Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tifa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,771

Etiketler
Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Igoumenitsa'da ki işlemleriniz esnasında çok tedbirli olmanız gereken bir hususa özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum.
Mülteciler konusu özellikle Patras ve Igoumenitsa limanlarında son yıllarda çok ciddi bir sorun haline gelmiştir. Kaçak yollarla Yunanistan'a ulaşan mülteciler İtalya ve oradan da diğer Avrupa ülkelerine ulaşabilmek için bu Yunan limanlarından kaçak yollarla İtalya'ya geçmeye çalışmaktadırlar. İtalya feribotuna binen her araç, özellikle tırlar mültecilerin baş hedefi konumundadırlar. Bu araçların en olmadık yerlerine en olmadık şekillerde saklanarak feribota binmeye çalışmaktadırlar. Özellikle gümrük sahası dışında park ederek feribot bileti almaya çalışan bir karavancının dikkati karavanının üzerinden kalktığı anda karavanın olmadık bir yerine giren bir mülteciyi bilmeden feribota taşıyabilirsiniz.
En kötüsü de polis bu olayı fark etse, bir de Yunan polisine insan kaçakçısı olmadığınıza dair dert anlatmaya çalışmak var.
Bu nedenle özellikle Igoumenitsa ve Patras şehir merkezinde yada liman gümrük sahası dışında park ettiğinizde bilet almaya maaile gitmeyin. Bir kişi karavanda nöbetçi kalsın yada karavanınızla göz temasını kaybetmeyecek konumda olun. Eğer karavanınızın başından ayrıldıysanız gümrük sahasına girmeden karavanın altını üstünü içini dışını bir kez kontrol ederek davetsiz bir misafir taşımadığınızdan emin olarak gümrük kontrol noktasına gelin.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih bey sizin gezi yazılarınızda farklı bir tat var. Ben de bir çok kez gezi yazısı hazırlamış olmama rağmen sizin detaylı anlatımlarınızı hep beğenmişimdir. Son yazınızda da buna iyi örnekler var. İgumenitsa uyarınızı tüm karavancıların ciddi olarak değerlendirmesi gerekiyor. Uyarınız için teşekkürler :smiley:
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Haşmet Bey, teveccühünüz. Çok teşekkür ederim. Sizin de Alkovanlı karavanınızla yaptığınız Karadeniz gezi yazınızı keyifle hatırlıyorum.
Biz karavancılar için biraz daha teknik detayları ağır basan şekilde yazılarımı kaleme almaya çalışıyorum. Bildiğiniz gibi artık iletişimim bu düzeye geldiği internetin elimizin altında olduğu günümüzde klasik tur güzergahlarını anlatmaktan ve fotoğraflarını yayımlamaktan elden geldiğimce kaçınıyorum. Çünkü internette bunun yüzlerce örneği var ve bilinen büyük kentlerin hikayeleri ve fotoğrafları ile dolup taşıyor siteler. Aslında Avrupa'nın en keyifli yerleri büyük kentlerin dışındaki ufak köy ve kasabaları ile doğal alanlarıdır. Bu nedenle daha çok klasik tur güzergahları haricindeki farklı yerleri ve farklı mekanları gündeme getirmeye çalışıyorum.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

01 Temmuz 2011 Cuma

Sabah 8’de limana yanaşan gemiye bindik. Open deck (Camping on board ) kısmı Alman ve Hollandalılar başta olmak üzere karavancılarla doluydu. Çoğunluğu motokaravan olmakla birlikte 7-8 kadar da çekili karavan vardı. Yerleştikten hemen sonra tavanda yer alan elektrik kablolarını çengel uçlu bir sopayla aşağıya asılarak karavanınızın elektrik girişine bağlıyorlar. Ancak prizler bizdeki gibi çift ağızlı olmayıp Avrupa tipi 3 girişli. Bu nedenle yanımızda bir ara bağlantı kablosu ( Adaptör ) bulunması şart.
Open deck kısmında kalınacaksa çekili karavanlar için en önemli husus, rampayla üst güverteye çıkış olmaktadır. Araçların kaymaması için tırtırlı bir döşemeye sahip olan rampa son kısmına doğru yüksek bir eğime ulaşmaktadır. Üst güverteye çıkarken rampanın sonunda durmak zorunda kalırsanız tekrar hareket etmek hele aracınızın motor gücü de düşükse ciddi bir sıkıntı olabilir.
Bu nedenle rampanın alt başına gelindiğinde önünüzden giden aracın rampadan çıkarak, rampayı tamamen boşaltmasını bekleyip, normalden biraz daha yüksek motor devriyle rampaya girerek duraksamadan çıkış yapmak gerekmektedir.

Limanda gemiye binmek için beklerken İtalya'dan gelen feribot yanaştı. Yunanistan yada Türkiye'ye tatile gidecek karavanların inişini seyretmek pek keyifliydi. Ama açıkçası geri geri inen bu çekili karavancının yerinde olmak istemezdim.



Gezi 4 046


Gezi 4 047


Gezi 4 048


Gezi 4 050
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 045.JPG
    gezi 4 045.JPG
    90.9 KB · Görüntüleme: 165



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Geceyarısı Patras'tan hareket eden feribot sabah 7.30 civarında limana yanaşmak için manevra yapmaya başladı. Yunanlı kaptanların bu heyula feribotlara dar liman sahaları içerisinde yaptırdıkları manevraları hep hayranlıkla izlemişimdir. Hele bu feribotun 214 metre uzunluğunda ve 821 araç alan yaklaşık 2000 kişi kapasiteli bir dev olduğunu bilince.



Gezi 4 054


Gezi 4 055


Gezi 4 056


Gezi 4 057
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 053.JPG
    gezi 4 053.JPG
    76.5 KB · Görüntüleme: 131

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Camping on board kısmının genel görünüşü.



Gezi 4 059
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 058.JPG
    gezi 4 058.JPG
    118 KB · Görüntüleme: 245

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Normalde seyahat esnasında araç garajları kilitlenir ve aracınıza inmenize izin verilmez. Ancak Camping on board kısmında yalnızca karavanla seyahat edenlere elektronik bir kart verirler ve siz bu bölüme açılan kapıyı bu kartla açarak feribotun ortak kullanım alanlarıyla karavanınız arasında gelip gidişi sağlarsınız.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih Bey feribotta rampada durma ikazınızın altını çizmek lazım. Bu durum bir defa benimde başıma geldi. Rampa çok meyilli olduğu için ancak el freni yardımı ile tekrar hareket edebildim. Hakikaten rampa boşalıncaya kadar beklemek lazım. Aklıma gelen bir diğer nokta, çekme karavanla manevra yapabilmek, özellikle geri geri gidebilmek. Bir gezimizde kayınvalide de bizimle beraber olduğu için, kayınbiraderin katlanabilen çekme karavanını arkamızda çektik. 6 hafta beraberce Iskandinavya‘ yı gezdik. Herşey güzeldi ama tek sorun arkada çekme karavanla geri gitmesini bilmediğimden, bu durumlarda çekme karavanı motorkaravandan ayırmak zorunda kalıyordum. Siz bu bakımdan tecrübelisinizdir. Yeni karavan çekenlerin yola çıkmadan bu konuyu öğrenmeleri iyi olur diye düşünüyorum.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Hüseyin, sanırım ehliyetin Türkiye'den. Sürücü okulunda kazanılan (doğrusu kazınan olacak ;) ) refleksimden bahsedeyim. Makul bir bekleme süresi üzeri aracı kendinden harekete geçirebilecek her yukarı yada aşağı eğimlerde, fren yerine el freni hep çekiliyor. Yokuş yukarı kalkarken tabi gazla tersden senkronize boşaltıyorum.
Türkiye deki pratik sanırım farklı ?

