığına bu sene yaşadığımız küçük bir anı ile örnek vereyim.Ağustos sonu gezinin son altı gününü Yunanistan Halkidiki de geçirmeyi planlamıştık.İsviçre Alp'lerinden feribota binmek için Ancona'ya gelirken yolda Ebru Camping Port Elea'yı telefon ile arayarak şu an İtalya'da olduğumuzu feribota binip iki gün sonra kamplarına giriş yapıp altı günlük rezervasyon yapmak istediğini müsait olup olmadıklarını sordu ve olumlu cevap alıp herhangi bir ön ödeme yapmadan sözleşti.

İki gün sonra kampa vardığımızda resepsiyondaki bayan hoşgeldiniz deyip bize aşağıda güzel bir yer ayırdıklarını gidip önden görmemizi ve beğenirsek kayıt alacağını söyledi.Bizde karavanı içeri park edip bize ayrılan alanı görmeye gittik .Aşağıdaki resimdeki ağaca zımbalanmış kağıdı gördük.



IMG 6729


IMG 6759


IMG 6889


IMG 7297
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6695.jpg
    IMG_6695.jpg
    89.3 KB · Görüntüleme: 347



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Yine bu sene İsviçre, Almanya, Fransa ve İtalya'da konakladığımız birbirinden güzel kamp alanlarından bir kaç görsel paylaşıp izleyenlerin bu karlı günde içlerinin açılmasını diliyorum.

İlk görselim Fransa Annecy gölünden.Kampa bakarmısınız gölün hemen dibi manzarası ise müthiş.



Almanya lugano 379


IMG 6051


10712454 10152815175064485 3646996001575982821 o


IMG 6272
 

Ekli dosyalar

  • IMG_3976.jpg
    IMG_3976.jpg
    104.9 KB · Görüntüleme: 381

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,498
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst