MüBisVan
Kamp I
Merhaba,
Şurasını atladım veya anlayamadım.
Seçiminiz kısa şase'mi oldu acaba?
Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.
Bende sizinle aynı yol ayrımındayım, 1veya 2 haftaya kadar aynı yolu izleyecem.
Fakat tek kararsızlığım,
Uzun şase carevelle mi?
Kısa şase Multivan mı?
Tercih etmeliyim arada kaldım.
Her iki araçta'da Çift digital klima olması, webasto olması beni bu araçlarda tercih üstünlüğü sağladı.
Mutivanın kızaklı koltuk, arka 3 lü koltugun yatak olan, fonksiyobel yapısı beni çok etkiliyor.
Caravelle için tek tercih çin arada kaldigim konu,
Dez avantaj olarak kızaklı koltuk yapısı olmaması,
Avantaj ise 40cm uzun olması'dır.
Bu konudaki fikirlerinizi merakla bekliyorum.
Yaz kış Zodiac bot ve Dalış ekipmanlarım oluyor. Ailece kamp yapacağımız günlerde esyalarmiz artacagini düşününce uzun mu olmalı diye dusunuyorum.?
Uzun olduğunda camper kullanım amacıma daha mı uygun olur?
Şimdiden, çok tesekkür ederim.
Saygılar,
Bora
İyi günler Bora bey,
Güzel bir yoldasınız şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun. Benim tercihim kısa şasi oldu.
Multivanlar cok güzel araçlar ama model olarak sanırım sadece en son 2004 model olanlar mı var? Yanlışım olabilir. Buda 15 yıllık bir araç demek. Temizini bulmak şans. Ben bu yüzden 2015 model bir araç tercih ettim.
Carevelleler sadece uzun şasi oluyor ve sınıfı otomobil. Avantajarı 9 koltuk olması ve otomobilin yararlandığı hız, sigorta, kasko ve mtv gibi avantajarının olması. Dezavantajı ise ticari ile arasındaki en az 50000 tl fark. İyi düşünmek lazım.
Multivanlardaki webasto motor suyunu ısıtarak ısıtma sağlıyor bakımları masaraflı bozulunca yeni webasto taktır daha iyi. Başına gelenler baya bir uğraşıyor. Koltuklarının kızaklı oluşu çok konforlu güzel bir alan sağlıyor.
Aklınıza takılanlar olursa gene yazarsınız.