Fatih bey, Superfast'a Patras'dan binenlerin avantajı, İgoumenitsa'dan binenlere göre, geminin kıçındaki üstü açık alana yerleştirilmeleri oluyor. Ücret farkıda yok. İnerken de sona kalmaları ise dezavantaj. :'(
Duş imkanından bahsetmiş miydiniz ? ( Pardon! Sözünüzü kestim. Siz elektriği daha yeni bağlamıştınız galiba ? ) :-X
 




Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Fatih bey, Superfast'a Patras'dan binenlerin avantajı, İgoumenitsa'dan binenlere göre, geminin kıçındaki üstü açık alana yerleştirilmeleri oluyor. Ücret farkıda yok. İnerken de sona kalmaları ise dezavantaj. :'(
Duş imkanından bahsetmiş miydiniz ? ( Pardon! Sözünüzü kestim. Siz elektriği daha yeni bağlamıştınız galiba ? ) :-X

Patras yada Igoumenitsa'dan binmeniz sizin de belirttiğiniz gibi bilet fiyatında bir değişikliğe sebep olmuyor. Bilet fiyatlarını yüksek orta ve düşük sezon olarak 3 kategoride Avrupalı tatilcilerin güneye iniş ve dönüşlerine göre ayarlıyorlar. Bu nedene tatil döneminde güneye değil de kuzeye çıkan bizler avantajlı konumda oluyoruz.
Temmuz ortasından Ağustosun ilk haftasına kadar İtalya'dan gelişler, Ağustos ortasından Eylülün ilk haftasına kadar da Yunanistan'dan İtalya'ya geçişlerde fiyatların en yüksek olduğu dönemler oluyor.
Gemideki tüm ortak kullanım alanlarını ve duşları da kullanabiliyorsunuz. Sınırsız 220 V elektriğiniz devamlı oluyor. Yalnızca karavanınızda yangın tehlikesine karşı tüplü ocağı kullanmanızı istemiyorlar. Bunu da elektrikli ısıtıcılarla çözümlemek mümkün.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

İNNSBRUCK VARIŞ
02 Temmuz 2011 Cumartesi


Saat 09.30’da hareket eden feribot ertesi gün sabah 08.30’da Venedik’e yanaştı. Feribottan indiğimizde ise saat 09.30 olmuştu ve hiç zaman kaybetmeden hemen İnnsbruck’a doğru yola koyulduk. Yaklaşık 7 saat sonra Verona, Trento, Brenner üzerinden 16.30 civarında 5 gün kalacağımız Kamping Kranebitterhof’a gelerek yerleştik.
Venedik-İnnsbruck: 400 km
Yakıt tüketimi: 8.6 lt



Routeplanner2


Routeplanner3
 

Ekli dosyalar

  • routeplanner1.jpg
    routeplanner1.jpg
    76.8 KB · Görüntüleme: 265

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Venedik limanına yanaşırken benim için en keyifli kısım İtalyan Klavuz Kaptanların bitirim ağbi tarzlarıyla, hareket halindeki gemiye pilot motorla gelerek ip merdivenden inanılmaz bir çeviklikle feribota geçmeleri olur.



Gezi 4 078


Gezi 4 079


Gezi 4 081


Gezi 4 082
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 077.JPG
    gezi 4 077.JPG
    116.6 KB · Görüntüleme: 147

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Arkamızda bir kruvaziyer ile Venedik'e yaklaşıyoruz.



Gezi 4 086


Gezi 4 090


Gezi 4 091


Gezi 4 093
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 087.JPG
    gezi 4 087.JPG
    76.5 KB · Görüntüleme: 202



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Venedik.



Gezi 4 096


Gezi 4 099


Gezi 4 101


Gezi 4 103
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 094.JPG
    gezi 4 094.JPG
    102.5 KB · Görüntüleme: 227

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,011
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst