1 Aylık Kamp Planı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan grygms47 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,557
Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

arkadasım listen gayet uzun bence sizin ihtiyacınızı gorecektir ancak kendinizi tanıttıgınız(LGS LYS VS YAZACAGINIZA) bolumde isimde yazsanız iyi olacaktı
 

Etiketler
Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

merhaba arkdaşım bende aşağı yukarı senin yaşlardayım 5 yıldır kamp işleri ile uğraştığım için biraz bilgim var.
sana tavsiyem diğer kişilerinde önerdği gibi kampı 2 ye böl ilki denizde ikincisi dağda dağa giderken tekarar ufak bir hazırlık daha yaparsınız ve denizde işinize yarayıpta dağda yaramayacak olan malzemeleri güzelce paketleyip kargo ile eve gönderirsiniz yükünüz oldukça hafifler.
bu arada ocak ve kap-kacak işni unutuyorsunuz galiba yada ben listede göremedim çaydanlık tencere ve en önemlisi ocak gerekecek tabi dağda lokanta varsa orası ayrı :smiley: gerçi oralara gitmedim belkide vardır. bu kaplar alimünyum olsun çok hafif olur evdekilerden götürmeyn :smiley:. planıda şimdiden yapmanız çok iyi, iyi geziler.
 

Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

reha' Alıntı:
not: universite sınavında basarılar dilerim...
çok teşekkür ederizz :smiley:

ARKADAŞLAR VE TÜM DEĞERLİ ABİLERİM; öncelikle baya uzun bir süredir forumda cvp veremediğimiz için kusura bakmayın bilirsiniz işte sınav dolayısı ile dersahane okul falan bayadır foruma girme fırsatı olmamıştı...

Yazımızı okuyan;cevap yazan tüm abilerimize çok ama çok teşekkür ederiz.elleriniz dert görmesin :smiley:

Biz bu bir aylık kamp planında nereye gideceğimizi ve nerede bitereceğimizi tam olarak belirlememiştik ve sizlerden buna göre yardım istemiştik fakat ilerleyen zaman içerisinde forumdada yaptığımız araştırmalar sonucu en sonunda LİKYA YOLU na çıkmaya karar verdik.(tabi bu arada likya yoluna çıkmamız forumda kampçlılk değilde daha çok trekking bölümü konusu oldugu için bu topiçte yersizmi olur bilemiyorum ama gerekirse moderatör abimiz bizi bu konuda yönlendirir sanırım)

Buarada bizim ilk planımıza göre verilen cevaplarda fazla eşyaları kargoyla eve göndermek ve kamp planını ikiye ayırıp biri sabit olması ve gereksiz eşyaları yanımızda taşımak yerine ana kampta bırakmak gibi çok güzel fikirler paylaşıldı fakat planınımızın değişmesi yüzünden bu güzel fikirleri inşallah sonraki deneyimlerimizde hayata geçiririz...

Buarada malzeme listemiz malesef kısalacaına iyice uzamaya başladı ondada son eklentileri sizlerle paylaşmak isterim;


*termal iç çamaşırı
*bendeki kampçı baltası yerine piyasadaki çok hafif kampçı küreği
*tabak çanak olarak 2 adet orikaso kase + 1 adet orikaso tabak ve mini aliminyum tava
*mini kampçı ocağı
*kas gevşetici (likya yolu sonucta sızlerınde bıldıgı gıbı 505kmcik :smiley: )
*100 adet bardaklık hazır çorba ve nescafe çay
*askeri matara yerine 2 adet çelik termos matara vidalı sistem

Değerli abilerim likya yolunda forumumuzda bir çok yazı yazılmış ve birçok araştırma,yazı,harita vs... dökümantel bilgiye ulaştık ve sanırım bu klasmanda bilgi anlamında bir eksiğimiz kalmadı fakat şuanda aklımıza takılan bir sorun var.Likya yolu gibi uzun bir yola çıkarken çadırı taşımak biraz sorun gibi gözküyor bu tür uzun mesafe yürüyüşlerinde (günlük ort.8-10 saatlik) çadırı en doğru nasıl taşımalıyız?
Daha önce bi abinin göğsünede küçük bir sırt çantasını ters takıp çadırıda yere paralel olucak şekilde taşıdığını bir fotoda görmüştüm?Sizce bu ne kadar sağlıklı bir yöntem ilk bakışta sırtımızdaki sırt çantasını azda olsa dengeler gibi geliyor ama nasıl olur bilemedik.bu konuda biligisi,tecrübesi olan abilerimizin yardımını şimdiden dört gözle bekliyoruz...

Ayriyetten broker650 abimizin son iki kız arkadaş fikride çok hoşumuza gitti :D :D :D bunuda yazmadan gecemicem valla
 

Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

broker650' Alıntı:
bravo gençler, sizin yaşınızdakiler araba ister disco ister vs... bu doğa aşkınız çok hoşuma gitti...
listeniz baya bir dolu arkadaşlarda eklemeler yapmış.
şu anda aklıma gelen pratik bir kocakarı ilacı :smiley:
arı böcek vs. sokmalarında doğal amonyak: toprağa işeyin çamuru sokulan bölgeye uygulayın. gayet etkilidir.
iyi ve eğlenceli kamplar.

Değerli Arkadaşlar..

Ben en önce yeterli bilgi ile kullanıma hazır halde tutlan ilk yardım kiti almanızı tavsiye ediyorum..Yukarıdaki yanlış yönlendirmeleri ayıklayarak doğru bilgilere ulaşmanızı diliyorum

Muhtelif hayvan türlerinin zehirleri bulunur ve bu zehirler alerjen yapıda olan insanları , küçük çocukları ve vücudunda bazı yetersiz faaliyetleri bulunan insanları ölüme kadar götürebilir.Zehirin etkisi olarak ,basit ağrı ve sancılardan tutun da çok ağır şoklara ve kalp durmalarına kadar uzanan bir etkileme yelpazesi vardır.

Muhtelif zehirler , etkisini, kendisini üreten hayvan öldükten sonra da aylarla ifade edilebilecek kadar uzun süre muhafaza eder.Bu yüzden ölmüş ve beklemiş dahi olsa zehirli hayvanlara karşı tedbirli olmak gerekir.

Bilindiği gibi bir çok zehirlenmelerde kullanılabilecek tek ilacın amonyak olduğu heryerde söylenmektedir.Zehir bir protein ,yani amino asit olduğu için ,bazik olan amonyağın zehiri nötralize edeceği söylense de bu teorik bir fikirdir.Çünkü deri altına ve yeteri kadar derine amonyak uygulama imkanı yoktur.Amonyak insan vücudu için toksik bir maddedir.Bu konuda kullanılması için tıbbi bir tavsiye yoktur.Keza idrarda da amonyak olduğu ve aynı amaçla kullanılacağı da halk arasında yaygındır.Bu da yanlıştır…İdrarda amonyağın bir türevi olan amonyum karbonat vardır…Bu tür zehirlenmelerde kullanılabilecek bir malzeme değildir.

Tabii ki daha da önce yapılması gereken her zehirlenmede yapılması şart olan turnike uygulamasıdır.Bu uygulama hem zehirin vücuda yavaş karışmasını sağlayarak ,vücudun bazı anti alerjenleri üretmesi için zaman kazandıracak , hem de dar alana hapsedilmiş zehire müdahaleyi daha etkili hale getirecektir.

Zehire en etkili müdahale ,imkan olduğu takdirde sokulan yerin turnikeden hemen sonra emilmesidir.Bu o bölgede hapsedilen zehirin çoğunun dışarı alınmasını sağlayabilir.Daha profesyoneller o bölgeyi biraz daha kesip kanatarak daha etkili tedavi uygulayabilirler.

Daha sonra tüm zehirlerin ısı uygulaması sonucunda etkisinin çoğunu kaybettiğini bildiğimizden (Trakonya zehirinin 55 derecede yapısı bozulur) sokulan bölgeye yanan bir sigarayı yaklaştırmak veya başka bir şekilde dayanabileceğimiz en yüksek oranda ısı uygulayarak zehiri etkisiz kılmamız gerekmektedir.

Bu arada turnike uygulaması da başlı başına kurallara bağlı bir sistemdir.Bu konunun bilindiğini varsayıyoruz.

Mutlaka olması gerekenlerden biri de daha önceden doktorunuza danışarak temin etmiş ve takım çantanıza koymuş olduğunuz anti alerjen ilaçların verilmesidir..Bu konuya tüm arkadaşlarımızın önem vermesini bilhassa rica ediyorum.Alınacak ilaçlar her kişide farklı olabileceği için uzmanına sormadan alınmamalıdır.

Sokulan yer devamlı kontrol edilmeli ve belli bir süre içinde olumlu gelişme olmadığı takdirde derhal bir hastaneye veya uzman bir hekime başvurulmalıdır..(Bazı kişilerde anaflaksi oluşmuş ve çok etkili ilaçlar ile tedavi gerekmiştir)

Olması muhtemel yüzeysel sancılar için de lokal anestezik kremler yeterli olmaktadır…

Bu konu ,her zaman yaptığımız iş ile ilgili olan bir ilk yardım kiti bulundurmanın gerekliliğini, en açık biçimde ortaya koymaktadır.

Sevgilerimle…
 

Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

Değerli kardeşim 47 bu kadar listeyi yazmışsın ama wc kağıdını bile yazmışsın fakat AĞRI KESİCİ ve TAM TECHİZATLI İLK YARDIM ÇANTASI nı unutmuşsun....

Ateş yakma kolaylığı, bu ıvır zıvır işleri bırak. Yanına bir kutu bildiğimiz kulak temizleme çubuğu al. Ateş yakacağın zaman buna birazcık kolonya dök ve yak. Uzun süreli yanacak ve diğer çalı çırpıyı tutuşturacaktır. İsterse bunlar kışın ıslak olsun...

Yabani hayvanlardan korkmana gerek yok. Allah yardım etsin bol bol fotoğraf çek ve bizlerle paylaş.
 



Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

Selamlar

Likya güzel tercih Ölüdenizde yabana atılmaz en son 1993 te gitmiştim. Fırsat olursa tekrar gitmek istiyorum. Yamaç paraşütünü bu mevsim yapma fırtına mevsimi hava kaçak yapar falan hiç gerek yok. Sana değişik bir rota tavsiye ediym ;D Kelebek vadisine ulaşmayı dene eger hala ordaysa İstanbuldan çok eski bir arkadaşım kendini oraya adamıştı hala ordaysa bol bol felsefe yaparsınız. Eğer o listene fotoğraf makinası da eklemezsen çok üzülürüz. Ayrıca en büyük sıkıntın su olacak bölgenin suyu hem çok kireçli hem tentürdiyot kokuyor içilecek gibi değil su bulabilecegin yerleri tespit et doğada bulduğun suyu nasıl arıtacagını öğren yada deniz kıyısındaki yamaçlardan denize sarkan sarmaşıklardan dökülen suyu kana kana iç. :smiley: (içmiştim ve tadı çok güzeldi). çadırı taşımayı düşünüyorsun o kolay 2 sırt çantası olacak herhalde paylaşarak taşırsınız, yemek olayını çadırı kurduğunuz yerden uzakta hallederseniz hayvan sıkıntısı azalır birde doğaya atık bırakmayın çok mecbur kalırsanız gömün özellikle yemek ve yiyecek atıklarını.
Her şeyi tamamlamaya çalışın ama göreceksiniz her zaman eksikler çıkar. ve en önemlisi doğada zorlandığın yerde daha fazla zorlamamayı bilmektir.
iyimser bir hesapla kişi başı günde 1 litre su tüketeceğinizi varsaysak çay kahve çorba dahil, ortaya çıkan sonuç 3-4 kiloluk çadır hiç problem olmaz.
Başarılar dilerim.
saygılar.
 

Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

çok iyi, bayıldım fikrinize, cesaretinize şimdiden iyi eğlenceler ve bol şans diliyorum :smiley:)
 

Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

Arada ikmal yapmadan böyle bir kamp yapmanız çok zor. Şu an iki arada bir derede yarım yamalak okudum mesajları, eğer tartışıldıysa ve atladıysam özür dilerim.

Her gün için kişi başı en az bir litre içme suyu ve bir litre de kişisel temizlik amaçlı su gerekecektir. Yaz sıcağında sadece bir litre su muhtemelen de yetmeyecektir. Bir haftalık içme suyunuzu yanınızda taşımanızsa imkansızdır. (Biz iki günlük kış kampında bile kişi başı günde ortalama 2 litre tüketiyoruz) Bunun için mutlaka içme suyu kaynağına yakın bir yerde kamp kurmanız gerekir.

Bunun dışında, bir ay boyunca hazır çorba ve benzeri gıdalarla beslenmek çok iyi fikir değil. Buna bir çözüm bulmanızda fayda var. Bir ayda adam başı elli bardak hazır çorba içerseniz sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Katkı maddeleri ve gıda boyaları hoş değil. Ağrılıklı olarak konserve bile tüketseniz, diğer eşyalarla birlikte konserveleri taşımak çok büyük sorun olacaktır. Ayrıca konserve de çok sağlıksız.

Vahşi hayvanlara gelince, isteseniz de göreceğinizi sanmıyorum. Her gittiğim kampta artan yiyecekleri ve meyveleri bir hayvan gelip yesin diye çadıra 30 metre uzağa bırakıyorum. Bugüne kadar bir tilki hariç hiçbişey görmedim.
 


Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

1 ay olarak başladığınız kampta yaşayacağınız sıkıntılar sürenin azalmasına ve erken bitirmenize yol açabilir. siz bunu 20 artı 10 gün opsiyonlu olarak yeniden revize edin. Arada bir arkadaş malzeme ikmali için yakın yerleşimlere gidebilir.
 



Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

Öss sebebiyle aylardır dağ ve orman yüzü görmemiş olan ben bu fikirle çok heyecanlandım doğrusu. Sanki uzaklardan toprak kokusunu taşıdı burnuma... Gelelim konuya; ben senin yerinde olsam listeme bol miktarda çeşitli kalınlıklarda ip, ocak için yedek tüp ve hamak (kurması kaldırması kolay ve yazın sıcağında çadırdansa hamakta daha rahat edersin) eklerdim. İkinci yapacağım şeyse çantamdakileri azaltmak olurdu, bence 2. mayon, 2. kaprin, 4. ve 5. tişört gereksiz onun yerine gece ayazı için bir ceket eklenebilir. Ne yazık ki çantayı boşaltmak doldurmaktan daha zor ama yine de eğlenceli tabi ;D Üçüncü olarak karar verirdim: sürekli hareket halinde olup az eşya ve çok yorgunluğu mu göze almalıyım, yoksa bir ana kampa bağlı olarak o çevre de mi kısıtlanmalıyım bunlar ayrı disiplinler iyi değerlendirilmeliler bence. Eğer arazi deneyimin yoksa ve imkanın varsa deneyimli bir arkadaş da bulmalısın ki bu güvenliği de arttırır. Muhteşem bir plan arkadaş, umarım sorunsuz tamamlarsınız şimdiden iyi eğlenceler, iyi şanslar.
 


Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

slm arkadaşlar .DRARES. BU GÜNEŞ ENERJİ KONUSUNDA AYRINTILI BİLGİYE İHTİYACIM VAR KAÇA VE NASIL KURULUR AĞIRLIĞI-şimdiden teşekkürler bilenler yazsın arkadaşlar sağilıcakla kalın..
 

Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

Selamlar

gittigidiyor.com a bakmanızı tavsiye ederim

http://urun.gittigidiyor.com/Dinamolu-Hertur-Cihaz-Sarj-Eden-Pilsiz-El-Feneri_W0QQidZZ25084256

bu solar sarj degil hem el feneri hem her şeyi şarj ettiği yazılı incelersen iyi olur solar enerji ilede şarj edeni var

özedllikle çok ucuz kafa ve cadır içi lambalar var 3 tane kafa lambası aldım çok memnunum şarj edilen pil alıp linkini verdiğim aletle kullanırsan ve alet çalışırsa (link verdiğim aleti kullanmadım ) telefon ve aydınlatma derdin biter alırsan birde yedek almanı tavsiye ederim.
Kolay gelsin

saygılar
 

Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

Yanına kurutulmuş ve tütsülenmiş et alırsan protein ihtiyacını karşılamış olursun. yakında dere nehir varsa balık tutmak için olta lazım olabilir.
 



Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

Arkadaşlar gerekeni yazmışlar. Benim önerim, ilk kez kamp yapacak olanlar için, bir ay uzun bir süre. Şunu bir ya da iki haftaya düşürün, deneyim kazanır ve daha sonra uzun süreli kampa gidersiniz. Sınavda başarılar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,492
Mesajlar
1,518,809
Kayıtlı Üye Sayımız
172,155
Kaydolan Son Üyemiz
yusbay9

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst