2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 148,634
Efsaneyle beraber biz de Almanya turuna devam ediyoruz . Olaya ben de kapıldım , bir yandan Google'dan fotoğraflara bakıyorum ''Neresi bu Bacharach'' diye ...
Belki o kadar uzun kalmazsınız orada , bir-iki foto desteğini lütfen kabul edin :smiley:;)
BALKAN38
 

Etiketler



IMG 3866
IMG 3867
IMG 3869
IMG 3870
IMG 3871
IMG 3872


Akşam Bacharach dan bir iki gece fotoğrafı aldık.Tabanca gibi patlayan şampanya ardından biraz korkumuz gitti.Ama kasabalar gece ıssız Fakat hiç insan tedirgin olmuyor.Küçük şirin lokantalar dolu turist ve sakinlerle ama devir tasarruf devri karavanda yiyoruz yemeği.Menüde biftek var.
Bu arada bir daha karavanı İmaj Karavan a yaptırırken lavabo üstündeki dolabı iptal edip dometic in yeni dolabını koyacağım ana kapının oraya.Buzdolabı yerine de hem normal Hem mikrodalga fırın ve güzel bir kahve makinesi koyacağım.o zaman fırında yemek yapacağım.
 



IMG 3876
IMG 3881
IMG 3886
IMG 3890
IMG 3891
IMG 3893
Sabah olunca kasabayı gündüz gözüyle geziyoruz.Diyorum ya burada geniş zaman olacak Rhen kıyısından bisikletle 20-30 km gidilip dönülecek tüm gün boyunca.Ertesi gün karşı kıyı gezilecek.Karavancılar bisikletin önüne sepet koymuşlar köpecikleri de orada geziyorlar.Ama küçücük karavanda köpek nasıl olur aklım almıyor.Bazılarında iki tane var.Kasaba hakikaten Almanya da gördüğüm en şirin kasabalardan.Dükkanlarda çalışan satıcıların hepsi çok yaşlı tatlı teyze ve amcalar.Bir teyze den Efsaneye yapıştırmak için iki sticker iki de küçük tabak aldım vallahi yarım saatte paketledi özene bezene sonra bir on dakikada da eski rulo kağıt çıkaran her hesaplamadaki makinesiyle borcumu hesapladı.O da üç Euro iki sticker sekiz Euro iki tabak toplamda oniki Euro
 

Ekli dosyayı görüntüle 62339 Ekli dosyayı görüntüle 62340 Ekli dosyayı görüntüle 62341 Ekli dosyayı görüntüle 62342 Ekli dosyayı görüntüle 62343 Ekli dosyayı görüntüle 62344 Bu arada yoldaşın boynu bükük kaldı biz neden zengin yere gidemiyoruz yazık bize dedi.Ben de mağrur bir eda ile iki gönül bir olunca karavan seyran olur dedim.Çaktırmadan laf aramızda 2.44 Euro Ya Aldi den şampanya almıştım gizlice.Dedim biz bu güzel kasabayı şampanya patlatarak kutlarız.Sanki 500 Euro lük havası yaratarak "Karavanda şampanya patlatmak"isimli çalışmama başladım.Valla Allah korudu bizi.Önce bazı eğlence yerinde buz kabını ters çevirip patlattıklarını görmüştüm sanatçılar için ama bizde buz kovası Yok.E tencere kullansam ambians gidecek.Ne yapayım tavana doğru patlatayım dedim.Tavana pıt diye vurur düşer diye düşündüm.He he tabi bekle öyle.Sonra Allah'ın sevdiği kullarıymışız ki hadi tavan penceresini açayım dedim.ordan dışarı en fazla karavanın üst camından pıt diye tavanına düşer dedim.
Bir patladı bomba gibi üst açık camdan en az 30 metre füze gibi dik açıyla yukarıya gitti mantar.Hani Alman yolcu uçağı olsa facia olacak.Zaten bu resimleri videodan çekip aldım yüzümdeki şaşkınlıktan anlarsınız.Ama test ettim karavanlarda üst camı mutlaka açıp şampanya patlatılabiliyor.Fakat tercihan motorsiklet kaskı takılması güvenlik açısından iyi olur.Bu arada tadı da süperdi.Fiyata takılmamak lazım.Serbest düşen mantarın akibeti meçhul.

Aldi, yapığınız reklamı duysa size o şampanyadan bir karton verirdi.:smiley: Stellplatz (karavanpark) Bacharach’ta iki defa kalmak istedim ama nehir kıyısı dolu olunca vaz geçtiğimi hatırlıyorum. Uğramışken atık suyu ve wc kasetini boşalttığımız hala aklımda. Almanya’daki karavanparkların çok büyük bir kısmının Google‘de videosu var. Lisanı anlamayanlarda video sayesinde karavanparka gitmeden kalacakları yerleri daha kolay seçebilirler. Örneğin: Google’ye „ Stellplatz Bacharach youtube“ diye sorarsak, bir kaç tane video görebiliriz.
Anlatış şekliniz notları okumaya davet ediyor. Okuyan daha fazla arkadaşın bu güzel gezi notlarını paylaşımlarıyla takdir etmeleri güzel olur diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:



Aldi, yapığınız reklamı duysa size o şampanyadan bir karton verirdi.:smiley: Stellplatz (karavanpark) Bacharach’ta iki defa kalmak istedim am nehir kıyısı dolu olunca vaz geçtiğimi hatırlıyorum. Uğramışken atık suyu ve wc kasetini boşalttığımız hala aklımda. Almanya’daki karavanparkların çok büyük bir kısmının Google‘de videosu var. Lisanı anlamayanlarda video sayesinde karavanparka gitmeden kalacakları yerleri daha kolay seçebilirler. Örneğin: Google’ye „ Stellplatz Bacharach youtube“ diye sorarsak, bir kaç tane video görebiliriz.
Anlatış şekliniz notları okumaya davet ediyor. Okuyan daha fazla arkadaşın bu güzel gezi notlarını paylaşımlarıyla takdir etmeleri güzel olur diye düşünüyorum.
Çok teşekkürler.Sizin önerdiğiniz Maps me ve parkings o kadar işime yarıyor ki.Bir yerde GPS emektar Garmin Zumo 550 kafayı yedi Maps me kurtarıcım oldu anlatacağım.Ama ben de yaşım ilerledikçe duygusal bağ kuruyorum nesnelerle.Mesela o 2006 dan beri kullandığım Garmin i değiştiremiyorum yenisiyle.O kadar çok anım var ki.Bu stell platzların resmine parkingsden bakıyordum kimisinin resmî yoktu bu google YouTube aklıma gelmemişti doğrusu.Benim bazen sorun bir günde iki üç kasabayı gezerken oluyor.Stellplatzlar günlük para aldığından otopark arıyorum ama birkaç yerde adamlar onu da düşünmüş kısa konaklama yeri yapmışlar karavanlar için.
 




Yavaş yavaş tekrar Bacharach gezisini tamamlayıp lüküs Camping yanındaki stellplatz a dönüyoruz.Yoldaşın başı tuttu sade Türk kahvesi içmesi lazım.Benim de günlük işlerim su doldur wc boşalt pis suyu boşalt camları sil yola hazırlan.Efsane de iş bitmiyor ki.
IMG 3916
IMG 3917
IMG 3919
IMG 3920


IMG 3921
 



"Burdan ev alayım diyorum emeklilikte gelirim. ":tearsofjoy:

Sizin bu düşünceniz bende de vardı. Şu anda emekli olarak içinde yaşadığımız daireyi 17 yıl önce gezerken almıştık.:smiley: Almanya’nın Rhen çevresinde evler fazla pahalı değildir. Aşağıdaki linkte Bacharach ve çevresinde (10 km) 64 tane satılık ev var. Ama acele etmeyin. :smiley:Önünüzde daha çok sayıda güzel yerleşim yerleri var.
Haus kaufen Bacharach: Häuser kaufen
 
Son düzenleme:



"Burdan ev alayım diyorum emeklilikte gelirim. ":tearsofjoy:

Sizin bu düşünceniz bende de vardı. Şu anda emekli olarak içinde yaşadığımız daireyi 17 yıl önce gezerken almıştık.:smiley: Almanya’nın Rhen çevresinde evler fazla pahalı değildir. Aşağıdaki linkte Bacharach ve çevresinde (10 km) 64 tane satılık ev var. Ama acele etmeyin. :smiley:Önünüzde daha çok sayıda güzel yerleşim yerleri var.
Haus kaufen Bacharach: Häuser kaufen
Valla 25.000 den 790.000 e kadar var.bakalım daha güzel yerler olursa ona göre karar veririz.En güzeli karavan heryer ev
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,470
Kayıtlı Üye Sayımız
172,125
Kaydolan Son Üyemiz
erozaydin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst